FC ’s-Gravenzande kan niet stunten tegen kampioen Ter Leede

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

25 mei 2019 14:30

W.H. (Willem) Kuijntjes

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

De laatste competitiewedstrijd dit seizoen voor FC ’s-Gravenzande, en niet zomaar één. Ter Leede was de tegenstander, en bij winst of gelijkspel konden zij het kampioenschap vieren. Zou FC ’s-Gravenzande het de mannen uit Sassenheim nog moeilijk kunnen maken? Het spel van de ’s-Gravenzanders de laatste weken is nou niet echt om over naar huis te schrijven, en ook de thuisbeurt leverde een flinke kater op, want een 2-0 voorsprong bij rust werd door Ter Leede na rust omgebogen naar een 2-4 overwinning. Maar het blijft voetbal, en daar gebeuren wel eens meer ’gekke’ dingen, dus wie weet kon FC ’s-Gravenzande het ze nog moeilijk maken.

Aantrekkelijke eerste helft

Het was uiteraard de thuisploeg die fel uit de startblokken schoot, maar het eerste kansje was voor Patrick Triep die door Twan van Meerten werd weggestuurd maar zijn inzet door doelman Michael Bekers tot hoekschop zag verwerkt. Hierna was de thuisploeg tweemaal gevaarlijk. Een inzet van Jeffrey Bok werd door de verdediging weggewerkt, en een schot van Omar Limon werd door Danny Koning goed gepakt. Bij FC ’s-Gravenzande werden in aanvallend opzicht zeker goede aanvallen opgezet, maar in de afwerking zat het niet mee. Een voorzet van Patrick Triep werd weer door de Ter Leede doelman gepakt en een kopbal van Ruben de Groot uit een hoekschop van Triep werd van de lijn gekopt. Juist toen FC ’s-Gravenzande de wedstrijd onder controle leek te hebben kwam de thuisploeg op voorsprong. Een rush van Jordly Petronia aan de rechterkant kwam goed voor en daar stond Steven Wajer klaar om het af te maken: 1-0 in de 18e minuut. Grote vreugde bij de supporters van de thuisploeg. Kort hierna nog twee mogelijkheden voor Ter Leede. Een inzet van Joey van de Berg werd door Danny Koning tot hoekschop verwerkt en Ian van Otterlo schoot de bal recht in de handen van de doelman. Hierna weer wat kansjes voor de gastploeg. Een schot van Frank Broos in de 37e minuut ging een metertje naast en een vrije trap van Sander Koeleman kwam via het hoofd van Roy Vermolen precies in de handen van doelman Michael Bekkers. Voor Ter Leede was Sami Mouchil nog kansrijk kort voor rust, maar ook nu stond Danny Koning op de juiste plaats.

Het feest kon beginnen

In de aanvangsfase van de tweede helft gebeurde er in de eerste 15 minuten nauwelijks iets. Ter Leede nam wat gas terug en speelde zeer behoudend. FC ’s-Gravenzande was niet in staat ook veel aanvallende activiteiten te ontplooien. Toen Ter Leede in de 64e minuut op een 2-0 voorsprong kwam was de wedstrijd gespeeld. Vanaf de middenlijn was er een snelle uitbraak van Ter Leede die werd goed voorgegeven waarna de geheel vrijstaande Joey van de Berg de bal onhoudbaar kon binnenschieten. FC ’s-Gravenzande bleef het wel proberen, dat was zeker positief te noemen. Een schot van Yuri Westhoff werd door de doelman weggewerkt, met nog ruim een kwartier op de klok. Maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Danny Koning stopte met een prima redding een inzet van invaller Robert Steemers terwijl een andere invaller, Jim Gillissen in het zijnet schoot. In de stand kwam geen verandering meer en is Ter Leede de terechte kampioen in de Hoofdklasse A en feliciteren hen daar van harten mee. Na afloop fakkels en vuurwerk en kon het feest voor de Sassenheimers losbarsten.

Volendam, Jodan Boys en SC Feyenoord gaan proberen alsnog promotie te bewerkstelligen, voor XerxesDZB en DFS is het doek gevallen, terwijl sv Nootdorp en Spijkenisse gaan strijden om hun verblijf in de Hoofdklasse de continueren.

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Ben van der Lans, Sami Mouchih (88. Dirk Hoekstra), Jonathan Robertson, Jeffrey Bok, Omar Limon (74. Robert Steemers), Steven Wajer, Rob Zandbergen Joey van de Berg (81. Jim Gillissen), Jordly Petronia.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch (70. Jan Verduijn), Roy Vermolen (65. David Belic), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, Menno Roodenburg (65. Brian van de Mast), Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Willem Kuijntjes uit Brakel, assistenten dhr. Jeremy van der Ley en mevr. Bianca Bussem-Scheffers