69'
Assist: Frank Broos

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

29 september 2018 14:30

In de vijfde competitieronde was Nootdorp te gast op het Juliana Sportpark. Altijd een lastige tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Afgelopen seizoen moest men zowel in de uit- als thuiswedstrijd met een nederlaag genoegen nemen. Tijd voor revanche dus. Nootdorp wist tot nu toe één puntje binnen te halen en is hekkensluiter, FC ’s-Gravenzande doet het beter tot nu toe met 7 punten uit 4 wedstrijden. Maar dit zijn altijd speciale ’voetbalgevechten’ die op het scherpst van de snede uitgevochten worden.

Niet veel in te brengen

Vanaf het aanvangssignaal drong FC ’s-Gravenzande de tegenstander ver terug op eigen helft en was het zoeken naar een gaatje om er doorheen te prikken, daar had men aanvankelijk moeite mee, want vlak voor de 16 meterlijn strandde veelal de aanvalsdrift. Nootdorp hield stand tot de 12e minuut. Uit een vrije trap van Sander Koeleman was het Frank Broos die de bal met het hoofd binnenkopte: 1-0. Ook hierna was het de thuisploeg die diverse mogelijkheden kreeg verder weg te lopen. Nog geen minuut na de eerste treffer was Frank Broos weer kansrijk, maar doelman Yannic Augustinus voorkwam een grotere achterstand. Ook Yuri Westhoff kwam nog in een goede positie, maar op aangeven van Broos kopte hij de bal in het zijnet. Na een goede combinatie tussen Frank Broos en Samet Dag nam laatstgenoemde met een fraaie beweging de bal mee het strafschopgebied in, maar werd door een Noordorp verdediger naar beneden getrokken. Scheidsrechter Roeleveld kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. De strafschop werd feilloos door Frank Broos benut: 2-0, een verdiende voorsprong op dat moment. Het laatste kwartier voor rust liet FC ’s-Gravenzande de teugels vieren en dacht de overwinning al binnen te hebben. De scherpte van het eerste half uur was ver te zoeken, het was allemaal veel te slap en gemakzuchtig. Nootdorp kwam dan ook steeds beter in haar spel en ging op zoek naar de aansluitende treffer. Nadat een inzet van Gillian Pieper door Ziko Özdemir nog van de doellijn kon worden weggewerkt, was het vlak voor rust Ryan Lugtigheid die profiteerde van matig verdedigen in de FC ’s-Gravenzande defensie en de voorsprong halveerde: 2-1. De thuisploeg was nog kansrijk middels een schot van Yuri Westhoff op aangeven van Sander Koeleman maar die kwam recht in de handen van de Nootdorp doelman.

Binnen zes minuten Nootdorp op ruime achterstand

Ook het eerste kwartier van de tweede helft wist FC ’s-Gravenzande geen potten te breken. De angst dat Nootdorp weer op gelijke hoogte zou komen was kennelijk spelbreker. Er zat maar weinig lijn in het spel, en met alleen maar de bal naar voren schieten bleef het allemaal ver beneden de maat. Een vrije trap voor Nootdorp werd door Agbor Eyongakpa naast geschoten. Maar toen kwam kennelijk het besef dat het anders moest en kwam het vuur weer terug wat ook in het eerste halfuur zichtbaar was. Binnen 6 minuten besliste FC ’s-Gravenzande de wedstrijd definitief in haar voordeel. Een vrije trap van Sander Koeleman werd door Roy Vermolen binnengekopt, in de 64e minuut. Een minuut later was het weer raak, een inzet van Yuri Westhoff op aangeven van Patrick Triep kwam via doelman Yannic Augustinus weer terug in het veld waarna Frank Broos verwoestend uithaalde en de 4-1 stand op het scorebord bracht. Weer drie minuten later een voorzet van Frank Broos vanaf de rechterkant die door Roy Vermolen via onderkant lat in het doel werd gewerkt: 5-1. De wedstrijd was toen gespeeld, en het werd nog erger voor Nootdorp toen Gillian Pieper zijn frustratie afreageerde op de scheidsrechter en met een directe rode kaart van het veld werd gezonden. Voor de thuisploeg was Twan van Meerten nog gevaarlijk op aangeven van Frank Broos, maar zag zijn inzet gestopt en Nootdorp probeerde de stand nog een iets dragelijker aanzien te geven middels een poging van Agbor Eyongakpa, maar doelman Danny Koning reageerde attent. Een ruime overwinning dus voor FC ’s-Gravenzande dat revanche nam op de nederlagen van vorig seizoen en nu terug te vinden is in de kop van de ranglijst.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (72. Ruben de Groot), Roy Vermolen, Patrick Triep (82. Menno Roodenburg), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (76. Rick Boers), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Nootdorp: Yannic Augustinus, Dylan Bernadina, Peter Korteling, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg (66. Richard Kasius), Jerry Plat, Ryan Lugtigheid (75. Pim Hulst), Agbor Eyongakpa, Gillian Pieper, Randy Stanneveld, Ricoberto Luijando

Scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen, assistenten: Lammert Andy uit Leeuwarden en Chris Hoogland uit Hoorn