Ron Karremans

Opstelling

In de aanloop naar de start van de competitie op zaterdag 31 augustus oefende FC ’s-Gravenzande dinsdagavond tegen eerste klasser BVCB uit Bergschenhoek. Er kon weer gebruik gemaakt worden van het hoofdveld, wat van een geheel nieuwe afrastering is voorzien tijdens de zomerstop.

Matige eerste helft

Het was van beide kanten een matige wedstrijd. Weliswaar was in de eerste helft FC ’s-Gravenzande wat meer aan de bal, maar van echt uitgespeelde kansen was geen sprake. De eerste echte poging van de thuisploeg was van Rick Boers uit een hoekschop van Sander Koeleman, maar die inzet werd gestopt. Ali Khaldi was ook nog kansrijk, maar via BVCB doelman Wesley van der Molen leverde dat alleen een hoekschop op. Brian van de Mast liet aan de linkerkant wel enkele goede acties zien, maar in de afwerking ging het vaak mis. Op aangeven van Sander Koeleman was het Twan van Meerten die kon uithalen, maar zijn inzet ging naast. De eerste echte doelkans van BVCB kwam van Evan Blom, maar met een reflex beweging voorkwam doelman Daniel Kumic een achterstand voor FC ’s-Gravenzande. Voor rust was hij nog tweemaal gevaarlijk, een keer uit een rollertje waar de FC ’s-Gravenzande doelman toch wat moeite mee had en op slag van rust uithaal, maar dat ging naast. Voor FC ’s-Gravenzande was het Sander Koeleman die met een fraai boogballetje het van afstand probeerde, maar door doelman Wesley van der Molen tot hoekschop werd verwerkt en Twan van Meerten schoot rakelings over de lat.

Veel wissels

Zoals haast gebruikelijk waren er in de tweede helft de nodige wissels in beide elftallen en dat kwam het spel niet ten goede. Al was er kort na rust nog wel een prima kans voor de thuisploeg. Op aangeven van Ardi Luijendijk kopte Roy Vermolen goed in, maar met een knappe redding voorkwam de BVCB doelman een achterstand. Direct in de tegenaanval was er een prima kans voor Joshua Vermeer. Na een lange rush schoot hij de bal tegen de paal. Beide ploegen deden nog maar weinig voor elkaar onder en de kansen waren op een hand te tellen. Een vrije trap van Ardi Luijendijk werd door doelman Wesley van der Molen gestopt. Met nog een kwartier te spelen kwam BVCB op voorsprong. Vanaf de rand strafschopgebied werd Ayrton Verlaan het niet moeilijk gemaakt, hij kon vrij uithalen en zijn schot was voor Daniel Kumic onhoudbaar: 0-1. In de 84e minuut zat het de thuisploeg niet mee toen Ali Khaldi uit een hoekschop goed voorgaf, maar Ardi Luijendijk de bal via de lat weer het veld in zag komen. Scheidsrechter Ron Karremans had het niet moeilijk in deze wedstrijd en kon de kaarten op zak houden.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Daniël Kumic, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Pascal Broch, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brian van de Mast, Rick Boers, Ali Khaldi, Ziko Özdemir, Dennis van Rijn, Roy Vermolen, Björn Swensen, David Belic, Jan Verduijn, Jurrian Jouvenaar

Spelersgroep BVCB: Wesley van der Molen, Dylan van Oeffel, Marciano Berkhout, Pieter Hofman, Nick Maheu, Ayrton Verlaan, Rob Rutten, Nick Walbeek, Joshua Vermeer, Evan Blom, Mitchell Feijen, Dennis de Haas, Ricardo Lamdin, Cross Goeloe