Dylan Bergkamp (schot)

Hoofdklasse A

26 mei 2018 14:30

B.R. (Bas) Annegarn

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018, en dat nog wel tegen het gedegradeerde Argon uit Mijdrecht. Dan gaan de gedachten terug naar 14 mei 2016, toen Argon, juist in de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande, het kampioenschap op het Juliana Sportpark binnenhaalde in de 1e klasse en promoveerde naar de Hoofdklasse. De ’s-Gravenzanders werden hierdoor veroordeeld tot de nacompetitie wat uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleverde. Een jaar later lukte dit, met het binnenhalen van het kampioenschap wel. Nu staat FC ’s-Gravenzande, na het eerste jaar in de Hoofdklasse op een keurige plaats op de ranglijst. Toch hebben de mannen van Richard Elzinga nog wat recht te zetten voor de 3-0 nederlaag die zei in Mijdrecht opliepen eerder dit seizoen, al stond er verder niets meer op het spel.

Matige eerste helft

Het was de thuisploeg die veelal op de helft van Argon te vinden was. Dat leverde in de aanvangsfase enkele kansen op. Op aangeven van Twan van Meerten kopte Frank Broos de bal over de lat. Een schot van Patrick Triep ging rakelings over de kruising en een schotje van Jan Verduijn leverde voor Argon doelman Romero Antonioli geen problemen op. Toen Ruben de Groot de bal voor de voeten kopte van Mark van der Weijden was het direct raak en schoot de bal onhoudbaar binnen: 0-1. De keren dat Argon eruit kwam was het vaak ook direct gevaarlijk. Zo mocht FC ’s-Gravenzande van geluk spreken toen Dylan Bergkamp de bal tegen de paal schoot en Danny Koning enkele malen attent reageerde op schoten van Illias Latif, Mark van der Weijden en Dylan Bergkamp. Maar ook voor de thuisploeg waren er mogelijkheden. Een inzet van Frank Broos werd door de Argon doelman gepakt en op aangeven van Twan van Meerten schoot Frank Broos de bal recht in de handen van de doelman. De beste kans was voor Twan van Meerten kort voor rust, maar via de doelman en lat leverde het alleen maar een hoekschop op.

Veel doelpunten na rust

In de tweede helft kwam FC ’s-Gravenzande wat beter in haar spel. Eerst was het Sander Koeleman die de bal tegen de doelman schoot en een pass van Patrick Triep op Frank Broos ging voor het doel langs. In de 52e minuut kwam Frank Broos vrij voor de Argon doelman en met een fraai lobje maakte hij het heel beheerst af: 1-1. Hierna waren er voor FC ’s-Gravenzande mogelijkheden te over om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Twan van Meerten werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Sander Koeleman schoot de bal op de lat en een mogelijkheid voor invaller Niels Vonk had ook geen succes, behoudens een hoekschop dan. Uit een hoekschop van Sander Koeleman kwam de bal bij Ruben de Groot, die kopte goed in, maar Stefan Tichelaar werkte de bal van de lijn. Allemaal net niet dus, en dan gebeurt vaak het tegenovergestelde. Want Mark van der Weijden schoot voor Argon na een snelle uitbraak, zeker niet onhoudbaar, de bal binnen: 1-2. Maar binnen drie minuten draaide FC ’s-Gravenzande de achterstand om in een voorsprong. Nadat Patrick Triep de bal via de doelman in het zijnet schoot, was het uit deze hoekschop, genomen door Triep, Frank Broos die, zonder dat de bal de grond had geraakt, kon uithalen en de 2-2 stand op het scorebord bracht. Drie minuten later was het Niels Vonk die op aangeven van Sander Koelman de bal in het doel kopte: 3-2. In de 89e minuut was het Samet Dag die verwoestend uithaalde waarop de invaller-doelman van Argon kansloos was: 4-2. De wedstrijd leek toen gespeeld, maar Argon kwam dankzij een treffer van Dylan Bergkamp nog terug tot 4-3, wat ook de eindstand was.

Het seizoen zit erop, FC ’s-Gravenzande eindigt op een keurige zevende plaats. Noordwijk is kampioen. Ter Leede, SteDoCo en Hoek gaan strijden om promotie naar de derde divisie. RVVH en Argon degraderen, terwijl AFC en Rijsoord de nacompetitie ingaan voor behoud in de Hoofdklasse.

Afscheid

Roel Stoffels speelde voor FC ’s-Gravenzande zijn laatste competitiewedstrijd en kreeg in de tweede helft een publiekswissel met dank voor zijn inzet voor de vereniging.

Pieter van Dop moest vijf minuten voor tijd het veld in voor een ’blessurebehandeling’ van Frank Broos, maar op de plek des onheils aangekomen werd hij bedolven onder een lading knuffels. Na 23 jaar trouwe dienst is het genoeg geweest aldus Pieter. Hij zal zeker gemist worden, maar uiteraard werd hij door iedereen bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels (61. Pascal Broch), Roy Vermolen (68. David Belic), Patrick Triep, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (62. Niels Vonk)

Opstelling Argon: Romero Antonioli (79. Nordin Vis), Bas Boelhouwer, Yannick van Doorn, Max Rood, Stefan Tichelaar, Maikel van de Water, Mark van der Weijden, Lorenzo Zorn, Illias Latif (67. Justin Sporkslede), Rachad Madi (55. Stan van Scheppingen), Dylan Bergkamp

Scheidsrechter: B.R. (Bas) Annegarn uit Noordwijk, assistenten dhr. T.T.J. de Vlaming uit Dordrecht en dhr. N. Issa uit Bloemendaal