1 - 3

ADO Den Haag, HFC Jong

30 oktober 2018 20:00

Paul Jansen

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Over het geheel genomen ging de wedstrijd gelijk op al wisten de Haagse spelers de kansen beter te benutten. In de aanvangsfase was FC ’s-Gravenzande enkele malen dicht bij de openingstreffer. Yuri Westhoff kreeg al in de 2e minuut een prima mogelijkheid maar scoorde niet. Een inzet van Patrick Triep ging over en een poging van Samet Dag belande via de ADO Den Haag verdediging in het zijnet. Voor de bezoekers was Killian van Mil tweemaal dicht bij de openingstreffer. De eerste poging schoot hij naast en de tweede werd door doelman Dennie Storm gestopt. Hierna was het weer de thuisploeg die enkele malen gevaarlijk was. Sander Koeleman schoot recht in de handen van de ADO Den Haag doelman, Patrick Triep zag zijn inzet via de verdediging tot hoekschop verwerkt en een inzet van Rick Boers werd door de verdediging weggewerkt. Vlak voor rust kwam ADO Den Haag op voorsprong toen Benjamin Heemst raak schoot: 0-1.

Kort na rust was de eerste poging voor Kevin Bogaard van FC ’s-Gravenzande, maar schoot naast. In de tegenaanval was het Killian van Mil die ADO Den Haag op een 0-2 voorsprong zette. De fase hierna kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om wat terug te doen. Frank Broos schoot over, Rick Boers zag zijn inzet naast getikt, terwijl ook David Belic zijn poging niet in een doelpunt zag omgezet. In de 70e minuut liep ADO Den Haag verder weg toen na een fraaie aanval Hugo Botermans de bal achter Dennie Storm schoot: 0-3. In de slotfase werd FC ’s-Gravenzande een handje geholpen toen een van de verdedigers van ADO Den Haag de bal in eigen doel werkte: 1-3. Kevin Bogaard leek de achterstand nog te kunnen verkleinen, maar de doelman van ADO Den Haag voorkwam dit.

Een nuttige oefenwedstrijd waarbij FC ’s-Gravenzande in totaal 17 spelers gebruikte.