24'

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

24 november 2018 14:30

M.R.G. (Melvin) Vink

Aan de laatste uitwedstrijd tegen Achilles Veen heeft FC ’s-Gravenzande geen goede herinneringen. Met een 5-1 nederlaag moesten de spelers weer de bus instappen, en dan duurt de terugreis erg lang. Achilles Veen staat op een twaalfde plaats met 13 punten, FC ’s-Gravenzande met 25 punten op een tweede plaats. Op papier zou je dan denken dat het mogelijk moet zijn de punten mee te nemen, maar de mannen uit Veen zouden graag nog wat plaatsjes willen stijgen op de ranglijst want waar ze nu staan is beneden hun stand, dus alle ingrediënten voor een pittig duel.

Goed van start

FC ’s-Gravenzande was de eerste 20 minuten veelal op de helft van de tegenstander te vinden, zonder dat het echte kansen kreeg. De eerste poging was voor Soufiane Allach van Achilles Veen, maar schoot naast. Hierna was de gastploeg tweemaal kansrijk, uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Frank Broos goed in, maar doelman Jamil Kools werkte de bal weg. En in plaats van zelf uit te halen bracht Frank Broos de bal voor het doel maar stond er niemand om het af te maken. Na een snelle uitbraak kwam voor de thuisploeg Soufiane Allach weer in kansrijke positie, maar Danny Koning stopte zijn inzet. Zomaar uit het niets kwam Achilles Veen in de 24e minuut op voorsprong. Een soort ’zondagsschot’ van Niek Wilborts verdween in het doel: 1-0. Na deze treffer was FC ’s-Gravenzande wat van slag en was het spel niet al te best van beide teams. FC ’s-Gravenzande was voor rust nog wel tweemaal kansrijk. Uit een hoekschop van Patrick Triep sloeg de Achilles Veen doelman de bal uit het doel en in de slotminuut van de eerste helft schoot Menno Roodenburg de bal op de lat.

Een pittige tweede helft

In eerste instantie leek het een gezapige tweede helft te worden. Eerst was het Soufiane Allach die weer gevaarlijk was, maar zijn inzet zag gestopt door Danny Koning. In de tegenaanval was het aan de andere kant Frank Broos die de bal goed voor bracht, maar Menno Roodenburg schoot naast. Dat deed voor de thuisploeg ook Niek Wilborts. In de 55e minuut sloeg de vlam in de pan. Menno Roodenburg beging een onbesuisde overtreding op Soufiane Allach die hiervoor een directe rode kaart kreeg en FC ’s-Gravenzande dus 35 minuten met 10 man moest spelen. De wedstrijd werd wat onvriendelijker en dat leverde diverse opstootjes op die uiteindelijk allemaal weer ’geblust’ werden. FC ’s-Gravenzande schakelde na de man minder situatie een tandje bij en kreeg diverse mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Maar de bal viel telkens net even verkeerd en wilde men het vaak ook wat te gehaast doen terwijl doelman Jamil Kools ook moeilijk te passeren was deze middag en diverse malen attent reageerde. Invaller Twan van Meerten schoot op aangeven van Patrick Triep over, en dankzij goed keeperswerk werden de inzetten van Yuri Westhoff en Patrick Triep tot hoekschop verwerkt. Ook een poging voor Roy Vermolen uit een vrije trap had niet het gewenste resultaat. Maar ook voor de thuisploeg waren er mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Flavio Andjole zag zijn inzet door Danny Koning tot hoekschop verwerkt, Rico Geeroms stond helemaal vrij maar schoot hoog over, en invaller Kees Schellekens had in kansrijke positie het vizier niet op scherp staan en schoot naast. Doelpunten vielen er echter niet meer te noteren en moest FC ’s-Gravenzande met een nederlaag weer de bus in. Koploper Volendam won wel en staat nu 6 punten voor op FC ’s-Gravenzande dat nog wel op de tweede plaats staat.

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Roel de Kruijk (75. Kees Schellekens), Thomas de Man (85. Ilias Zaimi), Freek Langermans, Niek Wilborts, Soufiana Allach (55. Flavio Andjolie), Rico Geeroms, Jonathan Yuga

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot (65. Twan van Meerten), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Menno Roodenburg, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Melvin Vink uit Oosterhout, assistenten: dhr. Jochem Jongenotter en dhr. Joop van Ditmarsch