Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC 's-Gravenzande grijpt naast districtsbeker West II

Sportlust '46 1

2 - 0

FC 's-Gravenzande 1

Zakaria Issarti (schot)
11'
Mitch van der Vlist (schot)
49'

Competitie

Groep 1 finale

Datum

10 mei 2018 14:30

Scheidsrechter

F. (Franklin) Berg

Accommodatie

Sportpark MSV'71
Dr Albert Schweitzerdr 501
3146TA
MAASSLUIS
tel. 010-5917947

De finale om de districtsbeker van West II tussen Sportlust’46 en FC ’s-Gravenzande leefde, dat merkte je al aan het aantal aanmeldingen van supporters van beide verenigingen om een plaatsje te reserveren in de bussen. Maar liefst 7 bussen vonden hun weg naar de Brasserskade in Delft, waar op het terrein van DHC de finale werd gespeeld. Beide ploegen stonden in competitieverband al eerder tegenover elkaar. Voor het laatst in het seizoen 2016/2017. Uit werd het 2-2 en thuis 0-0. Of de krachtsverhoudingen tussen een 1e klasser en hoofdklasser in deze wedstrijd tot uitdrukking zou komen is vooraf moeilijk in te schatten, maar FC ’s-Gravenzande ging toch wel licht als favoriet van start.


Eerste helft in evenwicht

Maar die favorietenrol kon FC ’s-Gravenzande in de wedstrijd niet waarmaken voor rond de 1000 toeschouwers die met hun club waren meegereisd. Sportlust’46 was over de hele wedstrijd gewoon feller en gretiger. Niet dat de krachtsverhoudingen veel uit elkaar lagen, maar dat beetje extra wat de mannen uit Woerden wel brachten misten we bij de ’s-Gravenzanders, teveel spelers haalden niet hun niveau wat men gewend is. De eerste twee kansjes waren dan ook voor Sportlust’46. Robin Demeijer schoot in het zijnet, en uit een hoekschop kopte Zakaria Issarti goed in, maar Samet Dag werkte de bal, bijna van de lijn, weg. Hierna probeerde FC ’s-Gravenzande wat terug te doen, een inzet van Frank Broos werd door doelman Fabian van Jaarsveld gestopt, en na een terugspeelbal van Sportlust’46 zat Yuri Westhoff er nog dichtbij, maar de doelman herstelde dit. In de 10e minuut viel de eerste treffer. De verdediging van FC ’s-Gravenzande verzuimde tot driemaal toe de bal weg te werken, kwam voor de voeten van Zakaria Issarti die de bal eenvoudig kon binnenschieten 1-0. Kort na deze treffer was hij weer gevaarlijk, maar doelman Max Verkade reageerde attent. FC ’s-Gravenzande kwam wat beter in haar spel, maar de eindpass was veelal niet nauwkeurig genoeg. Frank Broos schoot tegen de Woerdense doelman en een combinatie tussen Frank Broos en Sander Koeleman 10 minuten voor rust ging over. Ook een vrije trap, zo’n 30 meter van het doel leverde geen resultaat op, Sander Koeleman schoot die recht in de handen van doelman Fabian van Jaarsveld.

Niet het juiste antwoord

FC ’s-Gravenzande probeerde in de tweede helft wat terug te doen, dat begon ook veelbelovend toen Samet Dag goed inschoot, maar de doelman werkte de bal weg. In de tegenaanval was het juist Sportlust’46 dat de voorsprong verdubbelde. Weer zag het er in de defensie van FC ’s-Gravenzande niet goed uit, en was het Mitch van der Vlist die voor de 2-0 tekende. Vervolgens mocht men van geluk spreken toen in de 57e minuut Moussa Kalisse de bal op de lat schoot, anders zou de wedstrijd al gespeeld zijn. De aansluitende treffer zat er echter niet in voor FC ’s-Gravenzande, daarvoor ging er teveel mis, het was het allemaal net niet. Een inzet van Sander Koeleman werd door de Sportlust’46 doelman tot hoekschop verwekt, en een kopbal richting doel van Frank Broos werd door Martijn Jansen bijna van de doellijn weggekopt. Sportlust’46 had ook nog mogelijkheden verder weg te lopen. Een inzet van Invaller Mike Vrolijk werd door Max Verkade gepakt en op aangeven van Zakaria Issarti was het Mike Vrolijk die de bal naast schoot. In de slotfase was voor Sportlust’46 Remco de Rijk nog gevaarlijk, maar zag zijn inzet gepakt en voor FC ’s-Gravenzande was het Twan van Meerten die de bal uit een vrije trap naast schoot.

Zes overwinningen in de voorrondes

Sportlust’46 was de terechte winnaar deze middag, daar was iedereen het wel over eens. Zij waren feller en sloegen op twee belangrijke momenten toe. FC ’s-Gravenzande had daarop niet het juiste antwoord, de wil zal er ongetwijfeld geweest zijn, maar soms loopt het gewoon niet zoals deze middag, de kansen waren op één hand te tellen. Toch kan men terugkijken op een prima verlopen strijd om de districts beker van West II. VVSB werd met 1-5 verslagen, VVOR met 8-1, Alphense Boys met 1-3, RKAVV met 2-1, ROAC met 1-2 en Te Werve met 1-7. Mooie resultaten en daar mag men gerust trots op zijn. Natuurlijk was de teleurstelling groot na afloop, als je zover gekomen bent wil je ook winnen.

In elk geval mag FC ’s-Gravenzande volgend seizoen meedoen aan het grote KNVB toernooi, we zijn nu al benieuwd wie de tegenstander wordt.

Opstelling Sportlust’46: Fabian van aarsveld, Glenn Geefshuysen, Nick Verhagen, Robin Demeijer, Marijn Jansen, Mitch van der Vlist, Zakaria Issarti (87. Remco de Rijk), Moussa Kalisse (75. Mike Vrolijk), Mike Verhagen, Rick Wils, Kevin Blonk

Opstelling FC ’s-Gravenzande Max Verkade, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (75. Jan Verduijn), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Samet Dag (85. Keke Stam), Ziko Özdemir (61. Twan van Meerten)

Scheidsrechter: dhr. Franklin Berg uit Rotterdam. 1e assistent J. Teders, 2e assistent R. Schiffel, 4e official S.C. Kraak

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!