FC ’s-Gravenzande moeizaam ronde verder in strijd om Sir Winston Cup

69'
Laurens Huurman (schot)

3 maart 2020 20:00

Hans Spaans

In de 1/8 finale in de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden FC ’s-Gravenzande en Oliveo (zo) weer tegenover elkaar. Dat was in de voorronde ook al het geval, en toen kwam men niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Oliveo doet het in competitieverband heel wat beter dan de ’s-Gravenzanders. In de 2e klasse zondag staan zij op een keurige derde plaats met 30 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. FC ’s-Gravenzande is in de strijd gewikkeld om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

1e helft

In de eerste helft was FC ’s-Gravenzande wel wat sterker en meer op de helft van Oliveo te vinden, maar men moest alert zijn op de soms snelle uitvallen van de Pijnackers. Nadat Menno Roodenburg in de 4e minuut maar net naast schoot was het aan de andere kant de thuisploeg die goed weg kwam toen na een snelle uitbraak Max Huurman de bal op de paal schoot. In de 10e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Op aangeven van Twan van Meerten was het Rick Boers die de bal binnenschoot: 1-0. Hierna waren er kansen voor beide ploegen. Voor Oliveo was het Robbert Brouwer die zijn inzet via Jurrian Jouvenaar tot hoekschop zag verwerkt en aan de andere kant zag Rick Boers via de voeten van doelman Peter-Paul de Rotte zijn poging mislukken. De gevaarlijkste man van Oliveo was Laurens Huurman. Hij kreeg enkele opgelegde kansen om Oliveo weer op gelijke hoogte te brengen, maar telkens in de afronding lukte het niet om de bal binnen te schieten. Voor de thuisploeg schoot Menno Roodenburg op aangeven van Twan van Meerten naast, David Belic kopte uit een hoekschop van Sander Koeleman over en op aangeven van Roy Vermolen was het Rick Boers die miste.

2e helft

Oliveo was in de tweede helft de bovenliggende partij. Ook nu was Laurens Huurman diverse malen kansrijk. Eerst werkte doelman Jurrian Jouvenaar zijn inzet tot hoekschop, en na een fout van Pascal Broch had hij een vrije kans om de bal binnen te schieten maar faalde. In de 67e minuut kwam FC ’s-Gravenzande bij één van de sporadische uitvallen op een 2-0 voorsprong toen Twan van Meerten de bal weer goed voorgaf en invaller Bjorn Swensen de bal binnentikte: 2-0. Maar twee minuten later schoot Laurens Huurman uiteindelijk wel raak en halveerde de achterstand: 2-1. Ook in de resterende tijd kreeg Oliveo de betere mogelijkheden, maar het lukte niet om te scoren. De beste kans was voor Robbert Brouwer, maar hij zag zijn inzet door de doelman gestopt. Voor FC ’s-Gravenzande was er nog een kansje vlak voor tijd toen Bjorn Swensen goed werd aangespeeld, maar hij schoot naast.

Een moeizame overwinning voor FC ’s-Gravenzande, van krachtsverschil was eigenlijk geen sprake en de eindstand had net zo goed in het voordeel van Oliveo kunnen uitvallen. Maar je krijgt niet altijd wat je toekomt, en zo gaat titelhouder FC ’s-Gravenzande door naar de kwartfinale in de strijd om de Sir Winston Cup van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Pascal Broch (67. Stefan Bruijn), Roy Vermolen (46. Bjorn Swensen), Sander Koeleman, Twan van Meerten, Rick Boers, David Belic (46. Gijs Abbas), Samet Dag (46. Dennis van Rijn), Ziko Özdemir, Menno Roodenburg

Opstelling Oliveo: Peter-Paul de Rotte, Jesper van Es, Ludo van Adrichem (46. Gerben pels), Leon Woutersen, Mark Milolaza, Bob Ruigrok, Luscure Guy, Laurens Huurman (68. Winston Thakoer), Robbert Brouwer (83. Nick Touissant), Max Huurman, Luuk Woutersen

Scheidsrechter: Hans Spaans, assistenten Stefan van Krimpen en Yvar Buckers.