84'
Assist: Niels Vonk

7 juni 2018 20:00

dhr. Ron Karremans

In de halve finale stonden FC ’s-Gravenzande en het Haagse BMT tegenover elkaar in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Beide teams eindigden als debutant op een 7e plaats in de eindrangschikking van de competitie. BMT in de 1e klasse zondag en FC ’s-Gravenzande in de hoofdklasse. Hoe vooraf de krachtverhoudingen waren was moeilijk in te schatten, de teams speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Ruime voorsprong bij rust

Het was Patrick Triep die in de 5e minuut de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen maar de bal ging enkele centimeters voorlangs langs de lat. Voor BMT was het Aimen Said die voor doelman Max Verkade opdook, maar zijn inzet zag gestopt. In de 12e minuut haalde Roy Vermolen van afstand uit, maar doelman Salim Balkaga stond precies in de baan van het schot en stopte de inzet. In de 23e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na wat ’breiwerk’ in het strafschopgebied kon Frank Broos uiteindelijk uithalen, en plofte via een verdediger van BMT achter doelman Salim Balkaga: 1-0. Na ruim een half uur spelen moest Twan van Meerten geblesseerd van het veld, zijn vervanger was Sander Koeleman. In de 38e minuut was Yuri Westhoff gevaarlijk voor een leeg doel, maar wist niet tot een schot te komen. Maar daarna ging het voor rust erg snel. Op aangeven van Patrick Triep was het Frank Broos die de stand op 2-0 bracht. Vier minuten later was Yuri Westhoff trefzeker, hij schoot de bal snoeihard binnen, wederom op aangeven van Patrick Triep. Na wat heen en weer getik in de blessuretijd van de eerste helft tussen David Belic en Yuri Westhoff schoot laatst genoemde raak: 4-0, en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Naar de finale

Direct na rust probeerde BMT nog wat terug te doen. Nadat invaller Abdulla Cenk naast schoot was het even later Melih Bayhan die uit een vrije trap wel raak schoot, doelman Max Verkade verkeek zich kennelijk helemaal op deze situatie, want hij stond erbij en keer ernaar: 4-1. Maar verder kwam BMT niet. Het was hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de toon zette, kreeg enkele prima mogelijkheden verder weg te lopen maar sprong slordig met de kansen om. David Belic schoot de bal eerst tegen de doelman, en in de rebound over. Patrick Triep schoot vervolgens naast op aangeven van Yuri Westhoff. Nadat bij BMT Rico de Haas min of meer ’verplicht’ werd gewisseld door Alihan Aliyazicioglu, mocht even later Okan Celik met een rode kaart van het veld vanwege commentaar op de leiding. Nadat Patrick Triep verzuimde te scoren, hij kwam vrij voor de BMT doelman maar maakte het niet af, was het in de 68e minuut Frank Broos die dat wel deed op aangeven van Yuri Westhoff: 5-1. Nadat Frank Broos de bal via de lat over schoot, werd ook Aimen Said weggestuurd, eveneens wegens commentaar op de leiding. Invaller Keke Stam was nog dicht bij een treffer, maar ook nu stond de lat een treffer in de weg. In de 84e minuut kwam de 6-1 er toch toen Patrick Triep, op aangeven van Niels Vonk, met enkele fraaie bewegingen zijn tegenstander uitspeelde en scoorde.

Scheidsrechter Ron Karremans vond het vier minuten voor tijd wel genoeg en gaat FC ’s-Gravenzande naar de finale op zaterdag 16 juni op het terrein van Velo. Tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Scheveningen – Westlandia (zo).

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Max Verkade, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Yuri Westhoff (75. Niels Vonk), Twan van Meerten (32. Sander Koeleman), Frank Broos (72. Keke Stam), David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling BMT: Salim Balkaga, Mauro Suarez, Arda Genk, Jouad Alkairi, Aimen Said, Melik Bagan, Rico de Haas (75. Alihan Aliyazicioglu), Mounier Falloan (46. Okan Celik), Yassin Issri (46. Abdulla Achahbar), Anez Omri, Kamal Amhaij

Scheidsrechter: dhr. Ron Karremans, neutrale assistenten: dhr. Tjaard de Vries en dhr. Abderrahim Essaghir