Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

23 februari 2019 14:30

J.S. (Jeen) Boringa

Opstelling

Het verschil op de ranglijst tussen FC ’s-Gravenzande en Smitshoek is slechts vier punten, dus ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Vorige week haalde FC ’s-Gravenzande in de slotfase tegen XerxesDZB de overwinning binnen en Smitshoek leverde een knappe prestatie door tegen Jong FC Den Bosch een gelijkspel in de wacht te slepen. Het uitduel leverde een 2-4 overwinning op, maar dat zegt natuurlijk niet veel, zeker omdat FC ’s-Gravenzande nog niet de vorm heeft die zij in de eerste periode heeft laten zien. Patrick Triep werd voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd voor 100 wedstrijden in het eerste elftal.

Goed begin

Het zag er allemaal nog zo hoopvol uit bij de rust, want met een voorsprong zocht FC ’s-Gravenzande de kleedkamer op. Na vijf minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een voorzet van Patrick Triep vanaf de rechterkant werd door de verdediging van Smitshoek gemist en schoot Frank Broos de bal in het doel. Na een kwartier spelen eenzelfde situatie, maar hij kopte de bal nu aan de verkeerde kant van de paal naast. Het was de thuisploeg dat meer aanvallende initiatieven liet zien, maar men moest alert zijn op de soms snelle uitvallen van Smithoek toen ineens Joey Klein kansrijk was, maar naast schoot. Maar het meeste gevaar was voor het doel van Smitshoek. Een voorzet van Frank Broos werd door Yuri Westhoff goed ingeschoten, maar doelman Ruben Roodnat stond op de juiste plaats. Broos was kort hierna nogmaals gevaarlijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Na weer een poging voor Smitshoek van Joey Klein, die hij over de lat schoot, was het in de 41e minuut Yuri Westhoff die de bal in het doel werkte: 2-0. Bij het voorbereidende werk waren veel spelers betrokken en dat resulteerde uiteindelijk in een goede voorzet. Op slag van rust was er nog een prima kans voor de thuisploeg toen Westhoff de bal goed inkopte, maar met wat kunst en vliegwerk werd deze gestopt door de Smitshoek doelman.

En weer gebeurde het

Ook nu zou je denken, niets aan de hand, net zo spelen als in de eerste helft en een overwinning mag niet al te moeilijk zijn. Met de wetenschap dat het na een 2-0 voorsprong de laatste wedstrijden al meer is misgegaan zou je mogen verwachten dat men hiervan heeft geleerd. Maar niets is minder waar, want ook nu ging het weer mis. Eerst was er nog wel een kansje voor Twan van Meerten op aangeven van Yuri Westhoff, dat maar net naast ging. Maar zomaar uit het niets was daar Bart Deprez die met een geplaatst schot iedereen verraste en de stand op 2-1 bracht. Toch herpakte FC ’s-Gravenzande zich en kreeg diverse kansen om Smitshoek weer op een ruimere achterstand te zetten. Uit een hoekschop was het Yuri Westhoff die de bal over de lat kopte, Patrick Triep kwam in een goede schietpositie, maar schoot over. Op aangeven van Ziko Özdemir kopte Frank Broos goed in, maar zag deze gestopt. Een poging voor Patrick Triep bleef zonder resultaat door goed ingrijpen van de Smitshoek doelman en uit een hoekschop was het Gijs Abbas nog gevaarlijk met een kopbal, maar ook die werd gestopt. Een ook nu, in de 72e minuut kwam de gelijkmaker uit het niets. Joey Kleijn stond bij een hoge voorzet helemaal vrij in het strafschopgebied en kopte de bal eenvoudig binnen: 2-2. In het resterende deel van de wedstrijd was het Danny Koning die een inzet van Jochem van den Biggelaar prima stopte. Voor FC ’s-Gravenzande werd uit een hoekschop de bal goed ingeschoten maar van de lijn weggewerkt, waarna invaller Jan Verduijn nog een keer inschoot maar via de Smitshoek doelman over de lat werd getikt.

De thuisploeg deed zichzelf weer te kort om wederom een 2-0 voorsprong wel weer heel makkelijk weg te geven, en dat mag zeker zeer teleurstellend worden genoemd.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (83. Ruben de Groot), Twan van Meerten, Patrick Triep (72. Rick Boers), Frank Broos (89. Jan Verduijn), David Belic, Ziko Özdemir, Samet Dag

Opstelling Smitshoek: Ruben Roodnat, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, Frank Karreman, Erwin Nuytinck (Mitchell Abdoel, Jurien Reineta, Thijs Oomsen (63. Ramon van der Wal), Joey Kleijn, Jochem van den Biggelaar, Jordi Dekker (68. Pucho Rekondie), Bart Deprez

Scheidsrechter: dhr. Jeen Boringa uit Leeuwarden, assistenten mw. Bianca Bussem-Scheffers uit Dordrecht en dhr. Joey Teders uit Hellevoetsluis