FC 's-Gravenzande wint slechte wedstrijd

Osman Tozlu (schot)
88'

15 augustus 2020 14:30

Opstelling

De wedstrijd tussen FC ‘s-Gravenzande en Spartaan’20 werd door de thuisploeg met rouwbanden gespeeld en voorafgegaan door een minuut stilte, wegens het eerder overlijden van trouwe supporter Rinus van der Burg.

Normaal gesproken ben je met een 2-1 overwinning tevreden. Maar na de wedstrijd van FC ‘s-Gravenzande tegen eersteklasser Spartaan’20 kon alles wat ‘s-Gravenzande was met geen mogelijkheid tevreden zijn. Hoewel de Rotterdammers een niveau lager acteren, maakten zij het meeste aanspraak op de overwinning. Het was slechts aan een opleving van de thuisclub in de laatste tien minuten van de wedstrijd te danken dat de balans nog in ‘s-Gravenzands voordeel doorsloeg.

Uw verslaggever had in de 44e minuut van de wedstrijd net de volgende notitie gemaakt: “Hele eerste helft geen uitgespeelde aanval van FCG” . En toen gaf Sander Koeleman eindelijk eens een uitgekiende diepe bal met zijn in potentie zo krachtige linkerbeen. De bal viel prachtig net achter de verdediging van Spartaan’20, Yuri Westhoff geloofde er (na vele voorgaande buitenspelsituaties) eindelijk vol in en bereikte de bal eerder dan de keeper. En toen was het in de 46e minuut zomaar ineens 1-0.

En dat terwijl de gasten veel meer aanspraak maakten op het openen van de score. Met name Anud Blokland, uit het Onder21 team van Spartaan’20, was een plaag voor de ‘s-Gravenzandse verdediging. Het was dat zijn vizier niet altijd scherp stond en dat keeper Kumic meerdere keren goed in de weg stond, anders was het bij rust zomaar 0-2 of 0-3 geweest.

Na de thee lange tijd een zelfde beeld. Ook al werd er bij Spartaan’20  veelvuldig gewisseld, de gasten bleven de bovenliggende ploeg en maakten de meeste aanspraak op de winst.  Bij FC ‘s-Gravenzande ging veel meer fout dan goed. De ingevallen Frank Broos bracht af en toe wat meer dreiging, maar verder bleef het “armoe troef” .  In de 60e minuut kwam dan eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord, gescoord door Osamn Tozlu.

En toen kantelde het spelbeeld in de laatste 5-10 minuten ineens. En lieten de ‘s-Gravenzanders zien dat ze meer in hun mars hebben dan wat ze tot dan toe hadden getoond. Meerdere aanvallen golfden in die laatste minuten van de wedstrijd op het Rotterdamse doel af en Patrick Triep, Sander Koeleman en Rick Boers kregen mogelijkheden om de winst alsnog in huis te houden. Dat lukte uiteindelijk in de 88e minuut Ardi Luijendijk. Een afgeslagen corner belandde net binnen de 16 mtr. op ideale hoogte voor zijn voorhoofd en met een mooi boogje zag hij zijn kopbal in het vijandige doel verdwijnen: 2-1.

De eerste overwinning in een oefenwedstrijd dus, maar de uitslag verhult dat FC ‘s-Gravenzande zich zorgen moet maken. Als het niet beter wordt dan vandaag, volgt een even moeilijk seizoen als het vorige, dat vroegtijdig afgebroken werd.