1e ronde (64) BV

19 oktober 2019 14:30

B. (Bilal) Sahiner

Opstelling

Na de prima resultaten in de districtsbeker van West II vorig seizoen, met de 4-0 winst tegen Ter Leede nog vers in het geheugen, leverde FC ’s-Gravenzande dat een ticket op voor deelname aan de grote TOTO KNVB beker. In de voorronde werd in augustus Heeze met 2-0 verslagen, in de volgende ronde werd men vrijgeloot. Hierna stroomden ook de BVO’s in en leverde loting de wedstrijd FC ’s-Gravenzande – SteDoCo uit Hoornaar op. Geen onbekende tegenstander, in het seizoen 2017-2018 speelde men in competitieverband nog tegen elkaar. Thuis leverde dat een 0-3 verlies op, in de uitwedstrijd werd, in de ijzige kou, met 2-2 gelijkgespeeld en moest Twan van Meerten met een brancard van het veld. In dat seizoen promoveerde SteDoCo via de nacompetitie naar de derde divisie.

Geen doelpunten voor rust

Het vervelende nieuws is dat het FC ’s-Gravenzande niet gelukt is een ronde verder te komen in de strijd om de TOTO KNVB Beker, SteDoCo was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Positief was het veel betere spel dan in de wedstrijd vorige week tegen SC Feyenoord, maar veel slechter kon het ook haast niet.

Tot de rust ging het gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Al in de 2e minuut was Roy Vermolen dicht bij de openingstreffer op aangeven van Yuri Westhoff maar wist het niet af te maken. Uit een hoekschop van Sander Koeleman was het Twan van Meerten die kon inschieten, maar deed dit recht in de handen van doelman Jordy Zielschot. Ook Sander Koeleman was nog kansrijk na bijna een kwartier spelen, maar schoot veel te zacht in en daar had de SteDoCo doelman geen moeite mee. De eerste doelpoging van de gastploeg was van Joran Schröder op aangeven van Jesse Wielinga, maar hij schoot naast. Ook Etienne Mariana probeerde het nog een keer van afstand, maar die bal kwam in de vijver terecht en ging dus hoog over. Uit een hoekschop van Sander Koeleman kwam de bal op het hoofd van Roy Vermolen, maar die kopte de bal recht in de handen van de keeper. In de 28e minuut moest Gijs Abbas met een blessure van het veld, zijn vervanger was David Belic. De beste kans voor SteDoCo was zeven minuten voor rust toen Etienne Mariana vanaf 25 meter vrij kon uithalen, de bal leek in de rechterbovenhoek te belanden, maar met een fraaie redding voorkwam doelman Danny Koning een achterstand. Hierna voor rust nog twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Een voorzet van Twan van Meerten kwam net niet bij Yuri Westhoff en kon de bal uiteindelijk worden opgeraapt door de doelman en bij een inzet van Yuri Westhoff kwam de bal net weer tegen een been van een verdediger en bleef dus zonder resultaat. Ook bij SteDoCo moest noodgedwongen gewisseld worden toen Ibrahim Toure uitviel, hij werd vervangen door Kyle Doesburg.

Uitgeschakeld na rust

De tweede helft was nog maar dertig seconden onderweg toen SteDoCo op voorsprong kwam. Na slordig verdedigen was het Vincent Verheul die het goed afmaakte: 0-1. De mannen uit Hoornaar kregen vervolgens nog enkele prima kansen. Een inzet van Benjamin van Wanrooij werd door Danny Koning goed gestopt en in een mêlee van spelers was het een aanvaller van de gastploeg die de bal op de lat schoot. Kort hierna viel toch de volgende treffer. Een hoekschop van Jesse Wielinga werd door Joran Schröder in het doel gewerkt: 0-2, en leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwam FC ’s-Gravenzande nog terug tot 1-2. Een handsbal van Wesey Pollemans binnen de 16 meter leverde een strafschop op die door Sander Koeleman werd binnengeschoten. Maar de hoop op een goed resultaat werd binnen enkele minuten weer tenietgedaan. Eerst was het weer Danny Koning die een inzet van Vincent Verheul stopte in de 69e minuut, maar nog geen minuut later stond Benjamin van Wanrooij helemaal vrij op de rand van strafschopgebied en die had weinig moeite de stand op 1-3 te brengen. De thuisploeg bleef het wel proberen, zo was Patrick Triep nog kansrijk, maar zijn inzet leverde via de doelman alleen maar een hoekschop op. In de laatste minuut was het weer Danny Koning die op de juiste plaats stond en een schot van Joran Schröder stopte. Het bleef bij deze stand, de snelle achterstand direct na rust kwam men niet meer te boven.

Geen vervolg dus in de TOTO KNVB Beker voor FC ’s-Gravenzande en kan men zich richten op de volgende twee wedstrijden. Dinsdag 22 oktober thuis voor de districtsbeker van West II tegen Alphense Boys om 20.00 uur en zaterdag 26 oktober om 14.30 uur in de competitiewedstrijd thuis tegen Zwaluwen.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas (28. David Belic), Ardi Luijendijk, Dennis van Rijn, Sander Koeleman, Twan van Meerten (89. Ziko Özdemir), Patrick Triep, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Samet Dag, Ali Khaldi (70. Rick Boers)

Opstelling SteDoCo: Jordy Zielschot, Etienne Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Hayri Pinarci, Benjamin van Wanrooij, Jesse Wielinga, Joran Schröder, Vincent Verheul (79. Bram van Eijk), Ibrahim Toure (44. Kyle Doesburg), Marion Pereira

Scheidsrechter dhr. Bilal Sahiner uit Oss, assistenten dhr. Rick van Rijn uit Wijk bij Duurstede en dhr. Luc de Koning uit Oss, vierde official: Mike de Bruijn uit Nootdorp