Carlos Groen (scrimmage)

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

8 september 2018 14:30

G. (Gert) Keijl

In de eerste thuiscompetitiewedstrijd van dit seizoen was het Amsterdamse Swift te gast op het Juliana Sportpark. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar voor het eerst en daar hield FC ’s-Gravenzande nou niet bepaald een goed gevoel aan over. Tweemaal werd er verloren, uit met 3-1 en thuis met 2-5. Tijd dus voor een sportieve revanche. Swift verloor haar eerste wedstrijd thuis met 1-2 tegen Smitshoek en FC ’s-Gravenzande keerde met een nederlaag terug uit Katwijk in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels. Beide ploegen waren dus gebrand op de eerste competitiezege.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. Niet op achterstand komen was kennelijk het devies vooraf. Swift deelde met twee kansjes de eerste plaagstootjes uit. Guido de Graaf zag zijn inzet weggewerkt worden en het schot van Max Gerard van Wakeren werd gekeerd door doelman Danny Koning. De eerste kans voor de thuisploeg kwam van Frank Broos. Hij schoot goed in, maar Swift-doelman Joost Meendering werkte de bal weg. Uit een voorzet van Max Gerard van Wakeren moest doelman Danny Koning in actie komen en werkte de bal weg uit het doelgebied. Ook een inzet van Mathieu Christianen leverde niet het gewenste succes op voor de gastploeg; ook nu stond de doelman op de juiste plaats.

Hoogstaand was het allemaal nog niet tot dan toe, maar de laatste vijftien minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel. Dat leverde een serieuze kans op voor Yuri Westhoff op aangeven van Patrick Triep, maar de paal voorkwam de eerste treffer. Nadat Twan van Meerten geen succes had met zijn schot, was het drie minuten voor rust wel raak. Een op maat gegeven bal van Frank Broos vanaf links werd door Yuri Westhoff binnengekopt: 1-0.

Swift probeerde hierna via Max Gerard van Wakeren wat terug te doen, maar dankzij een prima redding van doelman Danny Koning had dit geen succes. Zes minuten voor tijd liep FC ’s-Gravenzande zelfs nog verder weg toen Roy Vermolen aan de linkerkant Patrick Triep wegstuurde. Triep gaf op maat voor en daar wist Yuri Westhoff wel raad mee: 4-0. Met nog vijf minuten op de klok én vijf minuten blessuretijd liet de thuisploeg het even afweten en kon Swift nog terugkomen tot 4-2. Eerst was het Guide de Graaf die raak schoot en twee minuten later Carlos Groen. FC ’s-Gravenzande zal hier ongetwijfeld van geleerd hebben om scherp te blijven tot de laatste minuut, maar op de verdiende overwinning viel weinig af te dingen.