80'

12 januari 2019 14:30

John Kraak

Opstelling

In de aanloop naar de tweede seizoenshelft speelde FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd tegen zondag tweedeklasser SC Harmelen’44. Zij staan momenteel op een gedeelte vierde plaats van de ranglijst met 20 punten uit 11 wedstrijden. Voor FC ’s-Gravenzande is het zaak, na vier nederlagen op rij, de draad weer op te pakken en weer eens wat puntjes binnen te halen als op 19 januari de competitie wordt hervat.

Slechte start

Door griep en blessures was de thuisploeg niet volledig, maar toch. FC ’s-Gravenzande begon wel heel slecht aan de wedstrijd, want binnen zeven minuten keek men tegen een 0-2 achterstand aan. Al in de eerste minuut kon Giovanni Nicolaas de bal tussen een aantal verdedigers door makkelijk achter Danny Koning schieten en dat herhaalde hij vier minuten later nog eens door zich goed vrij te spelen en zo zijn tweede treffer binnen te schieten. Hierna herpakte de thuisploeg zich en kreeg enkele prima mogelijkheden wat terug te doen. Yuri Westhoff zag zijn inzet gestopt door doelman Nick Mansveld en David Belic kopte de bal over de lat uit een hoekschop. Patrick Triep zag een vrije trap gestopt door de doelman, en ook in de rebound werd het niet afgemaakt. In de 17e minuut halveerde FC ’s-Gravenzande de achterstand toen na een goed lopende aanval Frank Broos goed voor gaf en Twan van Meerten het afmaakte: 1-2. Patrick Triep was gevaarlijk met een schot dat maar rakelings over de lat ging en voor SC Harmelen was Tom van der Linden nog kansrijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Na bijna een half uur kwam de stand weer gelijk toen Frank Broos met een fraaie treffer raak schoot: 2-2. Voor de gastploeg was Raoul Pengel nog kansrijk, maar zag zijn inzet door Danny Koning gestopt.

FC ’s-Gravenzande stelt orde op zaken

In de tweede helft had SC Harmelen niet veel meer in te brengen en deed FC ’s-Gravenzande wat verwacht mag worden. Vier minuten na rust omzeilde Twan van Meerten de buitenspelval en maakte het beheerst af: 3-2. Nadat Patrick Triep de bal recht in de handen van de Harmelen doelman schoot was het met nog een half uur te spelen Sander Koeleman die zich goed vrijspeelde en voor de 4-2 stand zorgde. Frank Broos was tot tweemaal toe dicht bij een grotere voorsprong. Eerst was het doelman Nick Mansveld die een prima redding verrichtte en een kwartier voor rust miste hij door de bal over te schieten. De vijfde treffer kwam op naam van invaller Kevin Bogaards, die een voorzet vanaf de rechterkant in het doel schoot. Ook invaller Jan Verduijn was nog dicht bij een doelpunt, maar via de vuisten van de Harmelen doelman leverde dat niet meer op dan een hoekschop en bleef het bij 5-2. Uiteindelijk toch een ruime verdiende overwinning.

FC ’s-Gravenzande-2 wist door te dringen tot de finale om de Pierre van Zinnen bokaal door Schipluiden met 2-1 te verslaan.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Patrick Triep (67. Jan Verduijn), Sander Koeleman, Yuri Westhoff (59. Kevin Bogaards), Twan van Meerten, Menno Roodenburg, Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir (63. Yordi Klepke)

Opstelling SC Harmelen’44: Nick Mansveld, Ivo Roest, Sven van den Bosch, (46. Amin Saidi), Kristiaan van Vliet, Jev Gromov (46. Derk-Jan de Wit), Steve Blokland, Oussama Lahri (46. Freek van Driel), Dennis de Bree, Raoul Pengel (46. Dion de Lange), Giovanni Nicolaas, Tom van der Linden.

Scheidsrechter: dhr. Kraak uit Piershil, assistenten: dhr. Groeneweg uit Capelle aan den IJssel en dhr. Hornes uit Gouda.