R. (Rick) Turk

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Klik hier voor de wedstrijdfoto's

De 1
e helft van de wedstrijd v.v. Rijsoord – FC ’s-Gravenzande zou afgedaan kunnen worden met de conclusie : “het was een saaie vertoning, met  nauwelijks hoogtepunten”. Die eerste helft eindigde zoals deze was begonnen namelijk met 0 – 0. Behoudens een schot van Yordi Klepke, wat net naast het doel terecht kwam en een zeer goede kans voor Roy Vermolen 1 minuut voor de rust, welke hij met een slecht gerichte  kopbal naast het doel prikte, was er nauwelijks opwinding tijdens de 1e helft.

FC ‘ s-Gravenzande kon weer beschikken over de geblesseerden Twan van Meerten en aanvoerder Roy Vermolen. Daarentegen waren David Belic en coming man Björn Swensen nog geblesseerd, evenals uiteraard de langdurig uitgeschakelde Frank Broos. Hun vervangers waren Jan Verduijn en Yordi Klepke, beiden producten uit de eigen opleiding, waarbij Jan Verduijn enige tijd een uitstapje heeft gemaakt naar  ADO – Den Haag en RKC – Waalwijk. Vorig seizoen  keerde Jan weer terug op het oude nest, na enkele jaren te zijn weg geweest. Voorts was de zieke Ziko Özdemir vervangen door Dennis van Rijn (ex Noordwijk) en  begonnen ook vaste waarden Patrick Triep (niet geheel fit) en Pascal Broch op de bank.

De trouwe aanhang van FC ’s-Gravenzande ging er eens goed voor zitten. Men had de hoop dat na de gelukkige overwinning vorige week tegen Capelle het zelfvertrouwen enigszins zou zijn teruggekeerd en men fel voor de overwinning zou gaan. Helaas was dat in de 1e helft alleen de eerste 10 minuten het geval. Toen werd Rijsoord, met leuk aanvallend voetbal, enige tijd onder druk gezet. Helaas duurde dat te kort. Het resterende deel van de 1e helft was, zoals hierboven reeds werd opgemerkt, slaapverwekkend.

Aanvankelijk verliep de 2e helft hetzelfde. Tot in de 55e minuut Yuri Westhoff een wereldkans kreeg. Yuri heeft het echter momenteel niet. Heel knullig liet hij de bal door zijn tegenstander van zijn voet  halen.  Nog geen minuut later schoot Danilo Alkema van Rijsoord de bal, buiten bereik van de overigens betrouwbaar keepende Jurriaan Jouvenaar, tegen de lat. Dit was de enige kans van de wedstrijd voor Riisoord, maar dit had zomaar - zeer tegen de verhouding - 1-0 voor Rijsoord kunnen zijn.

In die fase werd de nog niet geheel fitte Roy Vermolen vervangen door Patrick Triep. Dit was een periode waarin FC ’s-Gravenzande enige tijd oppermachtig was. Doelpunten bleven echter uit.

Na het wisselen van Yordi Klepke, die overigens een redelijk goede partij speelde en veel belooft voor de toekomst, voor Menno Roodenburg en de geblesseerd geraakte Dennis van Rijn voor Pascal Broch, begon FC ’s-Gravenzande aan een slotoffensief. Achtereenvolgens kregen Patrick Triep en Jan Verduijn elk een 100% kans. Zij schoten de bal echter enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Ook Ardi Luijendijk, die zich steeds beter gaat aanpassen en een degelijke partij speelde,  kopte nog keihard op het doel, maar keeper Özrak Ragip ranselde de bal tot hoekschop.

Zo kwam er met de brilstand een einde aan een over het algemeen saaie wedstrijd, waarbij de ’s-Gravenzanders in de slotfase toch nog enkele riante mogelijkheden kregen de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Helaas heeft FC ’s-Gravenzande op dit moment niet iemand in de gelederen die gemakkelijk een doelpunt scoort en dat maakt het niet gemakkelijk en wedstrijd in het voordeel te beslissen.