RKSV Heeze 1 (zon)

kwalificatieronde 1 BV

17 augustus 2019 14:30

Opstelling

“Die keeper mogen ze als beloning in de bus wel op de voorste rij laten zitten, met een mooie meid op zijn schoot”. Dat waren de woorden van supporter Bram Prins, ondersteund door zijn broer Nico. Het was inderdaad onwaarschijnlijk wat doelman Vincent Jansen allemaal uit zijn doel hield. De verslaggever van het plaatselijk leugenaartje uit Heeze schreef in zijn verslag dat keeper Vincent Jansen “de wedstrijd van zijn leven keepte”. En daar leek het inderdaad ook op.

Fotoverslag

Vooral in de eerste helft was ’s-Gravenzande oppermachtig. Kans op kans werd gecreëerd door de voorwaartsen van de ’s-Gravenzanders, echter doelpunten bleven lange tijd uit en waarvoor gevreesd werd gebeurde op zeker moment bijna. Middenvelder Mark de Groot van de Brabanders forceerde in de 10e minuut met een enorme rush een doorbraak en kwam bijna alleen voor doelman Danny Koning te staan. Op het laatste moment wist Gijs Abbas de bal echter te beroeren en de Groot uit balans te brengen, zodat het niet tot een onverdiende achterstand kwam. Want dan kan de wedstrijd weleens anders lopen.

Over het geheel van de 1e helft was FC ’s-Gravenzande echter het veel betere team tegen de zondag 1e klasser uit Heeze. Vooral het kwikzilverige spel van Patrick Triep, waaruit vele goede voorzetten kwamen, was op een aantal momenten een lust voor het oog. Ook jeugdspeler Björn Svensen liet soms fraaie acties zien. Deze nog jonge speler klopt nadrukkelijk op de deur van het 1e elftal. Hij beheerst een goede techniek en heeft behoorlijk inzicht en schuwt de duels niet.

Zoals reeds gezegd, er ontstonden een fors aantal kansen voor FC ’s-Gravenzande. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar meestal stond keeper Vincent Jansen met fraaie reddingen een doelpunt in de weg. Ook schoot Triep nog een keer een bal op de paal en wuifde de overigens uitstekende scheidsrechter Jorn te Kloeze een vermeende handsbal in het strafschopgebied weg. Eindelijk in de 38e minuut kon aanvoerder Roy Vermolen keeper Jansen met een strak schot passeren (1-0).  Enkele minuten later liet Vermolen van ver buiten het strafschopgebied een enorme kogel op het doel los, die zo mogelijk nog fraaier over het doel werd gestompt door keeper Vincent Jansen. Met deze 1-0 voorsprong brak de rust aan.  Was de voorsprong echter 5-0 geweest, dan had niemand daar vreemd van opgekeken. Logisch dat de naam van Frank Broos, die ongeveer een jaar is uitgeschakeld, langs de lijn veel valt. Met hem zijn zo’n 20 doelpunten en vele assists verdwenen. Frank zal zeker gemist gaan worden.

Na de thee, aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 50e minuut gaf Patrick Triep een uitstekende voorzet op Yuri Westhoff. Yuri miste echter jammerlijk. In de 60e minuut kreeg de thuisclub een penalty toegewezen wegens hands. De nemer daarvan, Yuri Westhoff, schoot de bal tot afgrijzen van de aanhang van FC ’s-Gravenzande tegen de paal. Langzamerhand kreeg Heeze meer lef. Zij kwamen steeds beter in het spel en maakten het de ’s-Gravenzanders soms moeilijk. Een snelle doorbraak over links van wederom Mark de Groot was best gevaarlijk. Het is dat hij de vrijstaande spits Rens van de Kerkhof niet wist te bereiken, anders was het mogelijk 1-1- geworden. Toen de storm van Heeze wat was uitgeraasd, gaven achtereenvolgens Triep, Swensen en Westhoff nog schoten op het doel. Deze waren over het algemeen te zacht of werden door de keeper gehouden. In de 81e minuut speelde Yuri Westhoff zich prachtig vrij, doch zijn schot werd op katachtige wijze door doelman Jansen gehouden. In de 40 minuut een vrije trap van Koeleman van rechts met het linkerbeen ingeschoten. Helaas ketste de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. Tot in de 85e minuut Yuri nog weer eens de geest kreeg en veel goedmaakte. Hij rondde een felle doorbraak met een strak schot op eigen kracht schitterend af (2-0).

Scheidsrechter Jorn te Kloeze en zijn neutrale assistenten Frank Winter en Elco van Gurp leidden de wedstrijd voortreffelijk. Zij lieten nogal wat toe, wat het spel ten goede kwam. Overigens gaven de spelers ook geen aanleiding voor scherp ingrijpen. Van beide kanten was het een sportieve wedstrijd. De heer Kloeze moest alleen geel trekken voor Bart van de Water van Heeze.

Op de reservebank van FC ’s-Gravenzande bevond zich ook de lang geblesseerde Samet Dag, dit keer meer als toeschouwer. Volgende week krijgt hij een zware test hoe het met zijn blessure staat. Hij is daar zelf optimistisch over en verwacht spoedig te kunnen spelen.

De basisopstelling van FC ’s-Gravenzande:
Danny Koning, Ziko Özdemir, Gijs Abbas, David Belic, Dennis van Rijn, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Roy Vermolen (in de 75e minuut vervangen door Ardi Luijendijk) Björn Swensen, Yuri Westhoff en Patric Triep.