91'

21 mei 2019 20:00

Marcel te Hennepe

Opstelling

In het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden FC ’s-Gravenzande en sv Nootdorp voor de vierde maal dit seizoen tegenover elkaar. Eerder was dit tweemaal voor de competitie, en eenmaal in het districtstoernooi van de KNVB. Nu moesten de ploegen uitmaken wie naar de finale zou gaan om de Sir Winston Cup.

Nootdorp bereikte de halve finale dankzij winst op Velo za (4-2), Die Haghe (2-3) en Quick (1-0). FC ’s-Gravenzande won van TAC’90 (3-1) speelde gelijk tegen Westlandia (2-2) maar ging door na strafschoppen en won van Forum Sport (3-1).

Achterstand bij rust

FC ’s-Gravenzande speelde voor rust een hele matige wedstrijd, en mocht blij zijn dat het maar met 0-1 achter stond. sv Nootdorp ging vanaf de aftrap voortvarend van start en dat resulteerde in wat mogelijkheden. Jerry Plat zag zijn vrije trap in de 3e minuut weggewerkt, en even later schoot hij de bal over de lat. Dat deed ook Peter Korteling. De eerste kans voor de thuisploeg was op aangeven van Frank Broos voor Ziko Özdemir, maar Yannic Augustinus tikte de bal over de lat in de 10e minuut. Uit een hoekschop van Sander Koeleman kopte Ruben de Groot de bal wel goed in, maar de Nootdorp doelman kreeg nog net zijn hand achter de bal en werkte die weg. Hierna diverse mogelijkheden voor sv Nootdorp. Ryan Lugtigheid schoot de bal recht in de handen van doelman Danny Koning en een inzet van Maurice Kerkhof ging over. Na een half uur spelen kwam de verdiende voorsprong voor de Nootdorpers. Een vrije trap van Ryan Lugtigheid plofte zomaar in het doel achter Danny Koning: 0-1. In de slotfase nog wat mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande. Een inzet van Patrick Triep was niet al te moeilijk voor Yannic Augustinus, die weer attent reageerde op een schot van Ziko Özdemir. Opvallend om nog te vermelden was het meespelen bij sv Nootdorp van Jannick Blom, hij had vorig seizoen al afscheid genomen, trainde alweer een aantal weken mee, en stond nu in de basis.

In blessuretijd naar finale om de Sir Winston Cup

In de tweede helft pakte de thuisploeg de zaken wat energieker aan al was het uit een vrije trap eerst nog Ryan Lugtigheid die gevaarlijk was maar doelman Danny Koning voorkwam een grotere achterstand. In de 63e minuut kwam FC ’s-Gravenzande weer op gelijke hoogte. Vanaf de eigen helft werd invaller Brian van de Mast weggestuurd, die gaf de bal goed voor en kon Yuri Westhoff het afmaken: 1-1. Vier minuten later was het weer raak, nu was het Patrick Triep die de bal via onderkant lat binnen schoot: 2-1. Maar ook deze stand bleef niet lang staan. In de 72e minuut kwam sv Nootdorp weer langszij toen uit een vrije trap de bal in een overvol strafschopgebied kwam. In eerste instantie wist Danny Koning de bal nog weg te slaan, maar die kwam voor de voeten van Ryan Lugtigheid en deze in het doel werkte: 2-2. In het laatste kwartier kansen voor beide teams. Een inzet van Dominique Ariës werd door Danny Koning gestopt en voor de thuisploeg was het Rick Boers die zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt, terwijl Patrick Triep in het zijnet schoot. De wedstrijd leek middels penalty’s beslist te moeten worden, maar in blessuretijd was het Frank Broos, waarbij in de wedstrijd nauwelijks iets lukte, die eindelijk eens kon uithalen en de bal fraai achter Yannic Augustinus schoot: 3-2. Anderhalve minuut later was het Patrick Triep die onderuit werd gehaald en ging de bal op de stip. Ruben de Groot verzuimde echter om te scoren. Hij deed dit wel erg nonchalant en bleef het bij 3-2 want de Nootdorp doelman had maar weinig moeite met zijn schot.

Op de valreep gaat FC ’s-Gravenzande dus, evenals vorig jaar, naar de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. Die zal gaan tegen DHC, dat met 4-3 van Westlandia (zo) wist te winnen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Pascal Broch, Ruben de Groot, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten Menno Roodenburg (Brian van de Mast), Frank Broos, David Belic (65. Rick Boers), Ziko Özdemir

Opstelling sv Nootdorp: Yannic Augustinus, Randy Stanneveld, Angelo Ravenberg, Jannick Blom, Gillian Pieter (Pim Hulst), Maurice Kerkhof (46. Pepi Ascension), Peter Korteling, Jerry Plat, Ryan Lugtigheid (Mike Hollenberg), Dominique Ariës, Ricoberto Luijando (Daley Windhorst

Scheidsrechter Marcel te Hennepe, assistenten Mohamed Moussaoui en Andre van Vliet