Jesper Neuteboom (schot)

Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde, Groep 1 2e KO Ronde groep 1

22 december 2018 14:00

R. (Rick) Turk

In de strijd om de districtsbeker van West II kwam in de 2e knock-out ronde FC Boshuizen op bezoek in de laatste wedstrijd van dit jaar. De zondag eersteklasser plaatste zich na een 8-0 overwinning op vierdeklasser Zwarte Waal. FC ’s-Gravenzande had het heel wat moeilijker om een ronde verder te komen. Tegen derdeklasser Oudewater moesten penalty’s uiteindelijk de beslissing brengen, mede dankzij keeper Danny Koning die enkele van de strafschoppen wist te stoppen werd de volgende ronde bereikt. FC Boshuizen doet het in de competitie uitstekend en staan met 23 punten uit 11 wedstrijden op de tweede plaats.

Gelijk opgaande eerste helft

Het venijn in deze wedstrijd zat hem weer in de staart, want ook nu moesten er strafschoppen aan te pas komen wie naar de derde ronde zou gaan. In de aanvangsfase waren Sjoerd Winkelman en Jesper Neuteboom gevaarlijk voor FC Boshuizen, maar zij wisten het net niet te vinden. Een inzet van Tommy Sinteur had ook geen succes, zijn inzet werd door Danny Koning gestopt. Hierna waren er ook wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Menno Roodenburg schoot op aangeven van Frank Broos naast. Na bijna een half uur spelen was het Rick Boers die de bal tegen de paal schoot, waarna vervolgens Frank Broos de bal recht in de handen van doelman Jan Wakem schoot. Direct in de tegenaanval was het FC Boshuizen die de 0-1 stand op het scorebord bracht. Rayson Koeiman schoot de bal van afstand in de rechterbovenhoek. Uit een hoekschop van Twan van Meerten was David Belic dicht bij de gelijkmaker, maar schoot naast. Nadat voor FC Boshuizen Tommy Sinteur de bal over de lat schoot was het vijf minuten voor rust Twan van Meerten die met een fraai schot de bal in de linkerbovenhoek schoot: 1-1.

Veldoverwicht voor FC ’s-Gravenzande

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Nadat Yuri Westhoff de bal eerst nog naast het doel schoot was het in de 53e minuut wel raak. Na voorbereidend werk van Frank Broos was het Twan van Meerten die het laatste tikje gaf: 2-1. Hierna waren er nog enkele prima mogelijkheden om verder weg te lopen waarbij vooral Frank Broos verzuimde om de bal in het doel te schieten, zijn schoten gingen of naast of werden door de Boshuizen verdediging weggewerkt, of de paal stond in de weg. Ook Rick Boers was nog kansrijk, maar zijn inzet werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. FC Boshuizen liet niet veel meer zien, een inzet van Jason Dasburg werd door Danny Koning tot hoekschop verwerkt, maar dat was het dan ook wel. En toen gebeurde het vijf minuten voor tijd alsnog, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Uit een vrije trap was het Jesper Neuteboom die de stand weer gelijktrok, al werd zijn schot van afstand nog wel getoucheerd via het hoofd door Ruben de Groot, maar verdween wel achter Danny Koning: 2-2. In de stand kwam geen verandering meer dus moesten strafschoppen weer de beslissing brengen, evenals in Oudewater. Ruben de Groot, Frank Broos, Yuri Westhoff en Menno Roodenburg schoten allemaal raak. Danny Koning was weer in vorm, hij stopte twee van de vijf strafschoppen en gaat FC ’s-Gravenzande door naar de volgende ronde.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch (46. Roy Vermolen), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg, Rick Boers, Frank Broos, David Belic, Samet Dag (84. Jorik Koppers)

Opstelling FC Boshuizen: Jan Wakem, Sjoerd Winkelman, Younes Seghrouchni, Kauzi Nomen (80. Ismael Adsalmis), Michael Owel, Rayson Koeiman (75. Gerson Pias), Tommy Sinteur, Mo Zenzen, Jason Dasburg, Jesper Neuteboom, Calvin Dreesde

Scheidsrechter: dhr. Rick Turk uit Sassenheim, assistenten dhr. Marck Fieret uit Krimpen aan den IJssel en dhr. Jaap van Ingen uit Schoonhoven.