82'

Groep 1 2e ronde

16 november 2019 14:30

Andrew Westenbroek

Voor de tweede ronde van de Districtsbeker District West II kwam de wedstrijd SV Aarlanderveen – FC ’s-Gravenzande uit de koker. Voor FC ’s-Gravenzande een totaal onbekende tegenstander, waar van wel vrij snel bekend was dat deze ploeg het goed doet momenteel. Meer dan 30 wedstrijden ongeslagen, vorig jaar kampioen met een straatlengte voorsprong en dit jaar 2e in de 3e klasse en dus nog steeds zonder verlies. Dit neemt uiteraard niet weg dat als hoofdklasser deze wedstrijd gewonnen dient te worden.

Geen doelpunten voor rust

Vanaf het eerste fluitsignaal tekende zich een verwacht spelbeeld af. FC ’s-Gravenzande dicteerde het spel en viel aan. De eerste kans was na vier minuten toen een voorzet van Dennis van Rijn door Yuri Westhoff naast het doel werd gemikt. In de 7e minuut was het eerste gevaarlijke moment van SV Aarlanderveen daar, maar Danny Koning stond goed opgesteld en bracht redding. FC ’s-Gravenzande pakte de draad weer op en creëerde genoeg kansen maar momenten van Koeleman, Westhoff en Roodenburg misten de kracht of precisie om deze tot doelpunt te creëren. SV Aarlanderveen had na de eerste kans alleen nog een moment in de 32e minuut, toen Poelwijk zich vrij draaide en via een verdedigend been over schoot. Halverwege stond er een 0-0 stand op het scorebord.

Penalty’s moesten de beslissing brengen

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. FC ’s-Gravenzande dicteerde, zocht naar openingen en bleef de aanval zoeken, met een SV Aarlanderveen dat zocht naar de momenten om snel uit te vallen en van daaruit te scoren. Eindelijk was het dan in de 69e minuut raak. Op aangeven van Patrick Triep, even daarvoor ingevallen voor Twan van Meerten, scoorde Yuri Westhoff de 0-1. Namens de thuisploeg probeerde Voorn in de 75e minuut wat terug te doen. Hij schoot echter over het doel van Koning. Hierop volgden nog diverse momenten waarop FC ’s-Gravenzande de voorsprong had uit kunnen breiden, maar dan komt die ongeschreven voetbalwet weer in beeld. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Uit een corner wordt in de 82e minuut raak gekopt en de stand bij SV Aarlanderveen – FC ’s-Gravenzande komt op 1-1. In het laatste deel wordt gewisseld maar de stand verandert niet meer. De beslissing wordt gebracht door penalty’s.

Ook op dit gebied laat FC ’s-Gravenzande zien waar momenteel het probleem ligt… scoren. Waar de eerste penalty’s van Koeleman en Roodenburg worden gestopt door, een overigens verder prima keepende, du Chatinier, maken de spelers van SV Aarlanderveen geen fouten en zo gaan zij verder naar de volgende ronde. De finalist van de afgelopen twee edities van de Bekerfinale District West II kan zich verder gaan richten op de competitie.

SV Aarlanderveen: du Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Oudijk, Busse, Chemlali, Voorn, Poelwijk, Grimmelius (70. Margoum), de Heer (90. Wassing), Nieumeijer (71. Kalisse)

FC ’s-Gravenzande: Koning, van Rijn, Luijendijk, Belic, S. Dag, Vermolen (84. Klepke), Roodenburg, Koeleman, Verduijn (80. Khaldi), Westhoff, van Meerten (64. Triep)

Klik op fe foto voor de wedstrijdfoto's.

Aarlanderveen - FCG (1-1. SVA wns) beker