87'

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

19 januari 2019 18:00

F.E. (Erik) ter Brake

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur trad FC ’s-Gravenzande in stadion De Vliert aan tegen Jong FC Den Bosch, de eerste returnwedstrijd van dit seizoen. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten met Jong FC Den Bosch op een derde plaats en FC ’s-Gravenzande vierde. De thuiswedstrijd leverde een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel op, dus een makkelijk avondje zou het zeker niet worden voor de ’s-Gravenzanders. Ondanks het tijdstip en de afstand waren toch nog een aantal supporters de selectie achterna gereisd, maar de echte sfeer in zo’n groot stadion was ver te zoeken. De ontvangst in het voetbalcafé was dan wel weer allerhartelijkst met een gratis kopje koffie.

Wel mogelijkheden maar geen doelpunten voor FC ’s-Gravenzande

Roy Vermolen moest vanwege een schorsing vanaf de tribune toezien evenals de geblesseerde Pascal Broch. FC ’s-Gravenzande begon niet eens onaardig aan de wedstrijd. Een schot van Patrick Triep werd door doelman Felino Helderton uit zijn doel weggewerkt en Yuri Westhoff schoot na een goed opgezette actie over. Een inzet van Sander Koeleman na een prima aanval kon helaas ook niet succesvol worden afgerond, de doelman stond op de juiste plaats. Voor Jong FC Den Bosch was het Rik Mulders die goed inschoot maar zijn inzet gepakt zag door doelman Danny Koning. Nadat in de 25e minuut Imran Oulad Omar de bal nog over de lat schoot, was het een minuut later wel raak. Een rollertje over de grond van Kevin Felida leek niet onhoudbaar, maar verdween in de linkerhoek achter Danny Koning: 1-0. Uit een voorzet van Patrick Triep kon Frank Broos net niet bij de bal komen, maar achter hem stond Samet Dag, die kopte de bal goed in, maar ook nu stond de doelman op de juiste plaats. In het resterende deel van de eerste helft was de thuisploeg enkele malen dicht bij een grotere voorsprong. Jaïro Schet kwam oog in oog met Danny Koning, maar zag zijn schot gestopt en dat deed hij kort voor rust nogmaals, maar ook nu was de doelman niet te passeren. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar het zat ook niet altijd mee met de mogelijkheden die er waren. Op aangeven van Frank Broos schoot Patrick Triep over en een inzet van Sander Koeleman ging maar net naast. Een schot van Yuri Westhoff leverde via de vuisten van doelman Felino Helderton niet meer op dan een hoekschop.

Jong FC Den Bosch loopt verder weg in de tweede helft

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Samet Dag, maar die schoot over. Na een goed uitgespeelde aanval in de 57e minuut was het Jaïro Schet die voor de 2-0 voorsprong zorgde voor FC Jong Den Bosch. Voor FC ’s-Gravenzande was Frank Broos nog kansrijk, zijn eerste poging ging naast en de tweede werd door de doelman gestopt. Een vrije trap in de 85e minuut werd door Sander Koeleman op zijn favoriete plekje niet best genomen en ging over. Na een snelle uitbraak was het Jort van de Sande die in de 87e minuut voor de eindstand van 3-0 zorgde. Menno Roodenburg had nog de kans om wat terug te doen, maar doelman Felino Helderton tikte de bal tot hoekschop.

Het technisch betere en efficiënt spelende Jong FC Den Bosch was de terechte winnaar, al zat het FC ’s-Gravenzande ook niet altijd mee.

Opstelling Jong FC Den Bosch: Felino Helderton, Imran Oulad Omar, Kevin Felida (80. Marlon Slabbekoorn), Jort van de Sande, Rik Mulders, Robin Voets, Max Kappen, Steven van der Heijden, Ryan Lambert, Declan Lambert, Jaïro Schet (79. Hoessein el Barnichi)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot (74. Kevin Bogaards), Gijs Abbas, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (83. Menno Roodenburg), Frank Broos, David Belic (80. Rick Boers), Samet Dag, Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Erik ten Brake uit Dedemsvaart, assistenten: Jeroen Teunissen van Maanen en Wouter Linders