Yuri Westhoff (vrije trap)

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

20 oktober 2018 14:30

V.S. (Victor) Ris

Op een zonovergoten sportpark ”Jaap Riedijk” in Spijkenisse moesten de talrijke toeschouwers herhaaldelijk met hun handen over de ogen wrijven. Dit kwam omdat zij hun ogen soms niet konden geloven vanwege het bij vlagen uitstekende spel van FC ’s-Gravenzande. Koploper v.v. Spijkenisse werd in eigen huis kansloos met 2-5 verslagen.

Deze wedstrijd werd door velen met enige zorg tegemoet gezien, mede omdat  Pascal Broch en Ziko Özdemir geschorst waren. Voorts had trainer Richard Elzinga om tactische redenen Twan van Meerten buiten de ploeg gelaten. Zij werden vervangen door respectievelijk Ruben de Groot, Menno Roodenburg en David Belic. Gezegd mag worden dat deze vervangers hun plaats dubbel en dwars waarmaakten. Zij speelden alle drie een uitstekende wedstrijd. Ruben de Groot speelde weer een degelijke partij, zoals we hem nog uit zijn goede tijd kennen. Hopelijk is het dipje voor hem nu achter de rug.

Gelijke stand bij rust

Het begin leek echter voor Spijkenisse te worden. De van v.v. Spakenburg aangetrokken Volendammer Kees Tol kwam in de 2e minuut vrij voor keeper Danny Koning en leek te gaan scoren. Met een fraaie safe voorkwam Danny dat Spijkenisse al zo kort na het begin op voorsprong kwam. Bij de tegenaanval, die er in dezelfde minuut op volgde, gaf Yuri Westhoff de bal aan Patrick Triep, die voor open doel stond. Triep schoot de bal echter heel knullig naast het doel.

Patrick Triep maakte deze fout echter al snel goed. In de 6e minuut scoorde hij 0-1 uit een aangegeven bal van Sander Koeleman. In de 15e minuut kwam een dieptepass bij Patrick Triep terecht. Wederom was hij de scherprechter en scoorde 0-2. In deze fase speelde FC ’s-Gravenzande oogstrelend voetbal, daarbij overigens enigermate geholpen door het matige verdedigen van Spijkenisse. In 32e minuut moest David Belic met een hoofdblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rick Boers. Nadat het spel werd hervat, terwijl vervanging nog niet geregeld was, profiteerde Spijkenisse van de opgetreden verwarring bij FC ’s-Gravenzande. Marvin van der Pluijm scoorde 1-2 in de linkerbovenhoek. Omdat de tot dat moment solide verdediging van FC ’s-Gravenzande bij vlagen de kluts kwijtraakte, kwam FC ’s-Gravenzande enkele malen goed weg bij doelpogingen van de Spijkenissers. Tot teleurstelling van alles wat ’s-Gravenzande was, kon niet voorkomen worden dat Spijkenisse nog voor de rust, in de 42e minuut, via Adam El Fazazi 2-2 scoorde. In de 45e minuut ging Kees Tol alleen op Danny Koning af. Met een uiterste krachtinspanning wist hij met zijn been een achterstand te voorkomen.

FC ’s-Gravenzande de betere ploeg

In de 1e minuut van de 2e helft brak Kees Tol wederom door. Weer redde Danny Koning door de bal met zijn been buiten het doel te houden. Direct nam FC ’s-Gravenzande het initiatief over en te zien was dat de verdediging van FC ’s-Gravenzande zich hersteld had van de soms warrige situatie in het laatste kwartier van de 1e helft, na het uitvallen van David Belic. Eigenlijk is FC ’s-Gravenzande de gehele 2e helft de betere ploeg geweest. De fraaie aanvallen waren soms een lust voor het oog om naar te kijken. Prettig was dat een aantal aanvallen ook doelpunten tot gevolg hadden. Yuri Westhoff schroefde in de 64e minuut zijn totaal op en scoorde 2-3. In de 75e minuut nam Patrick Triep zijn 3e doelpunt voor zijn rekening 2-4, met de linkervoet nog wel en in de 79e minuut scoorde Yuri Westhoff 2-5 uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Hij was bij een aanval gevloerd en nam zelf de vrije schop. Yuri Westhoff had zich in de 82e minuut zelfs onsterfelijk kunnen maken toen hij alleen op de keeper afging. Hij schoot de bal echter naast. Buiten de vervanging van David Belic door Rick Boers, werd in de loop van de wedstrijd Patrick Triep gewisseld voor Jan Verduijn en Menno Roodenburg voor Daniel Storm.

Hoewel Roy Vermolen om onbegrijpelijke redenen geel ontving floot arbiter Victor Ris uit het verre Groningen een uitstekende wedstrijd.

FC ’s-Gravenzande is door dit resultaat en door het feit dat ook RKAV Volendam zijn wedstrijd won van Swift, gedeeld koploper met Volendam, waarbij Volendam het beste doelsaldo heeft.

Opstelling Spijkenisse: Mustafa Amezrine, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk (69. Sander Barraga), Jesse Luijkx, Peter de Lange, Marvin van der Pluijm (74. Rephendry Amsterdam), Stefano Goncalves, Felino El Fazazi (79. Demi Gosepa), Kees Tol

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny de Koning, Ruben de Groot  Gijs Abbas, Roy Vermolen, Patrick Triep (76. Jan Verduijn), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Menno Roodenburg (80. Daniel Storm) Frank Broos, David Belic (33. Rick Boers), Samet Dag

De genoemde minuten zijn nog onder voorbehoud in afwachting van het officiele wedstrijdformulier.

Met dank aan Wim Voois voor het maken van het wedstrijdverslag.
De vaste verslaggevers bleven achter op het Juliana Sportpark ter assistentie bij de Interlandwedstrijd vrouwen O17.