Sander Koeleman (vrije trap)

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

3 november 2018 14:30

M.J. (Menno) Kloet

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Zwaluwen had FC ’s-Gravenzande nog wat recht te zetten. Dat zou dan moeten gebeuren in Gouda, waar Jodan Boys de tegenstander was in de tiende competitieronde. Zij staan met 7 punten op de 14e plaats van de ranglijst en zullen er ongetwijfeld alles aan willen doen om weg te komen van die plaats. Het verschil met het op de tweede plaats staande FC ’s-Gravenzande was vooraf 12 punten. Vorig seizoen werd het zowel in de thuis- als uitwedstrijden een gelijkspel. Voor de mannen van Richard Elzinga dus zaak scherp aan de wedstrijd te beginnen.

FC ’s-Gravenzande goed uit de startblokken

In een kwalitatief zeker geen hoogstaande wedstrijd nam FC ’s-Gravenzande vanaf het aanvangssignaal van scheidsrechter Menno Kloet het initiatief. Dat leverde al direct een prima kans op voor Yuri Westhoff op aangeven van Frank Broos vanaf de linkerkant, maar doelman Marvin Straver was een fractie eerder bij de bal. Na bijna een kwartier was Patrick Triep gevaarlijk. Na wat draai en keerwerk kon hij uithalen, maar schoot de bal rakelings over. Maar de treffer kwam er in de 22e minuut alsnog. Na een pass van Ziko Özdemir op Patrick Triep omspeelde hij enkele tegenstanders totdat hij in goede schietpositie kwam en schoof de bal laag over de grond in de linkerhoek: 0-1. De thuisploeg probeerde uiteraard weer gelijk te komen, het werd allemaal wat rommelig en was het Jodan Boys dat ook wat kansjes kreeg. Een vrije trap werd door Kevin de Vries over het doel geschoten en na ruim een half uur spelen was het Yusri el Kandoussi die uit een vrije trap de bal over de lat kopte. Kort hiervoor was Frank Broos nog dicht bij de verdubbeling van de stand, na een goed opgezette aanval via Sander Koeleman en Menno Roodenburg, maar schoot naast. Maar nog voor rust kwam toch de 0-2 stand op het scorebord. Samet Dag kon aan de linkerkant tot vlakbij de achterlijn komen, gaf de bal voor waarna Patrick Triep de bal heel eenvoudig kon binnenlopen.

Het werd nog even spannend

Ook in de aanvangsfase van de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de betere ploeg. Dat resulteerde in een prima mogelijkheid voor Menno Roodenburg, maar schoot naast en voor Frank Broos, hij kwam alleen voor de doelman van Jodan Boys maar wist het niet af te maken. Kort hierna was hij weer in een goede positie, maar de bal rolde voorlang en was er niemand in de buurt om het af te maken. Langzaam nam de thuisploeg het initiatief over en moesten de bezoekers alle zeilen bijzetten om geen tegen treffer te krijgen. Dat liep eerst nog goed af toen Roald Heerkens in het zijnet schoot, maar in de 67e minuut gebeurde het toch. Mo Bellahcen werd niet tijdig afgestopt na een snelle counter en op zijn uithaal was Danny Koning kansloos: 1-2. De trainer van Jodan Boys bracht twee verse krachten in het veld, en bij het eerste balcontact was invaller Bradley el Idrissi gevaarlijk, maar schoot gelukkig in het zijnet. Met nog 10 minuten op de klok mocht Sander Koeleman op zijn favoriete plekje een vrije trap nemen na een overtreding op Frank Broos. Met een fraaie uithaal verdween de bal in de linkerbovenhoek, doelman Marvin Straver was kansloos: 1-3, en was de wedstrijd gespeeld. Jodan Boys probeerde nog wel dichterbij te komen, maar de twee kopballen van Fanny Waandels kopte hij over de lat en kwam er in de stand geen verandering meer.

Over de hele wedstrijd genomen een terechte overwinning, en blijft FC ’s-Gravenzande tweede op de ranglijst. Dankzij de 4-2 overwinning van Volendam op Jong FC Den Bosch ging de eerste periodetitel naar de Volendammers.

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries (70. Vincent Verbond), Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi (86. Jordi Tuithof), Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Lion van de Velde (70. Bradley el Idrissi)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Ruben de Groot, Roy Vermolen, Patrick Triep (84. Twan van Meerten), Sander Koeleman, Yuri Westhoff (87. Rick Boers), Menno Roodenburg (78. David Belic), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Menno Kloet uit Spijkenisse, assistenten: dhr. R. Leenstra en mevr. D.G.H. Snoeren.