Hoofdklasse A

12 oktober 2019 14:30

M. (Matthijs) Jobse

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Viermaal stonden FC ’s-Gravenzande en SC Feyenoord in competitieverband tegenover elkaar, maar tot nu toe gingen alle punten naar de Rotterdammers. Makkelijk zou het dus niet worden voor de mannen van Richard Elzinga. Maar ook SC Feyenoord heeft niet de gedroomde start van de competitie, zij hebben slechts één puntje meer. FC ’s-Gravenzande speelde in een aantal wedstrijden zeker niet onaardig, alleen het scoren is tot nu toe een probleem en dat is toch wel van groot belang om de nodige punten binnen te halen om zodoende van de onderste plaatsen weg te komen.

Ruime achterstand bij rust

Spelers en begeleiding zullen zich ongetwijfeld een andere wedstrijd hebben voorgesteld. Maar het werd een deceptie voor de ’s-Gravenzanders. Men werd op alle fronten afgetroefd door de Rotterdammers op het fraaie nieuwe sportcomplex van Feyenoord. Het is dat doelman Jurrian Jouvenaar als enige speler wel in goeden doen was, anders had de uitslag ook zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen. SC Feyenoord drong FC ’s-Gravenzande ver terug op eigen helft. Dat leverde een doelpoging op voor Khalid Rahli en werd uiteindelijk door Jouvenaar gepakt. Dat deed hij in de 7e minuut weer toen een voorzet van Junior Obiku voor de voeten kwam van Adil Akanioui, die schoot goed in maar zag zijn inzet gestopt. Sporadisch wist de gastploeg af en toe eens uit te breken, een schot van Brian van de Mast, ingevallen voor Jan Verduijn die in de warming-up moest afhaken, werd tot hoekschop gekopt, en bij een voorzet van Yuri Westhoff stonden Roy Vermolen en Gijs Abbas elkaar in de weg en ging over. Hierna een aantal reddingen op rij van Jurrian Jouvenaar op schoten van SC Feyenoord, Junior Obiku, Khalid Rahli, Jeffrey Duijnstee en Adil Akanioui zagen echter hun kansen niet omgezet in doelpunten. Maar een doelpunt kon niet uitblijven. In de 22e minuut was het Junior Obiku die goed voorgaf waarna Adil Akanioui het afmaakte: 1-0. Hierna toch weer wat kleine kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Een schot van Yuri Westhoff, vanaf een meter of 20 ging over en een hoekschop van Sander Koeleman werd door Ardi Luijendijk wel goed ingekopt, maar van de lijn weggewerkt. Na ruim een half uur spelen was het Adil Akanioui die de bal op maat voorgaf aan Jeffrey Duijnstee en het goed afmaakte: 2-0. Op slag van rust was het Khalid Rahli die voor de 3-0 stand tekende na een goed uitgespeelde aanval.

Wedstrijd gespeeld

Ook in de tweede helft kon de gastploeg geen vuist maken en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van FC ’s-Gravenzande. Ook nu kreeg SC Feyenoord enkele opgelegde kansen om verder weg te lopen. Dat gebeurde in de 59e minuut. Eerst was het Junior Obiku die goed inschoot maar zijn inzet zag gepareerd door Jurrian Jouvenaar, maar in de rebound was het Khalid Rahli die alsnog raak schoot: 4-0. Junior Obiku was nog tweemaal dicht bij een grotere voorsprong, maar wist het niet af te maken. Met nog een kwartier te spelen zowaar nog een kansje voor de ’s-Gravenzanders. Op aangeven van Samet Dag was het Yuri Westhoff die de bal over schoot. Nadat 10 minuten voor tijd Sandin Avdic de bal recht in de handen van Jouvenaar schoot, was het aan de andere kant Sander Koeleman die bij een schot de arm van een Feyenoordspeler raakte en dat was voor scheidsrechter Jobse genoeg om een penalty te geven. Koeleman nam deze zelf en deed wat terug: 4-1. Maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het invaller Sanzio Dieterich die met een fraaie treffer in de rechterbovenhoek de eindstand op 5-1 in Rotterdams voordeel bepaalde.

Een kansloze nederlaag dus voor de mannen van Richard Elzinga. Wat is er mis vragen vele zich dan ook af. Vorig seizoen met toch in grote lijnen hetzelfde elftal, ging het allemaal wel, maar nu lijkt niets meer te lukken. Natuurlijk is het gemis van Frank Broos een flinke aderlating, maar we missen toch ook een beetje de inzet en vechtlust binnen het team. Veel verkeerde passes, bal zomaar in de voeten van de tegenstander schuiven, weinig tempo etc. Dat zal toch beter moeten de komende wedstrijden wil men van de onderste plaatsen wegkomen.
Zaterdag wacht de KNVB bekerwedstrijd tegen SteDoCo, ook zij liepen tegen een 5-1 nederlaag op dus er valt voor beiden nog wat goed te maken.

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Joris van Eijck, Junior Obiku (76. Sanzio Dieterich), Jeffrey Duijnstee (78. Jordi de Zwart), Tim Schoonheijm (84. Luke Homan), Adil Akanioui, Sandin Avdic, Khalid Rahli

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Gijs Abbas, Ardi Luijendijk, Dennis van Rijn (78. Ziko Özdemir), Sander Koeleman, Twan van Meerten, Patrick Triep, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Samet Dag, Brian van de Mast (46. David Belic)

Scheidsrechter: Matthijs Jobse uit Sint Laurens, assistenten: dhr. Edwar Holvast en dhr. Mitchell Adriaanse