Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

20 april 2019 14:30

B.J. (Gerrit) Fikkert

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Na de winst vorige week tegen koploper Volendam, en het bereiken van de halve finale in de strijd om de districtsbeker van West II moest FC ’s-Gravenzande weer vol aan de bak. Ditmaal op Varkenoord in Rotterdam tegen SC Feyenoord. Thuis werd met 0-1 verloren, dus ook hier viel nog wat goed te maken. Het op de derde plaats staande SC Feyenoord heeft drie punten meer dan de FC ’s-Gravenzande dus bij een mogelijke overwinning voor de mannen van Richard Elzinga zouden de ploegen gelijk kunnen komen.

Weinig in te brengen

De ene wedstrijd is de andere niet schreven wij vorige week na de winst op koploper Volendam. Dat zou zomaar ook op deze wedstrijd van toepassing kunnen zijn, maar dan in negatieve zin. De eerste tien minuten ging redelijk gelijk op, met een kans voor SC Feyenoord van Quincy Oosterom dat door Danny Koning, zij het met enige moeite werd gepakt, en aan de andere kant een poging van Yuri Westhoff op aangeven van Frank Broos, die de bal over de lat schoot. Maar hierna was het SC Feyenoord dat de wedstrijd domineerde. Dat leverde een prima kans op voor Junior Obiku, maar de bal kwam in het zijnet. In de 12e minuut was het wel raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Adil Akanioui bij de tweede paal binnengetikt: 1-0. Hierna moest trainer Raymond Frehe van SC Feyenoord vanwege enkele opmerkingen richting scheidsrechter achter de lijn. Hij weigerde dit in eerste instantie, en dreigde de wedstrijd te worden gestaakt. Gelukkig kwam hij tot inkeer en kon toch verder worden gevoetbald. Hierna volgde de ene na de andere aanval op het doel van FC ’s-Gravenzande en mocht men van geluk spreken dat de stand voor FC ’s-Gravenzande voor rust binnen de perken bleef. Shabir Isoufi schoot naast, de snelle linksbuiten Junior Obiku zag zijn inzet tweemaal door Danny Koning gestopt. Na een half uur kwam de wedstrijd toch weer wat meer onder controle voor FC ’s-Gravenzande. Sander Koelman zag zijn inzet naast gaan en Jan Verduijn zag zijn schot over de kruising vliegen. Een snoeiharde uithaal van Frank Broos smoorde in de SC Feyenoord verdediging, maar de beste kans was voor Yuri Westhoff. Op aangeven van Sander Koeleman kopte hij de bal voor open doel toch nog naast. De thuisploeg was gevaarlijk via een vrije trap van Quincy Oosterom, maar de ’s-Gravenzandse muur stond goed opgesteld. Junior Obiku zag zijn inzet voorlangs gaan en uit een hoekschop van Adil Akanioui kopte Jordi de Zwart de bal over de lat. De doelman van de Rotterdammers moest nog een keer in actie komen toen een eigen speler de bal bijna in eigen doel werkt, maar met een fraaie redding voorkwam hij de gelijkmaker. Op slag van rust kwam SC Feyenoord op 2-0 toen Jordi de Zwart verschillende speler op het verkeerde been zette en scoorde: 2-0.

Matige tweede helft

De tweede helft viel er eigenlijk nog maar weinig te beleven, al waren er eerst nog wel wat kansjes voor FC ’s-Gravenzande, maar de echte overtuiging ontbrak. Twan van Meerten schoot naast op aangeven van Ziko Özdemir en op aangeven van Pascal Broch was er nog eer te behalen voor Yuri Westhoff, maar zijn schot miste kracht en richting. In de 63e minuut liep SC Feyenoord nog verder weg. Na een verdedigingsfout was het de snelle Junior Obiku die raak schoot: 3-0. Kort hierna leek FC ’s-Gravenzande nog terug te komen toen Yuri Westhoff de bal in het doel werkte, maar dat gebeurde in buitenspelpositie, dus die treffer werd geannuleerd. Met nog een kwartier op de klok was Yuri Westhoff toch weer kansrijk, maar kopte de bal recht in de handen van doelman Rick van der Burg. Nadat voor SC Feyenoord Tim Schoonheijm naast schoot, lukte het FC ’s-Gravenzande toch nog om wat terug te doen. Een voorzet van invaller Menno Roodenburg werd door Yuri Westhoff binnengekopt: 3-1. Maar bij de eerste de beste aanval hierna was het weer Junior Obiku die vrije doorgang kreeg naar het vijandelijk doel, en de eindstand kort voortijd op 4-1 bracht. Een uitslag waar niets op af te dingen viel. Er waren wel wat kansjes voor FC ’s-Gravenzande, maar aanspraak maken op meer zou niet terecht zijn. SC Feyenoord was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg.

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Kevin Patijn (68. Lucas van Oeveren), Quincy Oosterom, Adil Akanioui (89. Serginio van Axeldongen), Shabir Isoufi, Jordi de Zwart (68. Joris van Eijck), Tim Schoonheijm, Junior Obiku

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch, Roy Vermolen (75. Menno Roodenburg), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (68. Ruben de Groot), Frank Broos, David Belic, Ziko Özdemir, Jan Verduijn (60. Patrick Triep)

Scheidsrechter: dhr. Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, assistenten: Bas Seegers en Michael Hoeksma