Scheidsrechter

mevr L.J. (Lizzy) van der Helm

Accommodatie

Onbekend

In de eerste wedstrijd om de districtsbeker van West II was de zondag formatie van Alphense Boys te gast op het Juliana Sportpark. Zij komen uit in de Hoofdklasse A van de zondag, dus een gelijkwaardige tegenstander zou je vooraf zeggen. Beide ploegen hebben nog niet de gedroomde start van de competitie. Alphense Boys wist tot nu toe 6 punten in de wacht te slepen, FC ’s-Gravenzande slechts 4 uit de 7 gespeelde wedstrijden. Vorig seizoen won FC ’s-Gravenzande de finale door Ter Leede met 4-0 te verslaan, maar behaalde resultaten in het verleden…. Op 20 februari 2018 stonden beide ploegen in de beker ook al tegenover elkaar, toen werd het in een ijzig koud Alphen een 1-3 overwinning voor FC ’s-Gravenzande dankzij twee treffers van Yuri Westhoff en één van David Belic. Ook in de oefenperiode werd er tegen elkaar gespeeld met een 0-4 overwinning voor Alphense Boys.

Prima eerste helft

Met een sommige posities gewijzigd team speelde FC ’s-Gravenzande een prima eerste helft en leek er met een 4-1 voorsprong bij rust geen vuiltje aan de lucht. Al direct na de aftrap was er een prima mogelijkheid voor Ali Khaldi de score te openen, maar hij schoot te zacht in en werd door Bas van Zoest van de doellijn gewerkt. Nadat David Belic uit een vrije trap naast kopte, was het in de 14e minuut wel raak. Na een goed lopende aanval was het Sander Koeleman die een pass van Menno Roodenburg goed afrondde: 1-0. Kort hierna was Koeleman weer gevaarlijk, maar doelman Lee van der Meer tikte zijn inzet tot hoekschop. Maar de 2-0 kwam er toch. Op aangeven van Patrick Triep was het Ardi Luijendijk die raak kopte. Alphense Boys wist hier niet veel tegenover te stellen en was maar zelden gevaarlijk. De beste kans was na bijna een half uur spelen toen Mike Bavelaar de bal voorlangs schoot maar uiteindelijk over de achterlijn rolde. Het was de thuisploeg die verder weg liep. Op aangeven van Ali Khaldi was het Patrick Triep die de bal in de 31e minuut in het doel gleed: 3-0. Nadat voor de gastploeg Cem Sahin nog een kansje kreeg, maar zijn inzet zag gepakt door doelman Danny Koning was het FC ’s-Gravenzande dat nog verder wegliep. Net over de middenlijn mocht Menno Roodenburg doorgaan, die het ook prima afmaakte: 4-0. Op slag van rust wist Alphense Boys toch nog wat terug te doen, Joey Lauhouh Kouadio bracht de stand op 4-1.

Moeizame tweede helft

De gastploeg begon met een offensiefje, maar mede door tweemaal de paal en goed ingrijpen van Danny Koning leverde dat geen doelpunten op. Na zo’n tien minuten leek FC ’s-Gravenzande de wedstrijd weer onder controle te hebben, zo zag Ali Khaldi zijn inzet tot hoekschop verwerkt en Samet Dag schoot de bal recht in de handen van de doelman. Maar hierna was het toch weer Alphense Boys dat nog eens extra aanzette, een schot van Joey Lauhouh Kouadio werd door Danny Koning goed gepakt en een inzet van Kees Tol werd door hem tot hoekschop verwerkt. Yuri Westhoff, in het veld gekomen voor Twan van Meerten schoot de bal in de 72e minuut wel goed in, maar werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de 70e minuut moest FC ’s-Gravenzande met 10 man verder. De net ingevallen Roy Vermolen kon niet verder nadat er iemand op zijn voet ging staan. Toen was de organisatie even helemaal weg bij de thuisploeg en kwam Alphense Boys nog erg dichtbij. Eerst was het Alessio van der Straaten die voor de 4-2 stand zorgde, en invaller Thijs Hoogeboom bracht de stand terug tot 4-3. Het was dus nog even billenknijpen, want de ene na de andere aanval ging richting het doel van FC ’s-Gravenzande. Lilinho Martins Da Silva zag zijn inzet gestopt, evenals Bas van Zoest. In de slotminuut was het Da Silva die nog een keer kon uithalen, maar ging via de lat over. In de stand kwam geen verandering meer, en gaat FC ’s-Gravenzande dus door naar de volgende ronde.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ardi Luijendijk (47. Roy Vermolen), Pascal Broch, Patrick Triep (69. Rick Boers), Sander Koeleman, Twan van Meerten (62. Yuri Westhoff), Ali Khaldi, David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir, Menno Roodenburg

Opstelling Alphense Boys: Lee van der Meer, Bas van Zoest, Kees Tol (75. Arjan Ouwendijk), Cem Sahin (75. Thijs Hoogeboom), Joey Lauhouh Kouadio, Michel Kasper, (46. Frank van der Hoorn), Lilinho Martins Da Silva, Mike Bavelaar, Alessio van der Straaten, Max de Haas, Tarik Zaanani

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm uit Zoetermeer, assistenten dhr. Enrico de Wolf uit Rotterdam en Dennis van Berk uit Maasdijk