93'

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

6 oktober 2018 14:30

J. (Jaafar) Aafouallah

FC ‘s-Gravenzande boekte uiteindelijk een overtuigende overwinning tegen Smitshoek, maar dat was allesbehalve vanzelfsprekend. Als na een kwart wedstrijd een 2-0 of zelfs 3-0 stand op het scorebord had gestaan, had geen ‘s-Gravenzander daar wat van mogen zeggen. Met name Sean Verburg was namens de thuisclub een plaag voor de ‘s-Gravenzandse verdediging. Slechts met kunst- en vliegwerk wist keeper Danny Koning en de laatste linie voor hem de bal uit het net te houden. En dan treedt die aloude voetbalwet in werking: Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. In de 14e minuut nam Sander Koeleman een corner kort op Patrick Triep. Diens afgemeten voorzet werd door Roy Vermolen op waarde geschat en met het hoofd in de verre hoek tot de openingstreffer gepromoveerd: 0-1. Geheel tegen de verhoudingen in dus, maar geen ‘s-Gravenzander die daarom maalde.

De gasten brachten Smitshoek zelf terug in het zadel. In de 37e minuut werd Ziko Ozdemir door Patrick Triep lastig aangespeeld en ging daardoor in de fout tegen Jurien Reineta. Deze kon hierdoor vrij op het doel af gaan en schoof de bal via Danny Koning tegen de touwen: 1 - 1. Slechts drie minuten later werd de hoop van de oranjehemden echter alweer aan diggelen gegooid en dat had de ploeg helemaal aan zichzelf te danken. Eerst liet Damian van den Oever in de opbouw de bal heel eenvoudig afpakken door Patrick Triep. Die bracht Frank Broos in stelling, wiens schot van 25 meter simpel gepakt leek te kunnen worden door keeper Mike van de Wijngaart. Maar die ging opzichtig in de fout en zag de bal achter zich tegen het net eindigen: 1-2.

Na de rust stelde FC ‘s-Gravenzande snel orde op zaken. Al in de 49e minuut was Yuri Westhoff na een uitstekende solo actie zelf niet succesvol, maar de bal belandde voor de voeten van de mee opgekomen Frank Broos die van dichtbij hard uithaalde: 1 - 3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kregen de toeschouwers een heel ander tweede bedrijf te zien. De gasten controleerden de wedstrijd en de thuisploeg liet niets noemenswaardigs meer zien. Tekenend was de ogenschijnlijke afwezigheid van de man die in het eerste kwart van de wedstrijd nog zo gevaarlijk was geweest. Verburg had beter in de rust gewisseld kunnen worden, dan tot kort voor tijd te mogen blijven staan.

FC ‘s-Gravenzande verruimde de voorsprong in de 73e minuut zelfs nog tot 1-4 toen een op maat gegeven voorzet van invaller Rick Boers vanaf rechts door Patrick Triep bij de tweede paal eenvoudig binnen gelopen kon worden.

Een slordigheidje in de ‘s-Gravenzandse verdediging in blessuretijd gaf Mitchell Abdoel de gelegenheid om de eindstand van deze wedstrijd met twee gezichten uiteindelijk op 2-4 te bepalen. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning, maar wat als Smitshoek in de beginfase wel het net had weten te vinden …….. we zullen het nooit weten.

Opstelling Smitshoek: van de Wijngaart, Braaf, Karreman, Nuytinck, Reineta, Oomsen (66: Bravenboer), van den Biggelaar, Rekondie, van Dijk, van Vugt (36: van den Oever), Verburg (82: Abdoel)

Opstelling FC ‘s-Gravenzande: Koning, Abbas (80: de Groot), Broch, Vermolen, Triep, Koeleman, Westhoff, van Meerten (74: Roodenburg), Broos (66: Boers) , Dag, Ozdemir