Hoofdklasse A

14 december 2019 14:00

R. (Rick) Turk

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Voor de laatste competitiewedstrijd dit jaar reisde FC ’s-Gravenzande af naar het Utrechtse DOS Holland Stichtse Boys Combinatie in Utrecht, kortweg DHSC. Deze vereniging ontstond per 1 juli 2007 uit de fusie tussen DHC’04 en Stichtse Boys. DHC’04 was per 1 juli 2004 ontstaan als fusieclub tussen DOS en USV Holland. Na de fusie in 2007 werd er een nieuw ”Sportpark Thorbeckelaan” aangelegd voor DHSC in de wijk Ondiep. Inmiddels is dit sportpark omgedoopt tot ”Sportpark Wesley Sneijder”. Sneijder zelf zit sinds drie weken op de bank bij DHSC. De club werd vorige seizoen kampioen van de eerste klasse en komt nu voor het eerst uit in de hoofdklasse en doen het prima. Zij hebben slechts twee punten achterstand op koploper AZSV.

FC ’s-Gravenzande tankte vorige week zelfvertrouwen door de 5-0 winst op Achilles’29 en wil het jaar 2019 positief afsluiten dus zullen er alles aan willen doen om de punten mee naar huis te nemen.

Achterstand bij rust

Het werd, voor alles wat ’s-Gravenzande was, een troosteloze middag op het Wesley Sneijder Sportpark. De 11 ’artiesten’ in het veld wisten weer niet tot scoren te komen, de regen kwam tijdens bijna de hele wedstrijd met bakken uit de lucht, de supporters dropen drijfnat af naar binnen en de aantekeningen die uw verslaggever maakte waren na afloop nog nauwelijks te lezen. De eerste helft kan nog onder de noemer ’redelijk’ gekwalificeerd worden, maar de tweede helft was bijna niet om aan te zien. Al in het begin van de wedstrijd kwam na geklungel in de ’s-Gravenzande defensie men goed weg toen Jurrian Jouvenaar uiteindelijk de bal opraapte en DHSC verzuimde het af te maken. Na ruim een kwartier de eerste kans voor FC ’s-Gravenzande. Samet Dag ging aan de linkerkant goed door, bracht de bal ook goed voor maar Jan Verduijn verzuimde de bal binnen te schieten en schoot tegen de lat, zulke ballen moeten er eigenlijk gewoon in. Maar zoals al zo vaak dit seizoen lukte het ook nu niet. Een poging van Patrick Triep uit een vrije trap bleef ook zonder succes, via een verdediger werd deze tot hoekschop verwerkt. Nadat voor de thuisploeg Emre Bal een kans kreeg, maar deze gestopt zag door Jurrian Jouvenaar, en Rodney Sneijder de bal in het zijnet schoot was het in de 24e minuut wel raak. En schot van Jesse Oliekan werd door Gijs Abbas van richting veranderd en daar had de doelman niet op gerekend: 1-0. Kort hierna was er nog een prima kans om weer op gelijke hoogte te komen maar uit een hoekschop was het Jan Verduijn die de paal raakte. Voor rust kreeg DHSC nog twee kansen om verder weg te lopen. Een inzet van Rodney Sneijder werd door Jurrian Jouvenaar gestopt, en dat deed hij kort hierna weer toen Emre Bal goed inschoot.

Zorgen worden steeds groter

Wie had gehoopt dat FC ’s-Gravenzande in het tweede bedrijf alles op alles zou zetten om weer op gelijke hoogte te komen kon die illusie al na twee minuten vergeten. Na matig verdedigen was het Berry van ’t Land die de stand op 2-0 bracht. In de 56e minuut had FC ’s-Gravenzande nog wat terug kunnen (zeg moeten) doen. Een vrije trap van Samet Dag werd goed ingeschoten, de DHSC doelman stopte die maar half waarna in de rebound Jan Verduin het weer niet kon afmaken. Op een steeds zwaarder te bespelen veld was het in de 64e minuut Emre Bal die naast schoot en Yuri Westhoff zag zijn inzet vier minuten later door de DHSC doelman met de vuisten weggewerkt. Toen kort voor tijd Gijs Abbas binnen het strafschopgebied Rodney Sneider onderuithaalde ging de bal op de stip. Hij nam de penalty zelf en zorgde voor de eindstand van 3-0 en stond FC ’s-Gravenzande dus weer met lege handen. Bij de thuisploeg zat er meer snelheid en felheid in en dat misten we toch wel bij de ’s-Gravenzanders. Door de winst van het op de 15e plaats staande Spijkenisse kropen zij weer dichterbij en wordt de stand op de ranglijst er niet rooskleuriger op. Wie weet doet de Spaanse zon de selectie begin januari goed en daarmee ook de uitslagen.

Opstelling DHSC: Nils Willemse, Redouan Aamri, Tom de Klei, Berry van ’t Land, Rodney Schneider, Sercan Kurdal, (66. Ryan de Jong) Emre Bal, Viatko Lazic, Mike van Oostrom, Marley Berkvens, Jesse Oliekan (79. Roy Turksma)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Pascal Broch (Ziko Özdemir), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (76. David Belic), Samet Dag, Jan Verduijn (65. Menno Roodenburg)

Scheidsrechter: dhr. Rick Turk uit Sassenheim, assistenten dhr. Robert Bruining uit Emmen en dhr. Samir Aboujid uit Bussem