Opnieuw drie finales voor FC ’s-Gravenzande

Roy Vermolen (schot)
87'

11 juni 2019 19:00

Stanley van Lith

In de strijd om de Flynth Westland Cup stonden SC Monster en FC ’s-Gravenzande tegenover elkaar in de halve finale op het terrein van de organiserende vereniging vv Naaldwijk. SC Monster kwam in de halve finale dankzij een reglementaire 3-0 overwinning op Loosduinen dat zich terugtrok, en vervolgens werd sv Honselersdijk met 3-2 verslagen. FC ’s-Gravenzande ontdeed zich van Lyra dankzij een 0-4 overwinning en van HVC’10 dat met 1-3 werd verslagen. De tegenstander in de finale is al bekend, dat wordt Westlandia (za).

Veel kansen onbenut

De eerste 8 minuten van de wedstrijd kwam SC Monster niet van de eigen helft en was het FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd prima onder controle had. Hierna was het SC Monster dat vier hoekschoppen op rij mocht nemen, maar ondanks een prima kans voor Koen Warners wist men hiervan verder niet te profiteren. Na een schotje van Frank Broos dat naast ging na een kwartier spelen was het een minuut later wel raak. Roy Vermolen kon vrij eenvoudig door de verdediging van SC Monster lopen en passeerde ook doelman Jari Baggerman: 0-1. Hierna talrijke mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande om de stand verder op te voeren. Rick Boers kopte goed in, maar de bal werd door de doelman van SC Monster gepakt. Frank Broos was kort na elkaar tweemaal kansrijk, eenmaal greep de doelman Jari Baggerman goed in en een goed ingeschoten bal werd door de verdediging weggewerkt. Op aangeven van Frank Broos was Menno Roodenburg ook nog kansrijk, maar in zijn schot zat te weinig overtuiging en daar had de doelman van SC Monster geen moeite mee. Een snoeiharde uithaal van David Belic, kort voor rust, op aangeven van Patrick Triep ging naast, evenals een schot van Frank Broos. Kortom, mogelijkheden genoeg voor FC ‘s-Gravenzande, maar voor rust geen doelpunten meer.

SC Monster gaf zich niet zomaar gewonnen

Wie dacht dat SC Monster zich al had neergelegd bij een nederlaag kwam bedrogen uit. Alhoewel FC ’s-Gravenzande, dat in de rust al driemaal wisselde, wel de bovenliggende partij was kwamen zij er soms gevaarlijk uit. Al was de eerste mogelijkheid voor Yuri Westhoff op aangeven van Twan van Meerten, maar bij de tweede paal kon hij net niet bij de bal komen. Voor SC Monster was het David de Ruiter die in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet zag weggewerkt door doelman Danny Koning. Even later gaf hij de bal goed voor en was er een mogelijkheid voor Jordi van Maanen maar de bal ging te hard voor hem om er nog bij te kunnen komen. Aan de andere kant was het Menno Roodenburg die nog een kansje kreeg, maar ook nu zat er geen overtuiging in en was veel te zacht. Invaller Andre Rohan was voor SC Monster nog gevaarlijk, maar ook nu bleek doelman Danny Koning een betrouwbare sluitpost. Met nog een klein kwartier op de klok, gaf Patrick Triep goed voor maar Yuri Westhoff kopte naast. Nadat vervolgens Steve Hogervorst voor SC Monster zijn inzet door Danny Koning zag gestopt, kwam FC ’s-Gravenzande in de 81e minuut goed weg toen Mike Peereboom de bal tegen de lat schoot. In de 87e minuut maakte Twan van Meerten aan alle illusies van de Monstenaren een einde toen hij de bal na een goede actie van Patrick Triep binnenschoot: 0-2, wat ook de eindstand was. Een terechte overwinning, maar FC ’s-Gravenzande had het al veel eerder kunnen en moeten beslissen.

Evenals vorig jaar dus weer drie finales aan het einde van het seizoen voor FC ’s-Gravenzande. Gingen die toen allemaal verloren, dit jaar is de eerste prijs, om de districtsbeker van West II, binnen door Ter Leede met 0-4 te verslaan. De beide andere finales staan helaas op dezelfde datum vastgesteld. In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen DHC als die van de Flynth Westland Cup tegen Westlandia (za) op zaterdag 22 juni. Hopelijk komt hier een voor beide partijen acceptabele oplossing voor, zodra dit bekend zult u dit ongetwijfeld op de website kunnen lezen. Beter had het natuurlijk geweest hierover vooraf overleg te plegen.

Opstelling SC Monster: Jari Baggerman, Koen Warners, Keke Stam, Bas de Brabander, Michiel van den Bos, Mike Peereboom (83. Mark Voois), Bryan Hogervorst, David de Ruiter (76. Steve Hogervorst), Enzin Korkmaz (60. Andre Rohan), Stan van den Bos (60. Ramon Bruers), Jordi van Maanen

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot (46. Sander Koeleman), Pascal Broch (68. Thom Groenewegen), Roy Vermolen, Patrick Triep, Menno Roodenburg (64. Wessel Vijverberg), Rick Boers (46. Yuri Westhoff), Frank Broos (46. Twan van Meerten), David Belic, Brian van de Mast, Ziko Özdemir

Scheidsrechter: Stanley van Lith, assistenten: Wim Roozeboom en Frank van den Berg