FC ’s-Gravenzande ronde verder in de Flynth Westland Cup

21'
26'

14 januari 2020 20:00

Frank van den Berg

Dinsdagavond 14 januari was Velo de tegenstander van FC ’s-Gravenzande in de strijd om de Flynth Westland Cup. Echt ideaal voetbalweer was het niet, met de stromachtige wind kwam dit het spel uiteraard niet ten goede. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft werkten de beide selecties een trainingskamp af in Spanje. Velo deed dat in Barcelona, FC ’s-Gravenzande in Sevilla.

De eerste poging voor FC ’s-Gravenzande was al in de 4e minuut toen Patrick kon uithalen, maar de bal rolde naast. Hierna was Velo kansrijk, maar Danny Koning tikte de bal tot hoekschop. In de 17e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een op maat gegeven voorzet van Jan Verduijn vanaf de rechterkant werd door Rick Boers binnen gewerkt: 0-1. Nadat Velo de bal net naast schoot was het in de 21e minuut wel raak. Brent Biesheuvel schoot, wat geholpen door de wind, de bal achter Danny Koning: 1-1. Maar nog voor rust kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Patrick Triep werd net over de middenlijn weggestuurd en liet alle achtervolgers zijn hielen zien en scoorde: 1-2. Tegenvaller was het uitvallen van Samet Dag met een blessure, hij werd vervangen door Brian van de Mast. In de slotfase voor rust was het Velo dat nog een keer de lat raakte.

Na rust was FC ’s-Gravenzande heer en meester, maar verzuimde de score verder op te voeren. Al snel kwam Velo met 10 man te staan toen scheidsrechter Frank van den Berg een directe rode kaart trok, waar geel ook had kunnen volstaan. Na twee pogingen van Sander Koeleman uit een vrije trap, een schot van Patrick Triep en tweemaal Yordi Klepke die allemaal zonder succes bleven was het in de 89e minuut David Belic die uit een hoekschop van Sander Koeleman voor de eindstand van 1-3 zorgde. Zodoende gaat FC ’s-Gravenzande door naar de volgende ronde en treft als volgende tegenstander Verburch dat eerder met 0-2 won van HVC’10.