Hoofdklasse A

26 oktober 2019 14:30

C. (Colin) Prooi

Opstelling

Het Vlaardingse Zwaluwen, is al jaren een min of meer ‘vaste’ tegenstander in de competitie voor FC ’s-Gravenzande. Vorig seizoen werden de punten eerlijk verdeeld. Uit won FC ’s-Gravenzande en thuis ging Zwaluwen er met de winst vandoor. Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken om wat hoger op de ranglijst terecht te komen. De thuisploeg behaalde tot nu toe slechts 4 punten en staat op de 15e plaats, Zwaluwen heeft het dubbele aantal punten en vinden we met 8 punten terug op de 12e plaats. Een belangrijk duel dus voor beide ploegen.

Thuisploeg met 10 man verder

Het was in de aanvangsfase dat Zwaluwen een aantal prima kansen kreeg de score te openen, maar mede door goed ingrijpen van doelman Jurrian Jouvenaar bleef vooralsnog een achterstand bespaart. Al direct vanaf de aftrap gaf Marion Slabbekoorn zijn visitekaartje af door de bal goed in te schieten, maar vond de FC ’s-Gravenzande doelman op zijn pad. Enkele minuten later was hij weer kansrijk, maar zag zijn inzet nu weggewerkt door de defensie van de thuisploeg. Hierna was het Adair Veiga Lopes die zijn vizier nog niet op scherp had staan en de bal over schoot. Vervolgens kon Richie Basoski inschieten, maar die werd weggewerkt, waarna in de rebound Wembley Paulino Reyes nogmaals kon uithalen, maar die ging over. Laatstgenoemde was een minuut later weer kansrijk, maar via de verdediging werd de bal weggewerkt. Een eerste kansje voor de thuisploeg kwam op naam van Patrick Triep, hij schoot goed in maar de verdediging van Zwaluwen werkte die weg. In de 15e minuut moest FC ’s-Gravenzande met 10 man verder, toen doelman Jurrian Jouvenaar de doorgebroken Zwaluwen speler Adair Veiga Lopes ten val bracht. Scheidsrechter Colin Prooi kon niet anders dan de rode kaart trekken en stond de thuisploeg dus met 10 man, met nog ruim driekwart wedstrijd te spelen. Slachtoffer hiervan werd Ali Khaldi, want Danny Koning nam plaats onder de lat. Gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe zou FC ’s-Gravenzande het zeker niet makkelijk krijgen, gezien de kansen die Zwaluwen onbenut liet. Want vervolgens was het Marion Slabbekoorn die goed voorgaf, maar Adair Veiga Lopes wist het niet af te maken. Na bijna een half uur spelen was Mohammed Ajarai voor Zwaluwen nog kansrijk, maar ook hij verzuimde te scoren. Toch wist gaandeweg de wedstrijd FC ’s-Gravenzande zich wat te herpakken en kwamen er ook wat kansjes. Uit een hoekschop van Twan van Meerten was Samet Dag net iets te klein om de bal binnen te koppen, al schampte hij wel de bal met zijn hoofd en een inzet van Menno Roodenburg werd door doelman Marc van Splunter gepakt. Ook Patrick Triep was nog kansrijk, maar schoot over. Toch gingen de Vlaardingers met een 0-1 voorsprong de rust in. Na gemiste kansen van Marlon Slabbekoorn en Gabriel Belchior, was het in de 43e minuut Richie Basoski die de bal binnentikte op aangeven van Gabriel Belchior: 0-1.

Harde werken beloond

Maar weinigen dichtte na rust de thuisploeg nog kansen toe om het tij te keren. Maar dat je met hard werken, inzet en strijdlust veel kunt bereiken werd in de tweede helft wel duidelijk. Al waren in eerste instantie de mogelijkheden nog voor Zwaluwen. Na een fout in de verdediging was Marion Slabbekoorn weer gevaarlijk, en invaller Tom van der Hoeven schoot de bal tegen de paal. Maar hierna waren er ook mogelijkheden voor de thuisploeg. Yuri Westhoff, ingevallen voor de geblesseerde Menno Roodenburg, gaf direct zijn visitekaartje af met een prima schot, maar via de voet van de Zwaluwen doelman helaas geen doelpunt. Al kwam de thuisploeg kort hierna goed weg toen een inzet van Slabbekoorn door Samet Dag van de lijn werd weggewerkt. Nadat Yuri Westhoff op aangeven van Twan van Meerten net naast schoot, was het in de 66e minuut wel raak. Een fraaie solo van Patrick Triep ronde hij zelf prima af door de stand op 1-1 te brengen. Ook Zwaluwen moest in de 71e minuut met 10 man verder toen Wembley Paulino Reyes zijn tweede gele kaart kreeg en dus rood. In de resterende tijd van de tweede helft waren er nog mogelijkheden voor Sander Koeleman die zijn inzet zag gepakt door Marc van Splunter en Patrick Triep, hij schoot eerst de bal recht in de handen van de doelman en even later tikte hij de bal over de lat en was er voor FC ’s-Gravenzande zelfs nog kans op de volle buit. Maar zover kwam het niet en hielden beide ploegen een puntje over aan dit treffen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar (17. Danny Koning), Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Pascal Broch, Roy Vermolen (81. Orhan Dag), Patrick Triep, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Ali Khaldi, Samet Dag, Menno Roodenburg (55. Yuri Westhoff)

Opstelling Zwaluwen: Marc van Splunter, Mario Nijgh, Jim van Oeveren, Wembley Paulino Reyes, Michael Poeljes, Alexander Deetman, Richie Basoski (65. Leroij Nihgh), Mohammed Ajarai, Adair Veiga Lopes, Marlon Slabbekoord, Gabriel Belchior (51. Tim van der Hoeven)

Scheidsrechter dhr. Colin Prooi uit Hellevoetsluis, assistenten dhr. Luuk van der Brugge uit IJsselstein en dhr. Thomas Verboven uit Best