93'
Assist: Rick Boers

7 mei 2019 20:00

Opstelling

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft FC ‘s-Gravenzande de finale van het toernooi om de KNVB beker van het district West II bereikt. Als laatste horde werd het Alphense ARC met 4-2 terzijde geschoven, maar die overwinning was allesbehalve vanzelfsprekend.

De eerste helft van deze halve finale kan het beste omschreven worden met “zouteloos”. De thuisploeg wist nog wel enkele kansen te creëren, maar daaruit lange tijd niet te scoren. ARC liet helemaal niets aansprekends zien. De rust leek dan ook met de brilstand bereikt te gaan worden. Clubtopscorer Frank Broos besliste anders. In de 44e minuut wist hij bij een uitbraak over rechts zijn tegenstander met een subtiele voetbeweging het bos in te sturen, kon toen alleen op het doel af en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in het doel belanden: 1-0.

Halverwege de tweede helft leek FC ‘s-Gravenzande de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een afgeslagen corner kwam op de punt van het strafschopgebied voor de voeten van Jan Verduijn, die snoeihard uithaalde: 2-0.

ARC gaf zich echter niet gewonnen en wist zich in het laatste kwartier alsnog naast de thuisploeg te knokken. Eerst bracht een voorzet van Jeroen Borsboom de ‘s-Gravenzandse verdediging zodanig in verwarring dat Menno Roodenburg de bal met de borst in het eigen doel werkte: 2-1. In de 85e minuut kwam de gelijkmaker van de voet van Thomas Lamberts die van ruim 30 meter het gaatje net naast de paal wist te vinden: 2-2.

Voor FC ‘s-Gravenzande dreigde hiermee de vierde wedstrijd in dit toernooi die via strafschoppen beslist diende te worden. Tegen FC Oudewater, FC Boshuizen en Nootdorp viel de beslissing eerder vanaf de strafschopstip. In de blessuretijd  beslisten de mannen van Richard Elzinga alsnog anders. Vlak voordat de klok op 90 sprong werd Frank Broos door Huib Oversloot in het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Een gele kaart voor Oversloot en een strafschop waren het gevolg. Ruben de Groot klaarde het klusje vanaf de stip kundig: 3-2. Nog gaf ARC zich niet gewonnen, maar gaf door haar drang naar voren echter veel ruimte weg. Dat leidde uiteindelijk tot de 4-2 toen Patrick Triep door Rick Boers prima vrij gespeeld werd en van dichtbij keeper Balk voor de vierde keer kansloos liet.

De finale zal gespeeld worden tegen competitiegenoot Ter Leede, wat in eigen huis met 2-1 te sterk was voor de Jodan Boys, de derde halve finalist uit de Hoofdklasse A. De finale staat gepland bij Barendrecht op zaterdag 8 juni, maar de kans is groot dat dit gewijzigd zal worden, bijvoorbeeld naar Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei), in verband met nacompetitieverplichtingen voor Ter Leede. Tenzij de Sassenheimers natuurlijk alsnog het kampioenschap weten te pakken.

Op deze zelfde avond werd overigens bekend dat FC ‘s-Gravenzande op 14 mei voor de vierde keer dit seizoen Nootdorp als tegenstander treft, dit keer in de halve finale van het Haaglanden Voetbal toernooi. De Nootdorpers versloegen in de kwartfinale het Haagse Quick met 1-0.

Opstellingen:
FC ‘s-Gravenzande: Koning, de Groot, Abbas, Ozdemir, Vermolen, van Meerten (86: Boers), Koeleman, Broos, Westhoff, Verduijn (69: Triep)

ARC: Balk, Oversloot, Prins, de Graaf (64: den Horder), de Groot, Duisterhof (58: Drexhage), Frederik (73: Lamberts), Arnoldus, Borsboom, Knoester, Samson

Scheidsrechter: G . D’Onorio, assistent scheidsrechters: A.D.J. van Laar en S. Aboujid