FC ’s-Gravenzande wint na strafschoppen van sv Nootdorp

Mannen KNVB beker Amateurs 1/8 finales, Groep 1 laatst 16

2 april 2019 20:00

S.C. (John) Kraak

Opstelling

Voor de derde keer dit seizoen stonden de ploegen tegenover elkaar, nu voor de districtsbeker van West II. In de competitie heeft sv Nootdorp het niet makkelijk en staat momenteel op een plaats die rechtstreekse degradatie oplevert. Afgelopen zaterdag werd nipt met 0-1 verloren tegen FC Rijnvogels. Maar ook FC ’s-Gravenzande zit in een dip. Tegen Achilles Veen hadden de mannen van Richard Elzinga maar heel weinig in te brengen en verloren met 1-3. Beide ploegen hadden dus wat goed te maken middels een overwinning om zo de kwartfinale te bereiken.

Snelle achterstand voor FC ’s-Gravenzande

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de wedstrijd en dat leverde in de aanvangsfase enkele goede mogelijkheden op. Een hoekschop van Sander Koeleman werd door Frank Broos naast geschoten en op aangeven Broos was het Yuri Westhoff die de bal recht in de handen van doelman Ronald Simonis schoot. Maar bij de eerste de beste aanval van Nootdorp was het direct raak in de 10e minuut. Vanaf de linkerkant werd de bal goed voorgegeven en was het Dominique Aries die doelman Danny Koning kansloos liet: 0-1. Drie minuten later had Nootdorp de stand zomaar kunnen verdubbelen, maar David Belic werkte de bal van de lijn weg. Ook Randy Stanneveld was nog kansrijk, maar scoorde niet. In het resterende deel van de wedstrijd was het toch voornamelijk de thuisploeg die veel op de helft van sv Nootdorp te vinden was, maar ondanks enkele prima kansen leverde dat voor rust geen doelpunten op. Een hoekschop van Sander Koeleman stuiterde vlak voor de doellijn op en kon Pascal Broch inkoppen, maar de lat bracht uitkomt voor de Nootdorpers. Ook Rick Boers was nog kansrijk op aangeven van Twan van Meerten maar schoot naast. Jammer was het uitvallen van Frank Broos, zijn vervanger was Jan Verduijn in de 37e minuut. Die kreeg op slag van rust nog een mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar miste.

Snel weer gelijk in de tweede helft

In de 48e minuut werd Samet Dag op de rand van de 16 meter onderuitgehaald en mocht Yuri Westhoff een vrije trap nemen. Dat deed hij uitstekend door de bal stijf naar de paal binnen te schieten waarop Ronald Simonis kansloos was: 1-1. In het resterende deel van de wedstrijd was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij, maar lukte het maar niet om de bal binnen te schieten. David Belic raakte de bal totaal verkeerd op aangeven van Twan van Meerten en uit een hoekschop van Sander Koeleman was het Belic die rakelings naast schoot. Kort voor de officiële speeltijd was het uit een vrije trap van Koeleman nog Yuri Westhoff die de bal over de lat kopte.

Maar gescoord werd er niet meer, en moest FC ’s-Gravenzande voor de derde keer in de strijd om de districtsbeker verder zien te komen middels penalty’s. Ruben de Groot, Menno Roodenburg, Roy Vermolen, Sander Koeleman en Yuri Westhoff schoten allemaal raak. Voor sv Nootdorp waren het Jerry Plat, Mike Hollenberg en Ryan Lugtigheid die raak schoten, maar Rob Rutten zag zijn inzet door Danny Koning gestopt en gaat FC ’s-Gravenzande naar de kwartfinale van het districtstoernooi van West II.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Pascal Broch (89. Ruben de groot), Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (80. Menno Roodenburg), Rick Boers, Frank Broos (37. Jan Verduijn), David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling sv Nootdorp: Ronald Simonis, Dylan Bernadina, Angelo Ravenberg, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof (79. Pepi Ascension), Jerry Plat, Dominique Aries, Richard Kasius (65. Ryan Lugtigheid), Rob Rutten, Randy Stanneveld (46. Gillian Pieter), Ricoberto Luijando

Scheidsrechter: John Kraak uit Piershil, assistenten: dhr. Luuk v.d. Brugge uit IJsselstein en dhr. Bert van Katwijk uit Heenvliet.