63'

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

2 februari 2019 14:30

F. (Franklin) Berg

Beide teams kunnen de punten hard gebruiken. Nootdorp lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben na de laatste thuisoverwinning op Spijkenisse, en FC ’s-Gravenzande snakt weer eens naar een overwinning na vijf verliespunten op rij. De thuiswedstrijd leverde wel een 5-0 overwinning op voor de ’s-Gravenzanders, maar ongetwijfeld zal Nootdorp alles in het werk stellen om de punten nu in eigen huis te houden. Wedstrijden die beide ploegen altijd tegen elkaar spelen zijn altijd speciale ’voetbalgevechten’ die op het scherpst van de snede uitgevochten worden.

Comfortabele voorsprong bij rust

Het leek allemaal nog zo mooi na de eerste 45minuten. FC ’s-Gravenzande stond op een comfortabele 0-2 voorsprong, dus niets aan de hand zou je dan denken. De aanvangsfase was van beide ploegen wat voorzichtig. Voor FC ’s-Gravenzande was het Sander Koeleman die de bal over de lat schoot, en een prima inzet van Ricoberto Luijando werd door doelman Danny Koning gestopt. Na een prima pass van Frank Broos op David Belic, werd deze door hem goed ingeschoten, maar de verdediging van sv Nootdorp maakte er een hoekschop van. Patrick Triep was de nemer van deze hoekschop en bracht de bal in het strafschopgebied. Daar was het erg druk en kon sv Nootdorp de bal niet weg krijgen De mee naar voren gekomen Ruben de Groot was uiteindelijk degene die de bal goed raakte en deze achter Yannic Augustinus schoot: 0-1. Eigenlijk tot aan de rust bleven de ’s-Gravenzanders de bovenliggende partij, al waren er ook mogelijkheden voor de thuisploeg. Bijvoorbeeld uit een vrije trap van Jerry Plat, maar die schoot de bal over. Maar hierna was het toch voornamelijk de gastploeg die kansen kreeg om verder weg te lopen. Een pass van Yuri Westhoff op Patrick Triep werd door de sv Nootdorp doelman gepakt. Na een overtreding op David Belic mocht Patrick Triep een vrije trap nemen op de hoek van de 16 meter lijn, maar die werd tot hoekschop verwerkt. Hieruit verzuimde David Belic te scoren, hij stond helemaal vrij en had de bal voor het intikken, maar schoot hoog over. Op aangeven van Samet Dag, na bijna een half uur spelen, was het Sander Koeleman die zijn voorzet (of was het een schot) via de lat weer terug zag komen in het veld, maar er was niemand in de buurt die er nog wat mee kon doen. Negen minuten voor rust viel de tweede treffer voor FC ’s-Gravenzande. Een voorzet van Samet Dag werd door de sv Nootdorp verdediging niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Frank Broos die hier wel raad mee wist: 0-2.

FC ’s-Gravenzande geeft voorsprong uit handen

Je vraagt je dan wel eens af: wat wordt er gezegd in de rust door de trainers. Dat sv Nootdorp moest proberen de aanval te zoeken ligt voor de hand. Maar in de andere kleedkamer zou toch vooral op het hart gedrukt moeten worden hiervoor alert te zijn. Maar die alertheid was er zeker niet bij FC ’s-Gravenzande, want binnen 18 minuten was de stand weer in evenwicht. De gastploeg werd aan alle kanten voorbijgelopen. Na eerst een prima kans voor Richard Kasius, zijn inzet werd door Danny Koning gepakt, een poging van Dominique Aries, hij schoot de bal recht in de handen van Danny Koning en een vrije trap van Mike Hollenberg, hij schoot in de muur, was het in de 60e minuut wel raak toen Ricoberto Luijando vanaf de rand 16 de bal in het doel schoot: 1-2. Drie minuten later kwam de 2-2 op het scorebord toen Richard Kasius van zo’n, 20 meter goed inschoot en de bal via een verdediger van FC ’s-Gravenzande in het doel verdween. Hierna wisten de ’s-Gravenzanders zich enigszins te herpakken, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat nauwelijks op. De beste was voor Yuri Westhoff, maar via de vuisten van doelman Yannic Augustinus werd het niet meer dan een hoekschop. Invaller Jan Verduijn was in de slotfase nog gevaarlijk, maar schoot naast, evenals Patrick Triep. sv Nootdorp was nog kansrijk uit een vrije trap van Rob Rutten, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.

Over de hele wedstrijd genomen was de gelijke stand toch wel de juiste uitslag, al zal FC ’s-Gravenzande hier zeker niet tevreden mee zijn.

Opstelling Nootdorp: Yannic Augustinus, Dylan Bernadina, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Dominique Aries (73. Sérano van de Hurk), Jerry Plat, Ryan Lugtigheid (46. Agbor Eyongakpa), Rob Rutten, Gillian Pieper, Richard Kasius (82. Pim Hulst), Ricoberto Luijando

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (75. Jan Verduijn), Twan van Meerten (71. Menno Roodenburg), Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir

Scheidsrechter dhr. Franklin Berg uit Rotterdam. Assistenten: dhr. Danny van Veenendaal en dhr. Edwin Vlek