65'

Hoofdklasse A

12 mei 2018 14:30

M.L. (Martijn) Germs

Bij FC ’s-Gravenzande was men erg benieuwd hoe de ploeg voor de dag zou komen voor de thuiswedstrijd tegen AVV Swift, met slechts  één (!) rustdag na de finale tegen Sportlust’46 van afgelopen donderdag. Het zal ongetwijfeld veel kracht hebben gekost en dinsdagavond wacht ook alweer de uitwedstrijd tegen Smitshoek. Dat zijn in 6 dagen tijd 3 finales zo tegen het einde van de competitie. Het was de return van zaterdag 25 november 2017, waar FC ’s-Gravenzande tegen een prima combinerend Swift net wat tekort kwamen en met 1-3 verloor.

Wedstrijd al bij rust gespeeld

Twee wedstrijden in drie dagen, en profclub zou er bezwaar tegen maken, maar FC ’s-Gravenzande moest, in de één na laatste thuiswedstrijd wel weer aan de bak. Binnen ruim een kwartier keek FC ’s-Gravenzande al tegen een 0-2 achterstand aan. In de 5e minuut was het Mathieu Christianen die helemaal vrij stond en raak schoot, en in de 16e minuut was Swift dat voor het doel vrij kon combineren waaruit Dennis Dinkgreve raakschoot: 0-2. Na 25 minuten kwam FC ’s-Gravenzande wat beter in haar spel en creëerde ook wat kansjes. Het was Frank Broos die in de 34e minuut de achterstand halveerde door de bal binnen te koppen op aangeven van Patrick Triep: 1-2. Een vrije trap voor Swift op een mooi plekje net buiten de 16 werd door Max Gerard van Wakeren in de muur geschoten en aan de andere kant was het Yuri Westhoff die nog in een goede positie kwam op aangeven van Patrick Triep maar de bal over de lat schoot. Swift besliste vervolgens in de 44e en 45e minuut de wedstrijd, dankzij twee treffers van Max Gerard van Wakeren: 1-4 na wel heel slordig verdedigen.

Tweede helft een formaliteit

Trainer Richard Elzinga probeerde met twee verse krachten na rust het tij nog te keren, maar dat bleek een onmogelijke opdracht. Na weer klungelig verdedigen was het weer Max Gerard van Wakeren die raak schoot: 1-5. FC ’s-Gravenzande kon nog wat terug doen toen Patrick Triep onderuit werd gehaald. Het leek een vrije trap te worden op de rand van de 16 meterlijn, maar op advies van de grensrechter ging de bal op de stip, want de overtreding was er binnen. Ruben de Groot verzilverde de penalty en bracht de stand op 2-5. Voor Swift was er in de slotfase nog een prima kans verder weg te lopen door een inzet van Jaap Smeeing dat door Danny Koning werd gestopt en voor de thuisploeg was invaller Jan Verduijn nog kansrijk op aangeven van Patrick Triep na een snelle uitbraak, maar wist niet te scoren. De laatste 10 minuten moest FC ’s-Gravenzande met 10 man verder toen Yuri Westhoff met een directe rode kaart van het veld moest na een onschuldig ogende trappende beweging. Een overwinning voor de Amsterdammers waar niets op af te dingen viel. Zij waren feller, zaten er bovenop en dankzij deze overwinning speelden zij zich veilig.

Natuurlijk is het jammer dat het nu even tegen zit. De doelstelling was handhaven in de Hoofdklasse, en daar is men volledig in geslaagd. Het grote aantal wedstrijden breekt de selectie nu kennelijk op en is het moeilijk om er elke wedstrijd 100% voor te gaan. We hopen toch dat de komende wedstrijden weer een positiever beeld te zien geven, te beginnen aanstaande dinsdag uit tegen Smitshoek.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels (46. Twan van Meerten), Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos (60. Jan Verduijn), Samet Dag (46. Keke Stam), Ziko Özdemir

Opstelling Swift: Sieuwerd Teerink, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve (85. Shaquille Doorson), Syrano Morrisson (62. Ron Rosenhart), Max Gerard van Wakeren, Mathieu Christianen, Nik Gabel, Tobias Kuijvenhoven, Jaap Smeeing (89. Jordy de Groot), Mallqui Cabezas Narvaez

Scheidsrechter: M.L. (Martijn) Germs uit Wilnis, assistenten: dhr. R. Leenstra uit Heerhugowaard en dhr. I.J. Larijn uit Dordrecht