87'

Hoofdklasse A

15 mei 2018 19:30

I. (Ibrahim) Virancikli

Zou FC ’s-Gravenzande zich weer kunnen opladen voor de inhaalwedstrijd tegen Smitshoek? Dat was de grote vraag na de nederlaag in het bekertoernooi tegen Sportlust ’46 en afgelopen zaterdag tegen Swift. Natuurlijk is het doel voor dit jaar, handhaven in de Hoofdklasse, bereikt. Maar als je dan eenmaal zover bent en goed presteert in de bekertoernooien wil je natuurlijk altijd meer, maar een mens is geen machine waarvan je alleen maar een knopje hoeft om te draaien. Smitshoek zal er alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden om zich zodoende te handhaven, kortom, een interessant duel.

Veel kansen

Voor de neutrale toeschouwer zal het ongetwijfeld een leuke wedstrijd zijn geweest met maar liefst 9 doelpunten, maar voor FC ’s-Gravenzande werd het uiteindelijk een sof. Tot driemaal toe kwam men op voorsprong, maar even zoveel keer moest men die weer prijsgeven en uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen. Vooral achterin zat het niet lekker en leek het meer op een foutenfestival. De 1-0 stond al heel snel op het scorebord, na een matige start van de thuisploeg scoorden zij wel bij de eerste de beste aanval. Sean Verburg stond helemaal vrij voor het doel en schoot de bal binnen. Maar die voorsprong duurde maar twee minuten, want uit een scrimmage voor het doel van Smitshoek schoot Jan Verduijn de bal binnen. In eerste instantie wilde de scheidsrechter deze treffer niet goedkeuren, maar na advies van de grensrechter telde het doelpunt wel: 1-1. Nadat voor Smitshoek Jurien Reineta zijn inzet door Danny Koning zag gestopt, was het Roel Stoffels die op de middenlijn in het bezit kwam. Hij was op zoek na een afspeelmogelijkheid maar kon die niet vinden en dacht kennelijk dan schiet ik zelf maar, en zag de bal in de rechterbovenhoek binnenvallen: 1-2. Kort hierna nog een mogelijkheid voor Frank Broos, maar doelman Mike van de Wijngaart stopte zijn inzet. Een poging van Twan van Meerten, op aangeven van Frank Broos werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. In de 37e minuut kon Laurens Visser wel heel makkelijk door de FC ’s-Gravenzande verdediging lopen en bracht de stand weer in evenwicht: 2-2. Voor de thuisploeg verzuimde kort voor rust John van Vugt om zijn ploeg op voorsprong te zetten, de lat bracht uitkomst voor FC ’s-Gravenzande.

Veel doelpunten

In de tweede helft was de eerste kans voor FC ’s-Gravenzande toen Jan Verduijn, op aangeven van Samet Dag, zijn inzet door de Smitshoek doelman zag gestopt. Maar ook Smitshoek was dicht bij een voorsprong, een schot van Bart Deprez werd door Danny Koning gestopt. In de tegenaanval was ook FC ’s-Gravenzande gevaarlijk, maar ook nu reageerde de doelman attent. Toch kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong toen Patrick Triep de bal goed teruglegde op Frank Broos die raak schoot: 2-3. Maar ook die voorsprong duurde niet lang, want Damian van den Oever wandelde zo door de FC ’s-Gravenzande verdediging: 3-3. Maar FC ’s-Gravenzande veerde weer op toen Patrick Triep de bal goed doorkopte op Frank Broos die voor de 3-4 stand zorgde. Maar ook deze stand hield het niet lang, want zomaar stond de 4-4 op het scorebord door een eigen doelpunt van Keke Stam. Drie minuten voor tijd was het uit een hoekschop Rutger van der Kleij die Smitshoek op voorsprong bracht en de eindstand op 5-4 bracht. FC ’s-Gravenzande probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar verder dan een vrije trap op de lat van Sander Koeleman kwam men niet.

Een domper voor FC ’s-Gravenzande dat de oorzaak van deze nederlaag bij zichzelf moet zoeken, want als je de doelpunten achterin zo makkelijk weggeeft, win je geen wedstrijd.

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij; John van Vugt, Mustafa Celen (86. Marcel Varela Ribeiro), Damain van den Oever (91. J.M. Oomsen), Jurien Reineta, Bart Deprez, Laurens Visser, Sean Verburg (79. Luc Delmee), Erwin Bravenboer

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Keke Stam, Roel Stoffels, Pascal Broch (46. Ruben de Groot), Patrick Triep (84. Niels Vonk), Sander Koeleman, Twan van Meerten, Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (55. Rick Boers)

Scheidsrechter: dhr. I. Virancikli, assistenten dhr.  R. Janssen en dhr. J.A. Koornneef