10'
37'

15 januari 2019 20:00

Stanley van Lith

Ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie speelde FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Forum Sport. De Voorburgers zijn terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst, de ’s-Gravenzanders op de vierde. Beide ploegen stonden voor het laatst tegenover elkaar in de competitie op 6 mei 2017. FC ’s-Gravenzande werd in deze wedstrijd kampioen dankzij een 3-1 overwinning op Forum Sport, al keek men bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan.

Veel kansen voor de thuisploeg

De thuisploeg kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden om de score te openen en was ook de bovenliggende partij. In de 10e minuut was het Sander Koeleman die Frank Broos wegstuurde, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong toen Roy Vermolen de bal achter doelman Jurrian Jouvenaar kopte: 1-0. Hierna volgde een reeks van mogelijkheden om de stand verder op te voeren, maar het lukte allemaal net niet, en dat zal zeker beter moeten. Patrick Triep verscheen vrij voor de Forum Sport doelman, maar die pakte de bal uiteindelijk makkelijk op. Frank Broos zag zijn poging door de verdediging gestopt en in plaats van de bal over te spelen aan de vrijstaande Yuri Westhoff schoot Patrick Triep zelf, maar wel over de lat. Na ruim een half uur spelen verscheen Frank Broos vrij voor doelman Jurrian Jouvenaar, maar wist het niet af te maken. In de slotfase was Forum Sport ook enkele malen kansrijk. Mike de Graaf schoot over en eigenlijk de beste kans was voor iemand die uit een vrije trap de bal totaal verkeerd raakte. Kort voor rust wist FC ’s-Gravenzande nogmaals te scoren. Na een prima overstapje van Frank Broos schoot Yuri Westhoff de bal onhoudbaar binnen: 2-0.

Gezapige tweede helft

In de tweede helft, met in beide ploegen de nodige wissels, gebeurde er eigenlijk niet veel meer. Voor Forum Sport was Timo Bloemen in de 50e minuut gevaarlijk met een schot van afstand en voor de thuisploeg schoot Patrick Triep de bal over. In de slotfase zat het geluk niet mee voor Forum Sport. Een schot vanuit de tweede linie kwam via de paal weer het veld in en een andere inzet werd door de doelman van de thuisploeg gepakt. Maar doelpunten vielen er niet meer in de tweede helft.

Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, maar de overwinning had, zeker gezien de kansen in de eerste helft, hoger moeten en kunnen zijn.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning (73. Brian van de Bos), Ruben de Groot, Gijs Abbas, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman (46. Jordy Klepke), Yuri Westhoff, Menno Roodenburg (46. Ziko Özdemir), Frank Broos, David Belic (71. Bram Sommeling), Samet Dag (46. Brian van der Mast)

Opstelling Forum Sport: Jurrian Jouvenaar, Sebastiaan van Beek, Gino Lauwers (65. Gijs Hebing), Mike de Graaf, Timo Ploemen (65. Joshua Steenvoorden), Nychel l'Ami,  Hugo van Diepenbeek (69. Orlando Agues Ribeiro), Jordy de Bruin, Marc du Chatenier, Mostava Frederik (69. Tom Bijen)