26'
78'
Dylan van Loosdrecht (solo)

11 september 2018 20:00

Trainer Richard Elzinga gaf in de oefenwedstrijd tegen 2e klasser Zuidland de spelers die normaal gesproken op de bank zitten of in het 2e elftal spelen volop de ruimte om hun kunnen te tonen. In de eerste helft stonden met Gijs Abbas, Roy Vermolen en Yuri Westhoff slechts drie basisspelers binnen de lijnen, in de tweede helft was dat met alleen Sander Koeleman zelfs teruggebracht tot één. Desondanks speelde 90% van de wedstrijd zich af op de helft van Zuidland, dat op de tegentreffer in de 78e minuut na (Dylan van Loosdrecht liet met een speersnelle actie over links iedereen zijn hielen zien en liet keeper Max Verkade kansloos) werkelijk niets aansprekends kon laten zien.

FC ‘s-Gravenzande bouwde in de eerste helft een ruime 3-0 voorsprong op door doelpunten van Roy Vermolen en tweemaal Jan Verduijn. Er waren kansen op meer, maar pogingen van Roy Vermolen, Rick Boers en Jan Verduijn troffen geen doel. Meest opvallende moment in die eerste 45 minuten was de korte ingelaste pauze om de ‘s-Gravenzandse sluitpost een sanitaire stop te gunnen. Vermeldenswaard is nog dat Jordi de Bruijn, gekomen van CWO, zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

De tweede helft liet van beide kanten nog een doelpunt zien. Rick Boers vergrootte eerste de voorsprong tot 4-0 door goed voorbereidend werk van Yordi Klepke en Kevin Boogaards doeltreffend af te ronden. Daarna was het dus de beurt aan van Loosdrecht om de eretreffer te scoren.

Scheidsrechter Frank v.d. Berg had een makkelijke avond met deze sportieve wedstrijd.

Opstelling FC ‘s-Gravenzande:

Verkade, v.d. Mast, Abbas (45:Koeleman), de Groot, de Bruijn (75: Storm), Vermolen (45: Klepke), Roodenburg, Belic, Westhoff (45: Boogaards), Boers, Verduijn