90'
Tidde Tromp (schot)

1 mei 2018 20:00

Mike de Bruijn

Tegenstander voor FC ’s-Gravenzande in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi was de Delfia Hollandia Combinatie (DHC). Evenals FC ’s-Gravenzande komt DHC ook uit in de Hoofdklasse A, maar dan op zondag, dus twee gelijkwaardige tegenstanders zou je vooraf zeggen.

Kansen voor beide ploegen

FC ’s-Gravenzande zal de komende periode nog flink aan de bak moeten, want ook DHC werd slachtoffer van de dadendrang van de thuisploeg en gaat weer een ronde verder in het Haaglanden Voetbal Toernooi. In het begin zag het daar nog niet naar uit. Het was DHC dat al in de vijfde minuut een grote kans kreeg om de score te openen, maar doelman Max Verkade werkte de bal van de lijn. Na bijna een kwartier de eerste serieuze poging van FC ’s-Gravenzande. Yuri Westhoff ging alleen op doelman Gianni Kamperveen af, maar die reageerde attent en voorkwam een achterstand voor DHC. Nadat Max Verkade een inzet van Jordy Brouwer stopte was kwam de thuisploeg in de 22e minuut op voorsprong. Op aangeven van Jan Verduijn was het Yuri Westhoff die de bal eenvoudig kon binnentikken: 1-0. Ook na deze treffer was het FC ’s-Gravenzande dat enkele prima mogelijkheden kreeg verder weg te lopen. Frank Broos vergat de bal over te spelen aan de meegelopen Yuri Westhoff en zag zijn inzet gestopt, Samet Dag schoot op aangeven van Sander Koeleman de bal over de lat en een vrije trap van Koeleman ging na bijna een half uur maar net naast. In de laatste 10 minuten voor rust waren er weer enkele mogelijkheden voor DHC. Na balverlies van David Belic was Melvin Vissers kansrijk, maar zag zijn inzet gestopt door Max Verkade. In de laatste minuut kwam DHC weer op gelijke hoogte. Na een snelle uitbraak van Anthony Pique aan de rechterkant was het de meegelopen Jordy Brouwer die scoorde: 1-1, wat ook de ruststand was.

FC ’s-Gravenzande neemt afstand

In de tweede helft was het FC ’s-Gravenzande dat na vijf minuten weer op voorsprong kwam. Een één-tweetje tussen Samet Dag en Sander Koeleman werd door laatste genoemde goed afgerond en schoot de bal stijf langs de paal laag over de grond binnen: 2-1. Twee minuten later had DHC een prima kans om weer gelijk te komen, maar Jordy Visser schoot over. Hierna was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de aanval zocht en veelal op de helft van DHC te vinden was. Invaller Brian van de Mast bracht in de 69e minuut de stand op 3-1 na goed doorgaan. Een inzet van Frank Broos werd door Gianni Kamperveen gepakt, en kort hierna was het wederom de doelman die een hoekschop moest weggeven op een inzet van Broos. Nadat de doelman een inzet van Patrick Triep weer losliet was het Yuri Westhoff die nog kon inschieten maar die werd tot hoekschop verwerkt. Maar de 4-1 stand kwam er toch 10 minuten voor tijd toen Frank Broos een op maat gegeven bal van Yuri Westhoff achter Gianni Kamperveen schoot. In de allerlaatste minuut wist DHC nog wat terug te doen. Invaller Tidde Tromp strafte onachtzaamheid in de FC ’s-Gravenzande defensie af en bracht de eindstand op 4-2.

Druk programma

Weer een overwinning dus en een ronde verder, dat zal inhouden dat FC ’s-Gravenzande de komende tijd wekelijks twee wedstrijden zal moeten spelen. De competitie, om de districtsbeker van West II, de Flynth Westland Cup en dus ook in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Tegenstander in de volgende ronde in dit toernooi is thuis tegen BMT.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Max Verkade, Keke Stam, Ruben de Groot, Roy Vermolen, Sander Koeleman (64. Brian van de Mast), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (46. Patrick Triep), Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (46. Pascal Broch)

Opstelling DHC: Gianni Kamperveen, Anthony Pique, Levi Schipper, Jeffrey van Roon, Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Frank de Lange (62. Tidde Tromp), Joshua Wadie, Thomas Aangenendt, Vincent Romeijn, Yannick Prade (46. Roy Speelman)

Scheidsrechter: Mike de Bruijn, assistenten: Yorden Weterings en Antoine Gomes.

Scoreverloop: 20. Yuri Westhoff: 1-0; 45. Jordy Brouwer: 1-1; 50. Sander Koeleman: 2-1, 69. Brian van de Mast: 3-1, 80. Yuri Westhoff: 4-1; 90. Tidde Tromp: 4-2.