Twan van Meerten (intikker)
64'

11 februari 2020 20:00

Stanley van Lith

In de strijd om de Flynth Westland Cup stonden hoofdklasser FC ’s-Gravenzande en derde klasser Verburch tegenover elkaar op een winderig en koud Spotpark De Hoge Bomen in Naaldwijk op dinsdagavond 11 februari. Verburch kwam een ronde verder dankzij een 0-2 overwinning op HVC’10 en FC ’s-Gravenzande won van Velo met 3-1.

Ruime voorsprong bij rust

De mannen uit Poeldijk waren de gehele wedstrijd de onderliggende partij en zeker in de eerste helft kon FC ’s-Gravenzande zich lekker uitleven met soms aardig combinatievoetbal. Dat leverde al in de 3e minuut een kansje op voor Rick Boers op aangeven van Dennis van Rijn, maar was te zacht om doelman Boy Zuiderwijk in de problemen te brengen. Nadat Patrick Triep in de 10e minuut zijn inzet zag gepakt door de Verburch doelman was het in de 13e minuut wel raak. Een als voorzet bedoelde bal van Menno Roodenburg vloog door de wind in de linkerbovenhoek en was onhoudbaar: 1-0. Twee minuten later was het weer Roodenburg die scoorde. In eerste instantie stopte de doelman van Verburch nog de inzet, maar kreeg de bal niet onder controle, waarna in de rebound vanaf rand strafschopgebied hij vol kon uithalen: 2-0. Verburch probeerde nog wat terug te doen, maar een schot van Dave Zwinkels ging heel ver naast en dat was ook bij een schotje van Thomas Prins, hij raakte de bal totaal verkeerd. In de 22e minuut kwam de 3-0 tot stand toen Rick Boers uit een voorzet vanaf de rechterkant met een lage schuiver de bal links binnen schoot terwijl doelman Boy Zuiderwijk naar recht dook: 3-0. Voor rust was het nog Patrick Triep die zijn inzet zag gestopt terwijl een combinatie tussen Sander Koeleman en Patrick Triep door de doelman over de lat werd getikt.

Veel kansen gemist

Ook in de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij met in beide teams de nodige wissels, vijf aan ’s-Gravenzandse kant en drie bij Verburch. Het was na een goede actie van Jan Verduijn die voor de 4-0 stand zorgde. Hierna waren er een drietal 100% kansen die door de mannen van Richard Elzinga niet werden afgemaakt. Sander Koeleman verscheen helemaal vrij voor doelman Boy Zuiderwijk, maar schoot recht in zijn handen, Jan Verduijn zag zijn inzet voorlangs gaan met een leeg doel. Twan van Meerten kwam ook alleen voor de doelman maar ook nu pakte hij de bal prima. In de 64e minuut was het Twan van Meerten die scoorde op aangeven van Yuri Westhoff: 5-0. Hierna was Shyrano Karia voor Verburch nog kansrijk, maar raakte de lat. In de slotfase liet FC ’s-Gravenzande de teugels wat vieren al was er nog wel eens kansje voor Twan van Meerten maar Boy Zuiderwijk stopte zijn inzet. Verburch kreeg nog twee goede mogelijkheden via Dave Zwinkels. Eerst schoot hij de bal tegen het ijzerwerk en even later ging zijn inzet maar rakelings naast. In de stand kwam geen verandering meer en gaat FC ’s-Gravenzande door naar de halve finale van de Flynth Westland Cup.

Een compliment is zeker op zijn plaats voor Verburch. Ondanks dat zij er nauwelijks aan te pas kwamen bleven zij proberen het voetballend op te lossen en waren er nauwelijks overtredingen. Scheidsrechter Stanley van Lith met zijn assistenten Frans van Leeuwen en Geert van der Meijs hadden dan ook een makkelijke avond. Zo hoort het natuurlijk ook, maar in de praktijk is dat wel eens anders.