Hoofdklasse A

8 februari 2020 14:30

J. (Jesse) Rozendal

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Op zaterdag 31 augustus 2019 was de start van de competitie, maar daaraan hield FC ’s-Gravenzande nou niet bepaald een goed gevoel over. Tegenstander Sportlust’46 trakteerde de mannen van Richard Elzinga maar liefst op een 4-0 nederlaag. Sindsdien is de situatie er voor de ’s-Gravenzanders niet veel beter op geworden. Momenteel zijn zij terug te vinden op een directe degradatie plaats en lijkt alleen al het halen van de nacompetitie een zware opgave te worden. De mannen uit Woerden doen het aanmerkelijk beter. Zij zijn terug te vinden op een keurige tweede plaats, al kunnen zij nog wel worden ingehaald door AZSV en Feyenoord, die nog een inhaalwedstrijd moeten spelen. Maar ook Sportlust’46 speelt de laatste weken wat wisselvallig. Een moeilijke wedstrijd voor FC ’s-Gravenzande dat de hoop nog niet heeft opgegeven en er alles aan willen doen om een goed resultaat binnen te halen.

Voorsprong bij rust

Lang leek het erop dat FC ’s-Gravenzande weer eens een overwinning binnen zou halen, dat zou een mooie opsteker zijn, ook voor de altijd trouwe aanhang die dit seizoen niet erg verwend worden wat betreft de resultaten. Maar met nog ruim een kwartier te spelen liep het allemaal weer anders. In de eerste helft was Sportlust’46 wel de bovenliggende partij en was veel op de helft van FC ’s-Gravenzande te vinden, zonder dat het echt uitgespeelde kansen kreeg. Al was de eerste mogelijkheid wel voor de ’s-Gravenanders. Patrick Triep mocht op randje buitenspel doorgaan, gaf goed voor aan Jan Verduijn, maar die stond wel buitenspel. Een schotje van Martijn Jansen werd door doelman Jurrian Jouvenaar gepakt en een kopbal van Rory van Gulik ging via de kruising over. Ook Mark van der Weijden was nog kansrijk, maar ook nu greep de sluitpost van FC ’s-Gravenzande goed in deed dat weer toen Abdel Malek el Hasnaoui gevaarlijk leek te worden. Aan de andere kant was Patrick Triep nog kansrijk, maar zijn lobje viel over de lat op het net. Nadat voor Sportust’46 Rick Wils zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt, gebeurde het aan de andere kant. Bij een van de spaarzame uitvallen van FC ’s-Gravenzande was het Patrick Triep die goed voorgaf waarna Jan Verduijn na bijna een half uur spelen de bal binnen tikte: 0-1. Kort hierna weer een goede mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande toen Patrick Triep de bal weer goed voorgaf, maar Yuri Westhoff net naast kopte.

Teleurstelling alom

In tegenstelling tot de eerste helft was nu FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij en enkele kansjes kreeg de stand een beter aanzien te geven. Twan van Meerten zag zijn inzet maar net naast gaan en na een prima aanval uit het boekje kon Jan Verduijn het op aangeven van Patrick Triep niet afmaken, doelman Terence Manschot greep goed in. Nadat Mark van der Weijden in een duel een mouw van Gijs Abbas zijn shirt trok, hij kreeg hiervoor geel, mocht Sander Koeleman enkele meters buiten de 16 een vrije trap nemen maar schoot deze recht in de handen van de Sportlust’46 doelman. Maar men moest alert zijn op de snelle uitbraken van de thuisploeg, zo kreeg invaller Deen van Embricqs nog een prima kans maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Toen brak echter de 73e minuut aan. Met een onbezonnen en onnodige actie van doelman Jurrian Jouvenaar - er dreigde helemaal geen gevaar meer want David Belic had de bal al weggewerkt - haalde hij Deen van Embricqs in het strafschopgebied geheel onnodig onderuit en kon scheidsrechter Rozendal niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Dit buitenkansje liet Sportlust’46 zich niet ontnemen en schoot Mark van der Weijden raak: 1-1. Hierna was FC ’s-Gravenzande helemaal de weg kwijt. In de 79e minuut werd er in de defensie slecht communiceert en kon Deen van Embricqs vrij doorlopen en maakte het ook goed af: 2-1. Vijf minuten later was het na een snelle uitbraak van de thuisploeg weer Deen van Embricqs die raak schoot, eindstand 3-1. Een enorme domper dus voor de mannen van Richard Elzinga en zeker ook voor de supporters.

Opstelling Sportlust’46: Terence Manschot; Nick Verhagen, Rory van Gulik (63. Mauro Franken), Martijn Jansen, Thomas Helderman, Mark van der Weijden, Zakaria Issarti, Floris Mulder (22. Glenn Geefshuijsen), Abdel Malek el Hasnaoui, Jasper Werkhoven, Rick Wils (46. Deen van Embricqs)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (46. Roy Vermolen), Twan van Meerten, David Belic (83. Menno Roodenburg), Samet Dag, Jan Verduijn (76. Rick Boers)

Scheidsrechter: dhr. Jesse Rozendal uit Zwaagwesteinde, assistenten dhr. Mark Pelgröm en  dhr. Robin Zandstra