Jeffrey Bok (intikker)

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

15 december 2018 14:30

Afgeschermd

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft was ter Leede de tegenstander in de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. Na drie nederlagen op rij is het zaak voor de thuisploeg weer eens te winnen. Maar dat het niet gemakkelijk zou worden stond bij voorbaat al vast. Ook vorig seizoen stonden de ploegen al tegenover elkaar en werd er tweemaal verloren, de thuiswedstrijd zelfs met 0-4. Bij winst zou FC ’s-Gravenzande de tweede plaats op de ranglijst weer kunnen overnemen, maar bij verlies zou, afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen, men nog verder kunnen zakken. Een interessant duel dus.

FC ’s-Gravenzande op voorsprong bij rust

In de aanvangsfase ging de wedstrijd gelijk op. Voor Ter Leede was Ian van Otterloo kansrijk na een voorzet vanaf de rechterkant, maar doelman Danny Koning stond op de juiste plaats. Voor FC ’s-Gravenzande was het Frank Broos, die op aangeven van Samet Dag de bal recht in de handen van doelman Michael Bekkers schoot. Ter Leede was hierna weer gevaarlijk, maar uit een voorzet van Mike Boelee werd de bal door iedereen gemist. Na matig verdedigen in de Ter Leede defensie kon Frank Broos alleen op het doel af, maar schoot de bal rakelings naast het doel. De thuisploeg kwam steeds beter in haar spel en was veelvuldig op de helft van Ter Leede te vinden. Nadat een poging van Yuri Westhoff nog door de doelman van Ter Leede werd weg gestompt was het in de 25e minuut Yuri Westhoff die de score opende na een voorzet op maat van Patrick Triep: 1-0. Drie minuten later stond de 2-0 stand op het scorebord. In een vol strafschopgebied was het Sander Koeleman die een hakballetje gaf richting Roy Vermolen die de bal in het doel schoot. Frank Broos was hierna ook nog kansrijk, maar na ruim een half uur spelen zag hij zij inzet gestopt door doelman Michael Bekkers. Ter Leede probeerde wat terug te doen, maar een inzet van Robert Steemers ging over. Een comfortabele voorsprong dus bij rust, maar toen….

Een onherkenbaar FC ’s-Gravenzande na rust

Het was te verwachten dat Ter Leede op zoek zou gaan naar de aansluitende treffer, maar dat FC ’s-Gravenzande zich zo gewillig naar de slachtbank zou laten leiden mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. Al was er eerst nog wel een prima kans voor Yuri Westhoff, na een goede combinatie wist hij het echter niet af te maken. Maar hierna lukte bijna niets meer, en kwam de thuisploeg onder grote druk te staan. Het wachten was op het eerste doelpunt van Ter Leede, die kwam er in de 58e minuut toen Toon Zwetsloot uit een hoekschop de bal binnenschoot: 2-1. FC ’s-Gravenzande kwam nog maar nauwelijks aan aanvallen toe, en was het Ian van Otterloo die na een goed uitgespeelde aanval in de 67e minuut de gelijke stand op het scorebord bracht: 2-2. Voor FC ’s-Gravenzande waren Frank Broos en Twan van Meerten nog kansrijk, al ontbrak de echte overtuiging. Die overtuiging was er wel bij Ter Leede toen in de 77e minuut Ian van Otterloo van afstand kon uithalen en Danny Koning kansloos liet: 2-3. In de 85e minuut moest FC ’s-Gravenzande met 10 man verder toen Roy Vermolen met een directe rode kaart van het veld moest. Nadat invaller Tomas Tavilla de bal op de paal schoot voor de gastploeg, was het in de 90e minuut Jeffrey Bok die in de slotminuut de eindstand op 2-4 bepaalde toen hij de bal, na een verdedigingsfout in het doel schoot.

Een toch wel teleurstellende wedstrijd, om na een 2-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 2-4 te verliezen, de vierde keer op rij. Hopelijk kan FC ’s-Gravenzande de competitie na de winterstop weer een goed vervolg geven.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee (85. Tomas Tavilla), Ben van der Lans, Floris Mulder, Jeffrey Bok, Jordly Petronia (66. Jim Gillissen), Rob Zandbergen, Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Brayan Mosquera Caicedo (66. Stefan Kraaijvanger), Robert Steemers

Scheidsrechter: dhr. Preston Henshuijs uit Amsterdam, assistenten dhr. Brian Lampers uit Velserbroek en dhr. André van Vliet uit Delft