88'

Hoofdklasse A

19 mei 2018 14:30

J. (Jesse) Rozendal

Velen zullen zich ongetwijfeld nog de tumultueuze thuiswedstrijd herinneren tegen Jodan Boys. Na het wegsturen van Samet Dag en Frank Broos wist FC ’s-Gravenzande toch nog een puntje in de wacht te te slepen. Toen beide clubs nog volop in de race om de aansluiting met de kop te bewerkstelligen, maar daar is nu geen sprake meer van. Joden Boys met 41 punten en FC ’s-Gravenzande met 39 punten zijn veilig en konden dus onbevangen aantreden. Voor FC ’s-Gravenzande zou een overwinning, na vier nederlagen op rij welkom zijn, maar ook Jodan Boys wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen.

Gezapig potje in de eerste helft

In de eerste helft was het toch wel de thuisploeg dat de bovenliggende partij was. Eerst was er nog een kansje voor Sander Koeleman die zijn inzet door de doelman zag gepakt. Na een pass van Samet Dag op Frank Broos schoot hij de bal richting doel, en was het Mark Veerman die deze in eigen doel werkte: 0-1. Hierna was Jodan Boys veel op de helft van FC ’s-Gravenzande te vinden. Enzo Huntink schoot over, een kop kans voor Harold Vrolijk raakte hij niet goed, en in de 17e minuut ging in het strafschopgebied Ruben de Groot in de fout na een overtreding op Fanny Waandels. De bal ging op de stip en Kevin de Vries wist hier wel raad mee: 1-1. FC ’s-Gravenzande probeerde wat druk te zetten. Een goed opgebouwde aanval via Frank Broos en Patrick Triep kwam bij Twan van Meerten, maar zijn inzet was te zacht en een makkelijke bal voor doelman Marvin Straver. Op aangeven van Twan van Meerten was Roy Vermolen nog kansrijk, maar schoot over. In de slotfase van de eerste helft nog wat kansjes voor de thuisploeg. Een snoeiharde inzet van Fanny Waandels werd door Danny Koning tot hoekschop verwerkt en Harold Vrolijk had de bal zomaar voor het inkoppen, maar miste. Vlak voor het rustsignaal was Patrick Triep nog kansrijk, maar schoot over.

Puntendeling in slotfase

Het eerste kwartier in de tweede helft gebeurde er eigenlijk helemaal niets wat het vermelden waard is. Geen enkele kans, in nu een gelijk opgaande wedstrijd. Niels Vonk viel in de 65e minuut in voor Jan Verduijn, en hij had zomaar binnen kunnen koppen uit een hoekschop van Sander Koeleman, maar de bal scheerde rakelings over de lat. FC ’s-Gravenzande nam wel meer het initiatief en dat resulteerde in de 69e minuut weer in een voorsprong. Een vrijetrap van Twan van Meerten werd door Ruben de Groot bij de tweede paal binnengekopt: 1-2. Na nog een poging van Yannick Poot voor Jodan Boys, hij zag zijn inzet gepakt door Danny Koning, leek de wedstrijd naar het einde te kabbelen, maar zoals zo vaak in de slotfase werd er in de FC ’s-Gravenzande defensie niet goed opgelet en kon in de 88e minuut invaller Mo Faouzi toch nog de gelijkmaker binnenschieten: 2-2. Patrick Triep was in de allerlaatste minuut nog kansrijk maar had niet meer de kracht om vol uit te halen en schoot over. Evenals in de heenwedstrijd dus weer een puntendeling.

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michael Verkaik, Noamen Benjaafar (74. Mo Faouzi), Harold Vrolijk (80. Giliomar Leona), Enzo Huntink, Fanny Waandels, Nadir Mohandis, Yannick Poot

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen (82. David Belic), Patrick Triep, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Jan Verduijn (65. Niels Vonk)

Scheidsrechter: dhr. J. (Jesse) Rozendal, assistenten: mevr. N. van der Linden en dhr. J.M. van der Aa