Preston Henshuijs

Accommodatie

Onbekend

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Met nog 15 wedstrijden te gaan is de positie op de ranglijst voor FC ’s-Gravenzande allerbelabberdst. Met de punt vorige week tegen Achilles Veen schoot met helemaal niets op, integendeel. Door de winst van Spijkenisse en het gelijkspel van Rijsoord raakte men alleen nog maar meer achterop. Er is dus maar één ding wat telt voor de mannen van Richard Elzinga, de volle winst meenemen uit Capelle. Maar ook deze ploeg kan de punten nog hard gebruiken om weg te blijven uit de onderste regionen, dus makkelijk zou het zeker niet worden.

Snelle voorsprong voor FC ’s-Gravenzande

De 0-2 voorsprong in de 25e minuut verbloemde eigenlijk de krachtsverhoudingen. Want het was toch Capelle wat veel op de helft van de ’s-Gravenzanders te vinden was, maar niet wisten te scoren. Bijna vanaf de aftrap was het de thuisploeg die een prima kans kreeg de score te openen, maar een inzet van Julian Agatowski werd door de verdediging tot hoekschop verwerkt. In de tegenaanval was het wel FC ’s-Gravenzande dat direct de score opende. Via Twan van Meerten kwam de bal aan de linkerkant bij Patrick Triep, die goed voorgaf. Voor het doel kroop Yuri Westhoff voor zijn tegenstander en tikte de bal in de rechterhoek: 0-1. Met een geplaatst schotje was er nog een mogelijkheid voor Sander Koeleman, maar die bal rolde uiteindelijk naast. Regelmatig kwam Capelle voor het vijandelijk doel, waarbij de verdediging vooral moeite had met de snelle Kevin van la Parra die vanaf de rechterkant de bal regelmatig voor het doel bracht, maar in de afronding was er niemand die het ook afmaakte. Een prima uithaal van Marvin van der Made had voor Capelle ook geen succes, die ging voorlangs. In de 25e minuut kwam FC ’s-Gravenzande zelfs op een 0-2 voorsprong. Eigenlijk een identieke situatie als bij de eerste treffer. Patrick Triep bracht de bal vanaf links voor, en nu was het Twan van Meerten, misschien wat geholpen door zijn tegenstander, die de bal in de linkerhoek zag verdwijnen. In het resterende deel van de eerste helft waren de betere mogelijkheden voor Capelle. Een geplaatst schot laag over de grond van Eric Jansen werd door doelman Jurrian Jouvenaar met enige moeite tot hoekschop getikt. De druk werd uiteindelijk toch te groot en was het Leon Krznaric die de aansluitende treffer binnenschoot: 1-2. In de laatste minuut voor rust mocht de gastploeg nog een vrije trap nemen enkele meters buiten het strafschopgebied, maar Yuri Westhoff schoot deze recht in de handen van doelman Massimo van Ewijk.

Capelle de bovenliggende partij

In de tweede helft had FC ’s-Gravenzande niet veel in te brengen. Veel verkeerde passes en ook de bal in eigen ploeg houden was een moeilijke opgave en werden zomaar bij de tegenstander ingeleverd. Het was dan ook niet vreemd dat Capelle in de 64e minuut op gelijke hoogte kwam toen Kevin van la Parra kon uithalen en de bal in de linkerhoek zag verdwijnen: 2-2. Met nog ruim een kwartier op de klok mocht Eric Jansen voor Capelle enkele meters buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen, en ook nu was Jouvenaar kansloos: 3-2. Het was eigenlijk wachten tot Capelle nog verder weg zou lopen, maar zover kwam het niet. Bij een van de spaarzame uitvallen van FC ‘s-Gravenzande was het in de slotfase invaller Menno Roodenburg die met een schot van zo’n 20 meter kon uithalen en doelman Massimo van Ewijk kansloos liet: 3-3. In de laatste minuut had Capelle nog de mogelijkheid om de volle winst in eigen huis te houden, maar de inzet van Kevin van la Parra werd door Jurrian Jouvenaar gestopt. Zo hield FC ’s-Gravenzande toch nog een punt over aan deze wedstrijd, maar door de winst van Spijkenisse en Rijsoord zakte men naar de 15e plaats op de ranglijst en dus een directe degradatieplaats.

Opstelling Capelle: Massimo van Ewijk, Jami Jaliens, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jerry Scholman (57. Philippe den Hartig), Julian Agatowski (81. Anass el Bouchataoui), Kevin van la Parra, Eric Jansen, Marciano Pape, Marvin van der Made

Opstelling FC ‘s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (86. Brian van der Mast), Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten (77. Menno Roodenburg), David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (59. Rick Boers)

Scheidsrechter: Preston Henshuijs uit Amsterdam, assistenten: Justin de Vlaming uit Dordrecht en Rudy Klaassen uit Tegelen