Yordi Klepke (schot)
87'

5 mei 2018 12:00

Steven van Erven

In de strijd om de Flynth Westland Cup 2018 speelde FC ’s-Gravenzande op het terrein van Naaldwijk tegen Maasdijk. FC ’s-Gravenzande kwam een ronde verder dankzij 4-1 winst op Lyra en Maasdijk versloeg Loosduinen met 6-3. Een hoofdklasser tegen een derdeklasser, dus normaal gesproken zouden de ’s-Gravenzanders een ronde verder moeten komen, maar in dergelijke toernooien komen wel eens meer uitslagen voor die je niet zou verwachten. Maasdijk zal zich in elk geval niet zomaar gewonnen geven was de verwachting vooraf.

Maasdijk geeft goed partij

En dat was ook zo, tot aan het eerste doelpunt in de 37e minuut gaven de Maasdijkers goed partij. Weliswaar was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij maar had moeite om te scoren. In de 11e minuut was de eerste mogelijkheid maar Roel Stoffels, mar hij raakte de bal verkeerd en ging naast. Een hoekschop van Twan van Meerten werd door Roy Vermolen goed ingekopt, maar door de Maasdijk verdediging van de lijn gehaald. De tegenstander kwam er soms snel uit, waarbij Stef Bruinen verzuimde Maasdijk op voorsprong te zetten uit een hoekschop. In plaats van de bal binnen te koppen schoot hij die hoog over. Ook Tim van der Voort was dicht bij de openingstreffer, eveneens uit een hoekschop, maar wist niet tot een goed schot te komen. Nadat voor FC ’s-Gravenzande Samet Dag in het zijnet schoot op aangeven van Roel Stoffels en Yuri Westhoff precies hetzelfde deed, was het in de 36e minuut wel raak. Na een prima actie van Twan van Meerten kwam de bal goed voor waarna Yuri Westhoff eenvoudig kon afronden: 1-0. Op aangeven van Brent Biesheuvel was even later Yuri Westhoff weer gevaarlijk, maar de bal viel op ’het dak van het doel’. Nadat voor Maasdijk Said Jahangir kansrijk was, maar de bal over schoot, was het in de tegenaanval FC ’s-Gravenzande dat op een 2-0 voorsprong kwam. Op aangeven van Samet Dag was het Brent Biesheuvel die de bal via de paal en doelman binnenschoot, dit was ook de ruststand.

Een duidelijke uitslag

Na rust had Maasdijk nog maar weinig in te brengen en kon de voorsprong rustig verder uitbouwen. Dat gebeurde al in de 47e minuut toen invaller Rick Boers op aangeven van Twan van Meerten raakschoot: 3-0. Na een overtreding op Frank Broos in de 16 ging de bal op de stip, en was het Ruben de Groot die de stand op 4-0 bracht. De 5-0 kwam op naam van Brent Biesheuvel, via Yuri Westhoff en Frank Broos zorgde hij voor de afronding. Maasdijk was nog gevaarlijk op een inzet van invaller Barry Bronswijk die tot hoekschop werd verwerkt. Ook de hoekschop leverde nog een kans op, maar Jordy Klepke werkte de bal van de lijn weg. Een doelpunt uit het boekje was die van Yuri Westhoff, een op maat gegeven bal van Rick Boers werd door hem feilloos binnengekopt: 6-0. Het slotakkoord was voor Yordy Klepke, via Ziko Özdemir en Brent Biesheuvel zorgde hij voor de eindstand van 7-0, een overduidelijke overwinning voor FC ’s-Gravenzande.

Een druk programma dus nog voor de mannen van Richard Elzinga: de finale van de districtsbeker, halve finale in de Flynth Westland Cup en de halve finale in het Haaglanden Voetbal Toernooi, en dan ook nog vier competitiewedstrijden.
De halve finale wordt gespeeld tegen Velo (za) op een nog nader te bepalen datum. De andere halve finale gaat tussen Westlandia (za) en Westlandia (zo).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels (57. Frank Broos), Pascal Broch, Roy Vermolen (46. Sander Koeleman), Patrick Triep (46. Rick Boers), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (57. Yordy Klepke), Brent Biesheuvel, David Belic, Samet Dag (46. Sander Koeleman)

Opstelling Maasdijk: Wart van Holsteijn, Gert van der Lee, Said Jahangir, Stef Bruinen (79. Thimo de Jong), Lars van den Berg (79. Barry Bronswijk), Tim van der Voort (62. Bart Hofstede), Stan Groenewegen, Danny van Paassen, Rene van der Lee, Wouter Laan, Hans Bergwerff

Scheidsrechter: Steven van Erven, assistenten: Frans van Leeuwen en Yusuf Durgunsu

Scoreverloop: 36. Yuri Westhoff: 1-0; 43. Brant Biesheuvel: 2-0; 47. Rick Boers: 3-0; 60. Ruben de Groot 4-0 (penalty); 74. Brent Biesheuvel 5-0; 83. Yuri Westhoff: 6-0; 87. Jordy Klepke: 7-0