90'

30 april 2019 19:00

Steven van Erven

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande de eerste wedstrijd in het toernooi om de Flynth Westland Cup tegen Lyra.

Veel kansen bleven onbenut

De eerste 20 minuten ging gelijk op, met voor beide ploegen kansen om de score te openen. Bij de eerste de beste aanval van FC ’s-Gravenzande was het op aangeven van Patrick Triep Jan Verduijn die de bal over de lat kopte. In de tegenaanval was Lyra gevaarlijk toen Roy van der Sar goed inschoot maar werd weggewerkt door de verdediging. Vervolgens was het Mike Bruggeling van Lyra die goed inschoot, maar zijn inzet werd door doelman Dennie Storm gestopt. Nadat Patrick Triep zijn inzet door doelman Tom Binnendijk zag gestopt was voor Lyra Roy van der Sar weer kansrijk, maar de paal voorkwam een achterstand voor FC ’s-Gravenzande. Na zo’n 20 minuten werd FC ’s-Gravenzande sterker en was veelvuldig op de helft van Lyra te vinden, maar verzuimde in eerste instantie om de score te openen. Op aangeven van Patrick Triep was het Yuri Westhoff die de bal over kopte en uit een hoekschop kopte Ruben de Groot de bal tegen de lat waarna in de rebound Roy Vermolen over schoot. Na ruim een half uur spelen was het Jan Verduijn die de bal vlak voor het doel niet goed raakte op aangeven van Roy Vermolen en naast ging. Een snoeiharde uithaal van Gijs Abbas werd door doelman Tom Binnendijk prima gestopt. Ook Yuri Westhoff had geen geluk toen hij een op maat gegeven bal van Patrick Triep recht in de handen van de Lyra doelman schoot. Maar in de 39e minuut kwam toch de verdiende voorsprong op het scorebord toen Sander Koeleman de bal via de paal over de lijn werkte: 0-1.

Toch nog ruime overwinning

Bij aanvang van de tweede helft waren er ook weer diverse mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande om de score verder op te voeren. Frank Broos wist het echter niet af te maken terwijl een inzet van Menno Roodenburg op de lat kwam. Maar Lyra gaf zich niet zomaar gewonnen. Een inzet van Roy van der Sar werd door doelman Dennie Storm tot hoekschop verwerkt en een snoeiharde uithaal van een Lyra aanvaller kwam via de lat weer het veld in en mocht FC ’s-Gravenzande blij zijn dat de stand niet in evenwicht kwam, een echt VAR-momentje, maar die waren niet aanwezig. Hierna was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd dicteerde. Een 100% kans voor Yuri Westhoff bleef eerst nog zonder resultaat, maar in de 62e minuut was het Frank Broos die met zijn linkerbeen de bal achter Tom Binnendijk schoot: 0-2. Nadat in de 77e minuut Twan van Meerten op aangeven van Frank Broos de bal tegen de lat schoot, was het vijf minuten later omgekeerd, nu gaf Twan van Meerten de bal goed af op Frank Broos die wel raak schoot: 0-3. In de slotminuut bracht Patrick Triep de eindstand op 0-4 toen hij de bal via onderkant lat binnenschoot en scheidsrechter Steven van Erven niet meer liet aftrappen.

Zonder zich al te veel in te spannen gaat FC ’s-Gravenzande door naar de kwartfinale in de strijd om de Flynth Westland Cup, tegenstander is HVC’10.

Opstelling Lyra: Tom Binnendijk, Dennis Voskamp (75. Robin Vijverberg), Tom van Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, Raymond van den Akker, Mike Bruggeling (70. Bob Zwinkels), Luke Boeters, Thom Kuyvenhoven, Marc den Toom (64. Rick Voskamp), Roy van der Sar

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Dennie Storm, Ruben de Groot, Gijs Abbas (46. David Belic), Pascal Broch, Roy Vermolen (46. Ziko Özdemir), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (63. Rick Boers), Menno Roodenburg, Jordi Klepke (46. Twan van Meerten), Jan Verduijn (46. Frank Broos)