91'

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde, Groep 1 1e KO ronde groep 1

10 november 2018 14:30

A. (Abdel) Afalah

FC Oudewater was de eerste tegenstander voor FC ’s-Gravenzande in de strijd om de KNVB-districtsbeker. De club ontstond per 1 juli 2016 als gevolg van de fusie tussen OVS Oudewater en VV UNIO. Zij spelen in de 3e klasse D van West I en staan na 7 wedstrijden met 13 punten op een keurig derde plaats. Voor FC ’s-Gravenzande een onbekende tegenstander. Op papier misschien een makkelijke middag voor de mannen van Richard Elzinga, maar in het bekervoetbal zie je wel eens meer uitslagen die je niet zou verwachten. Vorig seizoen wist FC ’s-Gravenzande de finale te halen in dit bekertoernooi, maar was het Sportlust’46 dat met 2-0 aan het langste eind trok in de beslissende wedstrijd.

Wat een geklungel

In tegenstelling tot de startopstelling van vorige week tegen De Jodan Boys had trainer Richard Elzinga zijn team op maar liefst zes plaatsen gewijzigd. Of dat achteraf nu wel zo verstandig was valt te betwijfelen, want FC ’s-Gravenzande bakte er maar heel weinig van. Kennelijk had men FC Oudewater toch wat onderschat, in dit team was wel strijd en passie te zien, maar die was bij FC ’s-Gravenzande ver te zoeken. Uiteraard was er wel een veldoverwicht voor de ’s-Gravenzanders, maar dat leverde hoegenaamd geen kans op. In de 18e minuut was het dan ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na slecht verdedigen was het Menno Venhof die de bal fraai achter Danny Koning schoot: 1-0. Het eerste kansje voor FC ’s-Gravenzande viel pas in de 29e minuut te noteren toen Jan Verduijn eindelijk de bal wel goed voor kreeg na diverse mislukte pogingen maar niemand het afmaakte. Toch kwam de wedstrijd weer gelijk. Na een voorzet van Jan Verduijn werd de bal door een verdediger van FC Oudewater met de hand beroerd en ging de bal op de stip. Frank Broos nam die, maar zag zijn inzet via de paal weer het veld in komen waarna in de rebound Rick Boers raakschoot: 1-1. De thuisploeg had nog een prima mogelijkheid om voor rust weer op voorsprong te komen, uit een hoekschop schoot Walter van der Neut de bal tegen de paal.

Het bleef aanmodderen

De tweede helft was amper een minuut onderweg toen na enorm geklungel in de defensie bij FC ’s-Gravenzande Menno Venhof FC Oudewater weer op voorsprong bracht: 2-1. In de 56e minuut zowaar een kans voor FC ’s-Gravenzande toen Menno Roodenburg op aangeven van Jan Verduijn de bal over de lat schoot. Ook David Belic was nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar ook die bal ging over. In de 72e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord toen David Belic op aangeven van Frank Broos vanaf links de bal binnenkopte: 2-2. Drie minuten later kwam FC ’s-Gravenzande eindelijk op voorsprong. Na een goede actie van Frank Broos op een pass van Twan van Meerten maakte hij het zelf af: 2-3, en leek het of de wedstrijd rustig kon worden uitgespeeld. Twan van Meerten was ook nog kansrijk, maar zijn uithaal werd door doelman Arnold de Ruyter gepakt. In de 84e minuut werd Brian van der Mast gewisseld voor Samet Dag. Die pakte direct het record gele kaart krijgen, want na slechts 5 seconde ging hij in de fout. De thuisploeg gaf echter niet op, en met het schaamrood op de kaken moest FC ’s-Gravenzande toezien hoe invaller Bob Appels in de 91e minuut de stand op 3-3 bracht, ook nu zag het er in de verdediging niet goed uit. Geen verlenging in de beker, maar direct penalty’s volgens het ABBA-systeem. Hierin was FC ’s-Gravenzande duidelijk de betere ploeg, Frank Broos, Menno Roodenburg en Yuri Westhoff schoten raak. Van de vier penalty’s die FC Oudewater moest nemen werden er twee gestopt door Danny Koning, en ging er één via de lat over. Met pijn en moeite gaat FC ’s-Gravenzande door in de strijd om de districtsbeker, maar dan zal het in de volgende ronde beduidend beter moeten.

Opstelling FC Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen (87. Bon Appels), Joost Miltenburg, Niek Sluijs, Djardo Boele, Walter van der Neut, Menno Venhof, Sven Rietveld, Tim Goes (81. Arno Baas), Wouter van Sprundel, Ivo Anbergen

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (70. Sander Koeleman), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg, Rick Boers, Frank Broos, David Belic, Brian van der Mast (84. Samet Dag), Jan Verduijn (59. Patrick Triep)

Scheidsrechter: Abdel Afalah, grensrechters: dhr. J.L. Nusse van FC Oudewater en dhr. A. Noordam van FC ’s-Gravenzande