FC ’s-Gravenzande steelt overwinning in Opheusden

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

6 april 2019 14:30

F. (Franklin) Berg

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

DFS in Opheusden was in de uitwedstrijd de volgende hindernis voor FC ’s-Gravenzande dat nog niet in goeden doen is. Juist tegen DFS werd in de thuiswedstrijd een klinkende 6-0 overwinning behaald, maar hierna ging het aanmerkelijk minder en was het puntjes sprokkelen voor de mannen van Richard Elzinga. DFS zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor deze nederlaag en gezien de stand op de ranglijst, zij staan op de 14e plaats, is een overwinning voor hen belangrijk om de nacompetitie te ontlopen. Om zich helemaal veilig te spelen zou een overwinning voor FC ’s-Gravenzande zeer welkom zijn, dus de belangen vooraf waren groot.

Geen doelpunten voor rust

Het was niet al te best wat beide ploegen lieten zien voor rust. De wedstrijd ging redelijk gelijk op maar van echt uitgespeelde kansen was nauwelijks sprake. Vanaf de aftrap was het Samet Dag die kon inschieten maar zag zijn inzet door doelman Peter Veeneman gestopt. Vervolgens waren er voor het doel van Danny Koning wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Remy Raterink schoot naast en ook een poging van Zefanho Kiriweno was niet succesvol. Een hoekschop van Sander Koeleman werd door Roy Vermolen wel goed doorgekopt, maar Yuri Westhoff schoot over. Hierna weer wat kansjes voor de thuisploeg waarbij Danny Koning tweemaal in actie moest komen. Een inzet van Lucien Dors werd door hem gestopt en ook met een vrije trap van Marc Harlaux had hij geen moeite. Vlak voor rust werd er door FC ’s-Gravenzande wel gescoord toen Yuri Westhoff de bal voor het doel bracht en Pascal Broch de bal in het doel werkte, maar dat gebeurde volgens de grensrechter in buitenspelpositie en werd dus afgekeurd.

Er gebeurde weinig, totdat….

In de tweede helft gebeurde er maar heel weinig, al was het nu DFS dat vier minuten na rust een doelpunt zag afgekeurd wegens buitenspel. FC ’s-Gravenzande was gevaarlijk na een één-tweetje tussen Sander Koeleman en Samet Dag, maar laatstgenoemde schoot de bal tegen de DFS doelman. Voor de thuisploeg was er nog een poging van Remy Raterink, maar ook nu bleek Danny Koning een goede sluitpost en pakte zijn inzet. Met veel blessurebehandelingen kwam er maar weinig vaart in het spel. Zo moest Samet Dag met een brancard van het veld, er werd gedacht aan een enkelbreuk, maar dat bleek later mee te vallen en is, zoals het ernaar uitziet, een beschadiging aan zijn enkelbanden. Na nog twee kansjes voor FC ’s-Gravenzande, Frank Broos zag zijn inzet gestopt door doelman Peter Veeneman en Roy Vermolen kopte uit een hoekschop van Sander Koeleman de bal over de lat, leek de wedstrijd op een terechte puntendeling af te stevenen, want de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Maar in de extra tijd, en daar was alle reden voor, gebeurde het toch. Frank Broos mocht op randje buitenspel (of was het er over?) doorgaan en schoot de bal achter Peter Veeneman: 0-1. Na nog drie speelminuten klonk het bevrijdende eindsignaal en waren de druiven zuur voor DFS, maar niemand die daar in het ’s-Gravenzandse kamp medelijden mee had, de belangrijke 3 punten gingen mee naar ’s-Gravenzande.

Opstelling DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux (75. Roy de Ruiter), Jeffrey Arends (75. Marijn de Kler), Remy Raterink, Lucien Dors, Melvin van Osenbruggen, Zefanho Kiriweno (80. Alex Scheffer), Lorenzo Davids

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Rick Boers (69. Jan Verduijn), Frank Broos, David Belic, Samet Dag (65. Gijs Abbas), Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Franklin Berg uit Rotterdam, assistenten: dhr. B. Witsiers uit Oss en dhr. S.E.J. Leider uit Almere