Mannen KNVB beker Amateurs 1/4 finales, Groep 1 Kwart Finales

F. (Frank) Meeuwenoord

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

In de kwartfinale van de districtsbeker van West II stonden FC ’s-Gravenzande en Ter Leede 2 tegenover elkaar. FC ’s-Gravenzande boekte de volgende resultaten: tegen FC Oudewater werd het 3-3 en FC Boshuizen 2-2 door het beter nemen van de penalty’s kwam men steeds een ronde verder. Tegen ONA werd het een ruime 8-0 overwinning en tegen Nootdorp werd het een 1-1 gelijkspel en moesten weer penalty’s de beslissing brengen dat in het voordeel van FC ’s-Gravenzande uitviel.

Ter Leede 2 versloeg achtereenvolgens Stompwijk met 0-4, Nieuwerkerk met 1-0, tegen VFC bleef het 0-0 maar won Ter Leede de penalty serie en Zwaluwen werd met 5-3 verslagen.

Snelle voorsprong

Met dezelfde elf als afgelopen zaterdag begon FC ’s-Gravenzande aan de wedstrijd en was er al in de eerste minuut een kansje voor Yuri Westhoff maar schoot tegen een been van een Ter Leede verdediger. Een vrije trap voor de Sassenheimers, genomen door Jim van der Krogt werd door Danny Koning goed gepakt. Maar hierna was het de thuisploeg dat de wedstrijd volledig onder controle had. Een voorzet van Jan Verduijn werd met een omhaal door Twan van Meerten nog recht in de handen van doelman Ruben van der Does geschoten in de 7e minuut, maar een minuut later was het wel raak. Na goed doorgaan van Frank Broos aan de linkerkant speelde hij zich goed vrij, en haalde evenals afgelopen zaterdag verwoestend uit waar de doelman geen antwoord op had: 1-0. In de 21e minuut was het weer raak. Roy Vermolen stuurde Yuri Westhoff net over de middenlijn weg, die speelde zijn tegenstander goed uit en maakte het ook prima af: 2-0. Na nog een kansje voor Ter Leede van Jim van der Krogt die door Danny Koning werd gepakt, werd het vijf minuten voor rust 3-0. Op aangeven van Twan van Meerten kon Yuri Westhoff de bal bij de eerste paal eenvoudig binnentikken.

Wedstrijd gespeeld

Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Twan van Meerten schoot in de 50e minuut de bal nog tegen de paal, maar een minuut later was het wel raak. Op aangeven van Pascal Broch schoot hij de bal achter Ruben van der Does: 4-0. Ter Leede probeerde nog wel wat terug te doen, maar echt overtuigend was dat niet. De beste kans was voor Mike Dam, met een prima schot ging de bal via de lat over. Ook invaller Mike van der Zon was nog kansrijk, maar schoot te gehaast en ging naast. De thuisploeg hoefde zich niet meer zo druk te maken, al was Jan Verduijn in de slotfase nog tweemaal gevaarlijk en een inzet van Twan van Meerten werd tot hoekschop verwerkt. Maar gescoord werd er niet meer en gaat FC ’s-Gravenzande door naar de halve finale en mag volgend seizoen weer deelnemen aan het grote KNVB-bekertoernooi.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (61. Menno Roodenburg), Roy Vermolen (67. Ruben de Groot), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos (46. Björn Swensen), David Belic, Ziko Özdemir, Jan Verduijn

Opstelling Ter Leede 2: Ruben van der Does, Elroy Tuur, Dirk Hoekstra, Koen Duijtshoff, Floris Mulder (51. Luca Schut), Dani Hoogkamer, Jimmy Brugman, Jim van der Krogt (46. Mike Boelee), Joey van den Berg, Mike Dam, Tomas Tavilla (46. Mike van der Zon)

Scheidsrechter dhr. Frank Meeuwenoord uit Lisse, assistenten: dhr. Edwar Holvast uit Geervliet en dhr. Sjaak Voogt uit Vlaardingen