Mostava Frederik (schot)

9 april 2019 20:00

R. Schul

Opstelling

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup was het Voorburgse Forum Sport te gast. Een oude bekende, want velen zullen zich ongetwijfeld nog de kampioenswedstrijd op 6 mei 2017 herinneren die voor FC ’s-Gravenzande een 3-1 overwinning opleverde en daardoor promotie naar de Hoofdklasse. In januari van dit jaar stonden de ploegen in een oefenwedstrijd ook al tegenover elkaar, dat leverde een 2-0 overwinning op voor FC ’s-Gravenzande. Maar dat is verleden tijd, en zullen beide ploegen graag door willen dringen naar de halve eindstrijd op weg naar de finale.

Snelle voorsprong

De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Ruben de Groot stuurde in de 3e minuut aan de rechterkant Jan Verduijn weg, die gaf de bal goed voor waarna Yuri Westhoff geen moeite had om de bal bij de tweede paal binnen te schieten: 1-0. Maar lang kon FC ’s-Gravenzande niet van deze voorsprong genieten. Nadat eerst Mike de Graaf zijn kopbal door Danny Koning zag gepakt was het in de 11e minuut wel raak. Na een foute pass van Gijs Abbas kwam de bal bij Mostava Frederik die de doelman kansloos liet: 1-1. Kort hierna was hij weer gevaarlijk, maar zijn inzet werd door Danny Koning nu wel gepakt. Hierna waren er wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Twan van Meerten en Rick Boers wisten het niet af te maken. In de 27e minuut kwam FC ’s-Gravenzande toch weer op voorsprong. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Menno Roodenburg. Met een verwoestende uithaal vanaf zo’n 25 meter liet hij doelman Milco Vermeer kansloos: 2-1. Hoewel de thuisploeg in deze fase wat sterker was en veel op de helft van Forum Sport te vinden was werd het niet echt gevaarlijk. In de counter waren de Voorburgers eigenlijk gevaarlijker. Een snoeiharde inzet van Mike de Graaf werd door Danny Koning met wat moeite gestopt en na slordig verdedigen bij FC ’s-Gravenzande was het Marc du Chatenier die inschoot, waarna Orlando Agues Ribeiro de bal in het doel werkte, maar dat gebeurde in buitenspelpositie en werd dus afgekeurd.

Weinig in te brengen

In de tweede helft had FC ’s-Gravenzande nog maar weinig in te brengen en was Forum Sport de bovenliggende partij. Zo schoot Gijs Hebing rakelings naast en Mostava Frederik probeerde het van afstand maar ging over en bij zijn volgende poging leverde dat een hoekschop op omdat er nog een been van een verdediger tussen zat. In de schaarse uitvallen waren er voor de thuisploeg nog wel wat kansjes. Uit een voorzet van invaller Brian van der Mast misten zowel Yuri Westhoff als Jan Verduijn en na een voorzet van Pascal Broch kopte Yuri Westhoff de bal recht in de handen van doelman Milco Vermeer. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker, zo zeilde een schot van Mike de Graaf maar net over de lat. Maar zoals wel vaker gebeurde het aan de andere kant. David Belic stuurde met een op maat gegeven pass invaller Björn Swensen weg net over de middenlijn, die was net iets sneller dan zijn tegenstander en met een diagonaal schot passeerde hij doelman Milco Vermeer: 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Al was er in de slotminuut nog een prima kans voor Forum Sport, maar met een fantastische redding stopte Danny Koning een inzet van Tom Bijen en kwam er in de stand geen verandering meer. Door dit resultaat gaat FC ’s-Gravenzande door naar de halve finale in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Gijs Abbas, Roy Vermolen (61. David Belic), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, (46. Brian van der Mast), Menno Roodenburg, Rick Boers (46. Björn Swensen), Ziko Özdemir (46. Pascal Broch), Jan Verduijn

Opstelling Forum Sport: Milco Vermeer, Gijs Hebing, Sebastiaan van Beek, Dario van Breukelen, Timo Ploemen, Mike de Graaf, Tom Bijen, Orlando Agues Ribeiro (61. Brian de Jong), Mostava Frederik, Marc du Chatenier, Niels van Rees (61. Samir Akabi)

Scheidsrechter: Remco Schul uit Leidschendam met assistentie van Sam van de Graaf uit Den Haag en Tjaard de Vries uit Leidschendam