Scheidsrechter

Luca Cantineau

Accommodatie

Onbekend

En weer werd een finale verloren, maar dit keer kon FC ‘s-Gravenzande wel met opgeheven hoofd het veld verlaten. De ploeg ging strijdend ten onder en boog pas in de strafschoppenserie het hoofd voor derde-divisionist Westlandia (zo). Uitgerekend de weer eens uitstekend spelende aanvoerder Roy Vermolen was de twijfelachtige eer gegund om vanaf 11 meter niet succesvol te zijn.

De volledig Westlandse finale van het Haaglanden Voetbal toernooi trok een teleurstellend aantal van hooguit 500 toeschouwers naar het VELO terrein aan de Noordweg in Wateringen. Toen gedurende de wedstrijd het eerste zaterdagteam van VELO, zojuist gepromoveerd in en tegen Oudewater, arriveerde, haakten er daarvan nog heel wat af.

FC ‘s-Gravenzande begon gedreven en wellicht zelfs wat te druistig aan de wedstrijd, waar het elftal van Edwin Grünholz zich zeer geduldig toonde en alleen wanneer de gelegenheid zich voordeed aanvallende aspiraties bleek te hebben. Dat resulteerde al in de 9e minuut in de openingstreffer van Brandon Tichem, die een actie van Anwar Beeldstroo doeltreffend af wist te ronden: 1 - 0. Daarna leek het erop dat de groenwitten snel met de ‘s-Gravenzanders af zouden rekenen. Doelman Danny koning wist echter reddend op te treden op een inzet van Jeroen Spruijt, die even later een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Daar tussendoor had FC ‘s-Gravenzande overigens wel een dot van een kans om al snel gelijk te komen, maar Frank Broos wist, geheel vrij voor het doel, de bal over te schieten.

Na dit  redelijk enerverende eerste kwart van de wedstrijd rechtten de roodblauwen echter de rug en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Het was dan ook niet meer dan terecht dat na een actie van Frank Broos over de rechterkant, Yuri Westhoff geklungel in de Westlandia-verdediging af kon straffen door van dichtbij in te schieten: 1 - 1. Dat werd tevens de ruststand , omdat met name Frank Broos enkele goede mogelijkheden niet wist te benutten.

Westlandia was duidelijk niet tevreden, want het ging in de tweede helft van start met twee verse krachten: Levi Gardien en Leroy Klootwijk vervingen Vince van der Knaap en Desley Bransen. Het was echter FC ‘s-Gravenzande dat in het tweede bedrijf de eerste goede kans mocht noteren. Een verre bal van Patrick Triep werd door Yuri Westhoff uitstekend ingekopt, maar doelman Edgar Leerdam wist de bal nog over te tikken. Het derde kwart van de wedstrijd bleek helemaal voor FC ‘s-Gravenzande te worden, dat het overwicht in die periode uiteindelijk in de 67e minuut met de voorsprong wist te bekronen. Op aangeven van Frank Broos vanaf links kon opnieuw Yuri Westhoff de bal vrij eenvoudig binnenlopen: 1 - 2. Bijna mocht Westhoff een hattrick noteren, maar zijn derde treffer werd in de 76e minuut afgekeurd vanwege een eerdere overtreding.

In de 79e minuut wist Westlandia toch langszij te komen. Na een overtreding op het middenveld nam het de vrije trap razendsnel, terwijl FC ‘s-Gravenzande veel te traag reageerde. Opnieuw Jeroen Spruijt rondde de snelle aanval doeltreffend af: 2 - 2. Westlandia had in de resterende speeltijd zelfs nog kansen op de overwinning, maar zag twee inzetten van Anwar Beeldstroo gepareerd door Danny Koning.

Zo werd dus een verlenging noodzakelijk, maar het was duidelijk dat beide ploegen er aardig doorheen zaten. In de extra tijd viel er dan ook niets noemenswaardigs te noteren, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Voor Westlandia schoten Spruijt, Tichem, van der Zalm, Klootwijk en Leerdam onberispelijk raak. Dat gold ook voor de ‘s-Gravenzanders de Groot, Broos, Triep en Vonk, maar helaas dus niet voor Roy Vermolen. Zodoende veroverde Westlandia voor de tweede achtereenvolgende keer de cup, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn.

Opstellingen beide teams:

Westlandia: Leerdam, Markes (105: van der Sar), Jacobs, Marco van der Knaap, el Mhamdi (69: Valentijn), van der Zalm, Beeldstroo, Spruijt, Vince van der Knaap (46: Gardien), , Bransen (46: Klootwijk), Tichem

FC 's-Gravenzande: Koning, de Groot, Broch, Vermolen, Triep, Koeleman (87: Stoffels), Westhoff (85: Vonk),, Broos, Belic (94: Stam), Dag, Ozdemir